Регионални

04 юли 2018 08:48

Фестивал на етносите „Еднакви в различното“ ще се проведе през уикенда в Мъглиж

За трета поредна година 7 юли от 10.00 ч. на площад „Трети март“ гр. Мъглиж се проведе Фестивал на етносите „Еднакви в различното“, организиран от НЧ „Пробуда – ......

източник: www.starozagorci.com
Виж повече

 
Свързани новини

Фестивалът "Да съхраним българското" е на сцената на врачанския панаир

15 September 2018 14:30

На сцената на юбилейното 130-то издание на панаира във Враца, утре /неделя/ от 09:00 ч. до 14:00 ч. ще се изявят над 350 участници. Своето творчество ще покажат 35 певчески групи, дуети и индивидуални изпълнители от 26 населени места от Община Враца и страната. В изявата ще се включат представители на пенсионерски клубове и читалища от населените места – Враца, Плевен, Монтана, Ботевград, Мездра, Вършец, Белоградчик, Червен бряг, Пордим, Бяла Слатина, Драганица, Търнак, Търнава, Челопек, Девене, Бързия, Равнище, Боровци, Слатина, Копиловци, Борован и др. Фолклорният фестивал се организира за пети пореден път от пенсионерски клуб „Еделвайс“ - Враца.

Започнаха панаирните дни в Бяла Слатина

14 September 2018 14:40

С изложба на детските градини от общината, под надслов „Есенна палитра“ и спортно състезание „Бързи, смели, сръчни“за ученици от I- IV клас, беше даден старт на панаирните дни в Бяла Слатина, информират от пресцентъра на Общината.

Рибен фестивал в русенското село Бръшлен

08 September 2018 12:40

Рибен фестивал се провежда за четвърта поредна година в русенското село Бръшлен. От ранна сутрин жителите на селото започнаха приготовленията за най-любимия в района празник за годината - Рибния фест. Навсякъде вкусно ухае на рибена чорба и на рибни специалитети. Програмата е пълна с най-различни изненади за гостите на събитието. Вижте повече подробности от кмета на село Бръшлен Димчо Петров.

В Габрово започва Международният панаир на традиционните занаяти

07 September 2018 06:57

Над 80 занаятчии от три континента се събират в етнографския музей „Етъра" в Габрово за 16-ото издание на международния панаир на традиционните занаяти.

Пехливански борби и кулинарни изложби в Белица за празника на града

01 September 2018 19:25

Пехливански борби, кулинарни изложби и приготвяне на местни специалитети показаха в Белица за празника на града. Жители и гости на планинското градче имаха възможност да видят как се приготвя юфка и местната "траана".

Варна е домакин на фестивала "Кино и храна"

31 August 2018 12:44

Оригинална италианска пица, интересни факти за индийската кухня и подправки, природосъобразни вариации на съчетания в кухнята и разговорите за храната, любовта и живота, са само част от предложенията, които можете да откриете на фестивала "Кино и храна", чийто домакин е Варна. След срещите и демонстрациите на живо ще има концерти, а вечерите ще завършват с кино на открито с филми на кулинарна тематика.

Как се прави динен маджун показаха в силистренското с. Смилец

26 August 2018 22:24

Как се прави динен маджун показаха за четвърта поредна година в силистренското село Смилец. Празникът е единствен по рода си в страната. Спомените за правенето на маджуна в селото са от преди 200 години.

"Кулинарното наследство на Тракия" в Ивайловград на 1 септември

26 August 2018 15:11

За седма поредна година в Ивайловград ще се проведе единственият по рода си у нас фестивал, посветен на кулинарните традиции в Тракийския регион, обхващащ части от България, Турция и Гърция. Инициативата стартира през 2011 г. като малък проект по програма за подкрепа на читалищата, съвместно финансирана от Национален фонд „Култура“ и Швейцарската агенция за регионално развитие, съобщават от общината. Тракийският триъгълник, който се заформя между Ивайловград, Киприно и Кешан

Родопски гайди откриха фолклорния фестивал "Белокаменица - 2018“ в село Царевец

26 August 2018 09:40

За трета поредна година в мездренското село Царевец се проведе Националният фолклорен фестивал "Белокаменица - 2018", който вече се утвърди като неделима част от културния календар на каменоделското селище и на Община Мездра. Събитието събра над 400 самодейци от Северозапада, които представиха богатството на българското фолклорно - песенно и танцово изкуство. Участниците във фестивала спазиха традицията и преминаха с пъстро дефиле от носии и усмивки, за да посадят своите дървета.

За 27-и път край Карандила се събраха каракачани от цялата страна (СНИМКИ)

25 August 2018 18:02

В местността Карандила в Сливенския балкан за 27-ми път се събраха каракачани от цялата страна.