Регионални

04 юли 2018 09:50

БЧК подпомогна пострадали от наводнението в Роман с минерална вода и препарати

Доброволци от Българския червен кръст (БЧК) - Враца и служители от Общинска администрация - Роман предоставиха 1515 литра минерална вода и 100 хигиенни пакета с дезинфекционни и почистващи препарати на граждани и семейства от община Роман, пострадали...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Добротворци от Зверино с благотворителна инициаттива за Деня без тютюнев дим

16 November 2018 12:21

За четвърта поредна година ученици и доброволци от Българския младежки червен кръст (БМЧК) при Средно училище "Св. Климент Охридски" - Зверино отбелязаха заедно Международния ден без тютюнев дим - 15 ноември. Целта на инициативата на младите добротворци бе да накарат пушачите поне за един ден да не пушат и вместо за цигари, да дарят средства за благотворителна кауза. Организатори на Anti Smoking проявата бяха преподавателите Петя Илиева и Валентина Стеева.

Екипи на БЧК в Русе правят регистър на бездомните хора

12 November 2018 20:39

Доброволци от Българския червен кръст обикалят районите на Русе в издирване на бездомни хора. Досега са открити нови 19 души. Всички хора без подслон ще могат да получат топла храна, психологическа и социална подкрепа в кризисната трапезария, която до дни отваря врати.

Стартира изпълнението на проекта „Шанс за хората без дом“ на БЧК - Враца

05 November 2018 15:00

Започна изпълнението на проект „Шанс за хората без дом“ на врачанската червенокръстка организация. В област Враца той се реализира от 2013г. с финансиране от Дирекция Социално-здравна политика на Национален съвет на БЧК, а през 2017г. финансовия ресурс областната организация осигури от собствени средства и с дарение от местния „Ротари клуб“.

Президентът: Червеният кръст в България е емблема на човечност

25 October 2018 16:21

Румен Радев се срещна с Франческо Рока - председател на Международната федерация на Червения кръст/Червения полумесец

БЧК отбелязва 140 години от създаването си

25 October 2018 06:49

С празнична програма Българският червен кръст отбелязва 140 години от създаването си. Патрон на честванията е държавният глава Румен Радев.

Бедствие в Бургаско: Свлачище погълна коли, курорти под вода

01 October 2018 16:52

Обилният дъжд предизвика сериозен проблем край бургаския квартал "Сарафово". Земна маса, намираща се по надлеза на кръговото движение, буквално се свлече върху автомобилите, движещи се в посока квартала, съобщи "Флагман". Цялата вода, която се е събрала в самото кръгово движение се стича към жилищния район. Задръстването в посока Сарафово буквално започва от Гробищния парк в Бургас. В същото време се разбра, че критичната точка на Бургаска област е Ахтопол, съобщиха от Хидрометеорологичната обсерватория. За последните 3 часа там са се изсипали 110 литра на кв. м, което е равносилно на истинско бедствие. За справка в Бургас от сутринта до този момент са 36 литра на кв.м. Дъждът ще продължи до довечера, прогнозират синоптиците. Най-големият КК „Слънчев бряг” е под вода, след като се изляха десетки литри вода в последните часове. Улици, заляти от вода и запушена канализация е ситуацията към момента по основните улици в туристическия комплекса. Не се съобщава за бедстващи хора и пътнотранспортни произшествия към момента. Наводнението е отнесло регистрационните номера на няколко МПС-а. Проливен дъжд наводни и Поморие. От пожарната заявиха, че са се отзовали на 15 сигнала за наводнени улици в града. В района на наводнението няма изградена канализационна система. Лошото време в Поморие е част от средиземноморския циклон, който премина през Гърция. Според сателитните данни циклонът отива към Варна.

Мащабно учение на БЧК за действие при бедствия се провежда в Монтана

10 September 2018 16:00

Над 150 души от доброволните екипи на БЧК за действие при бедствия и кризи участват в Национално учение, което се провежда от 10 до 14 септември 2018 г. в Монтана. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК.

БЧК отбелязва Световния ден на първата помощ

08 September 2018 08:58

Днес се отбелязва Световният ден на първата помощ. Събитието има за цел да акцентира върху приноса на доброволците, обучени по първа помощ, които спасяват човешкия живот, без да правят разлика между хората по пол, етническа принадлежност, раса, възраст, образование, съобщават от БЧК. Под мотото "Първи действия при пътнотранспортни произшествия", БЧК за 18-и път ще отбележи деня с обучения и демонстрации.

Силна буря в Гълъбово остави няколко населени места без ток

28 August 2018 19:31

Силна буря в Гълъбово събори шест електрически стълба във водите на язовир „Розов кладенец“. Няколко населени места останаха без ток, но авариите са отстранени.

Отмениха бедственото положение в общините Мизия, Хайредин и Борован

11 August 2018 08:10

От днес се отменя бедственото положение в три врачански общини - Мизия, Хайредин и Борован, предаде БНР. То беше обявено преди месец, за да се осигури безопасното възстановяване след поройните дъждове. Възстановяването в Мизия след пороите миналия месец продължава. Все още се извозват кални наноси и се извършват дейности по изцяло новото изграждане на трите напълно разрушени улици. Общият размер на щетите в Мизия е близо 2 млн. лева. Продължава възстановяването и на язовир "Рогозен"