Регионални

04 юли 2018 09:50

БЧК подпомогна пострадали от наводнението в Роман с минерална вода и препарати

Доброволци от Българския червен кръст (БЧК) - Враца и служители от Общинска администрация - Роман предоставиха 1515 литра минерална вода и 100 хигиенни пакета с дезинфекционни и почистващи препарати на граждани и семейства от община Роман, пострадали...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Мащабно учение на БЧК за действие при бедствия се провежда в Монтана

10 September 2018 16:00

Над 150 души от доброволните екипи на БЧК за действие при бедствия и кризи участват в Национално учение, което се провежда от 10 до 14 септември 2018 г. в Монтана. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК.

БЧК отбелязва Световния ден на първата помощ

08 September 2018 08:58

Днес се отбелязва Световният ден на първата помощ. Събитието има за цел да акцентира върху приноса на доброволците, обучени по първа помощ, които спасяват човешкия живот, без да правят разлика между хората по пол, етническа принадлежност, раса, възраст, образование, съобщават от БЧК. Под мотото "Първи действия при пътнотранспортни произшествия", БЧК за 18-и път ще отбележи деня с обучения и демонстрации.

Силна буря в Гълъбово остави няколко населени места без ток

28 August 2018 19:31

Силна буря в Гълъбово събори шест електрически стълба във водите на язовир „Розов кладенец“. Няколко населени места останаха без ток, но авариите са отстранени.

Отмениха бедственото положение в общините Мизия, Хайредин и Борован

11 August 2018 08:10

От днес се отменя бедственото положение в три врачански общини - Мизия, Хайредин и Борован, предаде БНР. То беше обявено преди месец, за да се осигури безопасното възстановяване след поройните дъждове. Възстановяването в Мизия след пороите миналия месец продължава. Все още се извозват кални наноси и се извършват дейности по изцяло новото изграждане на трите напълно разрушени улици. Общият размер на щетите в Мизия е близо 2 млн. лева. Продължава възстановяването и на язовир "Рогозен"

Доброволни отряди в област Враца са сформирани само в Борован, Роман и Хайредин

10 August 2018 10:30

Регистрираните доброволци в цялата страна са над три хиляди души, в област Враца те са само 32-ма При посещението си във Враца директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) главен комисар Николай Николов заяви, че доброволните отряди - тяхното сформиране, обучение и осигуряване на необходимото оборудване и екипировка, е стратегическа задача пред ГДПБЗН. Той благодари на доброволците, участвали в отстраняване на щетите след опустошителното наводнение в гр. Роман. Пожарникар №1 уточни, че в цялата страна има само 15 общини без такива формирования, във всички останали вече са изградени доброволни отряди.

Близо 100 души са завършили курса по водно спасяване към БЧК – Варна

08 August 2018 07:55

Близо 100 души са завършили курса по водно спасяване към БЧК – Варна тази година. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна Мариана Петрова, специалист по водно спасяване към БЧК – Варна. Тя добави, че сега предстои организирането на още един курс, в който ще се включат 12 души, проявили желание. "Всички курсисти бяха добре подготвени в БЧК – Варна. Запознати са с основните права, задължения и правила, които трябва да спазват.

Частично бедствено положение обявиха в община Дългопол

26 July 2018 14:21

Частично бедствено положение е обявено в община Дългопол след обилните валежи във Варненско вчера следобед. Това съобщи оперативният дежурен в Областна управа - Варна, цитиран от агенция "Фокус". Най-пострадали са две села – Боряна и Сладка вода. Няма пострадали хора, наводнени са дворове и приземни етажи, разрушени са пътища и е унищожена земеделска продукция. По данни на Областна управа, разрушени са асфалтовите настилки на улици, както и на пътя, свързващ двете села. Има

Отмениха бедственото положение в Пирдоп

26 July 2018 12:37

Със заповед на кмета на Община Пирдоп бедственото положение в града се отменя, но отговорните лица остават в готовност поради очакваните нови валежи, съобщиха от пресцентъра на Общината. Вследствие на подобрените метеорологични условия и продължителния период без валежи от вчера по обяд до момента, нивата на придошлите води са намалели значително. Изключение прави р. Славци, която все още се оттича и поддържа високо ниво. От Общината уточняват, че речните корита на територията на община Пирдоп

Изграждат временен мост за откъснатите къщи в Тетевен

26 July 2018 08:39

Временен понтонен мост ще бъде изграден днес от министерство на отбраната, за да бъде осигурен достъп до откъснатите от пороите къщи в Тетевенско.

Остава в сила бедственото положение след поройния дъжд в Пирдоп

26 July 2018 06:45

Остава в сила бедствено положение в Пирдоп, което беше обявено вчера заради проливните дъждове. Две реки излязоха от коритата си и наводниха части от града.