Регионални

29 юни 2018 11:30

Ломчани почистиха брега на Дунав за Деня на реката

В Лом се проведе традиционното почистване на брега на река Дунав, посветено на Международния ден на Дунав, 29 юни. В екоакцията се включиха младите еколози от клуб “Екология и опазване на околната среда”, с ръководител Румяна Цветева, ученици от Лом,...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Вандал поруга надгробни плочи в централния гробищен парк на Лом

12 July 2018 11:15

На 11 юли около 11,00 ч. в РУ Лом е получен сигнал от 33-годишен жител на гр. Лом, който при посещение на централния гробищен парк в гр. Лом установил, че неизвестен извършител е повредил надгробна плоча, поставена на гроба на покойната му майка. При проверка е установено, че чрез поваляне са повредени общо 11 надгробни плочи, на различни гробове, като част от тях са счупени. Извършен е оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство.

Училище в Лом получи над 2 милиона долара от завещание от Америка

11 July 2018 09:53

Парите трябва да се раздадат за стипендии на студенти, завършили гимназията

В община Козлодуй грижата за река Дунав продължава

09 July 2018 14:00

Тази година мотото на празника на реката бе „Бъди активен за по-здравословен Дунав!”. Община Козлодуй се включи с множество мероприятия в отбелязването на международния празник. Едното от тях е Фестивалът на рибата, който тази година се проведе на 24 юни. По време на фестивала се проведоха еко-инициативи за почистване на бреговата ивица на пристанището, направа на еко-хвърчила от пръчки и оризова хартия за най-малките, както и наблюдение на птици от наблюдателницата на брега на реката, информира общинският сайт.

Кампания за разделно събиране на отпадъци "Хартиена война" проведоха в Лом

09 July 2018 12:45

Община Лом, "Булекопак" АД - организацията за оползотворяване на опаковки и ОУК „Екология и опазване на околната среда“ организираха състезанието „Хартиена война“. То се проведе от 15 до 30 юни и бе насочено към всички училища от община Лом, съобщават от Общинската администрация в крайдунавския град.

Екоактивисти за втори път почистиха брега на Дунав в Лом

09 July 2018 10:40

Втора акция за почистване на брега на Дунав се проведе в Лом. Този път екоинициативата обхвана района на дигата в Дунавския парк. Ученици от клуб "Екология и опазване на околната среда", с ръководител Румяна Цветева, и представители на Община Лом се включиха в оборката на отпадъци от Митницата до Морска администрация, информират от пресцентъра на Община Лом.

В Лом стартира ремонт на 12 улици

04 July 2018 12:20

12 улици с разбита или липсваща асфалтова настилка ще бъдат възстановени, за строително-ремонтните дейности Община Лом е осигурила до 1 000 000 лв., информират от пресцентъра на Общината. Ремонтът ще бъде извършен на участъци от улиците„Цар Шишман“, „Кубадин“, „Веслец“, „Петър Берковски“, „Борил“, „Димитър Гинин“, „Хан Кубрат“, „Цар Асен“ (второстепенна), „Ком“ и „Хан Кубрат“. Миналата година на тезиулици бе монтирана нова водопроводна мрежа. За възстановяване на разбитата от десетилетия настилка са предвидени и улиците „Перущица“ и „Търлис“, като преди асфалтирането предстои подмяна на водопровода.

Във Видин организираха Парад на лодките в Деня на река Дунав

30 June 2018 14:30

Община Видин и Туристическо дружество „Бонония” организираха празник, посветен на 29 юни – Международен ден на река Дунав. Една от инициативите бе парадът на лодките с участието на дружеството и клубовете по кану-каяк във Видин. Те потеглиха от Гребната база и пристигнаха на градския плаж при крепостта „Баба Вида”. Заместник-кметовете на Общината инж. Цветан Асенов и Венци Пасков дойдоха да наблюдават парада и поздравят организаторите и участниците в събитието, съобщават от общинската пресслужба.

Работим с Румъния за изграждане на нови мостове над Дунав

29 June 2018 17:10

Българо-румънска експертна група ще работи за изграждането на нови мостове над река Дунав. Темата беше дискутирана в рамките на посещението на вицепремиера на Румъния Пол Станеску в Русе по покана на покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. В Русе министър Нанков и вицепремиерът Станеску обсъдиха широк кръг теми от взаимен интерес като перспективите за развитие на регионите, включително чрез изпълнението на трансграничните програми и реализацията на Дунав

Рокери пристигат в Лом за Националния мотосъбор

28 June 2018 09:45

От 29 юни до 1 юли рокери от цялата страна се събират на Националният мотосъбор в Лом. Традиционната среща на рокерите започва в петък с много изненади, демонстрации и адреналин.

Във Враца предстои конференция, посветена на опазването на река Дунав

27 June 2018 09:45

По повод отбелязването на Деня на река Дунав – 29 юни, Областна администрация – Враца, съвместно със Сдружение „Глобално партньорство по водите – България“, организират конференция, посветена на опазването и устойчивото използване на река Дунав.Темите, включени в конференцията засягат влиянието на климатичните промени, използването на земята и водопотреблението върху водните ресурси в Дунавския басейн, природните системи за пречистване на водите и добри практики, свързани с пречистването на питейните води в България.