Регионални

04 юли 2018 08:48

Фестивал на етносите „Еднакви в различното“ ще се проведе през уикенда в Мъглиж

За трета поредна година 7 юли от 10.00 ч. на площад „Трети март“ гр. Мъглиж се проведе Фестивал на етносите „Еднакви в различното“, организиран от НЧ „Пробуда – ......

източник: www.starozagorci.com
Виж повече

 
Свързани новини

ЕП гласува: Малцинствата да имат равни права в целия ЕС

13 November 2018 15:39

Европарламентът прикани държавите членки да прекратят дискриминационните практики

Разлог се готви за кукерски карнавал

06 November 2018 05:20

Тази събота (12 ноември) ще се проведе осмото издание на международния кукерски фестивал „Старчевата” в Разлог. Събитието е едно от най-значимите в района и предизвика национален и международен интерес.  Именно поради тази причина, от община Разлог обявиха и кандидатстването в карнавала, в който могат да участват маскарадни и кукерски групи от всякъде. „Мероприятието е едно от най-мащабните за годината в община Разлог и цели да съхрани традициите и обичаит

Фестивал на тиквата в русенското село Тетово

03 November 2018 21:30

Фестивал на тиквата, няколко дни след Хелоуин, организираха в русенското село Тетово. Но акцентът тук са българските традиции - ястията, приготвени от нея, както и красиви предмети и украса.

Турнир по стрелба със стари оръжия в Добрич

27 October 2018 09:55

В Добрич хайдути, каубои, казаци ще се сражват днес за медалите на петия национален турнир по стрелба със старовремско оръжие. Задължително условие за участниците е да бъдат облечени с униформи и носии от времето на оръжието, с което стрелят.

Читалището в Руска Бела с две награди от фестивала "Житената питка" в Стражица

18 October 2018 12:21

Народно читалище "Подем 1928" - Руска Бела спечели две награди на VII фестивал на хляба "Житената питка", който ще проведе в гр. Стражица в Световния ден на храната (World Food Day) - 16 октомври. При дебюта си на този форум представителите на община Мездра заслужиха втора награда в категорията за пресъздаване на народен обичай "Никой не е по-голям от хляба" и поощрителна награда в кулинарния конкурс за тестени изделия "Житената питка". Женският народен хор "Росна китка" при рускобелското читалище се представи достойно и във Фолклорната програма "С питка и песен на мегдана", която нямаше конкурсен характер.

Самодейци от Руска Бела ще участват в международен фестивал на хляба в Стражица

16 October 2018 09:00

Женският народен хор "Росна китка" при Народно читалище "Подем 1928" от мездренското село Руска Бела ще вземе участие в седмото издание на международния фестивал "Житената питка", който ще се състои днес в гр. Стражица, община Велико Търново. Това е най-големият фестивал на хляба у нас, който се провежда ежегодно от 2012 г. насам по повод Световния ден на храната (World Food Day) - 16 октомври, в рамките на традиционните "Празници на родния край". Житената питка е един от символите на родния град на сладкодумния вълшебник на словото Ангел Каралийчев. Организатори на фестивала са Община Стражица и местното НЧ "Развитие-1895".

260-килограмова тиква смая всички в Севлиево

13 October 2018 18:58

И тази година на фестивала на тиквата в Севлиево беше излъчен победител в категорията "най-голяма тиква". Тазгодишният победител тежи 260 килограма и идва от село Крива Бара, община Козлодуй. Земеделецът Бисер Пинчев, отгледал гиганта, разказа, че за първи път участва във фестивала. Почитател е на традиционната печена тиква. Ваучер за 1000 лева на победителя връчи Стефани Господинова - търговски мениджър на преработвателното предприятие "Дилмано Дилберо". Фирмата изкупува само български първокачествени плодове и зеленчуци и произвежда продукти по традиционни рецепти.

Севлиево става столица на тиквата

11 October 2018 07:45

Най-дългият тиквеник и най-големият казан с тиквена супа ще приготвят на XIV Празник на тиквата в Севлиево. Между 11 и 14 октомври в Севлиево ще се проведат празниците на града, съпътствани с XIV празник на тиквата и есенния панаир. По време на празненствата готвачът Ути Бъчваров ще забърка тиквена крем-супа за гости и граждани на града и ще помогне за приготвянето на най-дългия тиквеник. Свои шеф готвачи ще изпратят посолства и фирми, за да смаят Севлиево с тиквени специалитети от цял свят.

Днес фестивал събира любителските танцови колективи в Мъглиж

06 October 2018 10:55

Стотици гости посрещна днес Мъглиж за третото издание на Фестивала на любителски танцови колективи под надслов "Приятелю, ела и виж, хора се вият из Мъглиж", който се организира под патро...

Фестивал на уличните изкуства в Габрово

06 October 2018 08:42

Централните улици на Габрово се превърнаха в пъстра сцена за над сто танцьори от града. Мащабното събитие даде началото на фестивала за улични изкуства. Фестивалното шествие завърши със спектакъл на централния площад.