Регионални

04 юли 2018 12:20

В Лом стартира ремонт на 12 улици

12 улици с разбита или липсваща асфалтова настилка ще бъдат възстановени, за строително-ремонтните дейности Община Лом е осигурила до 1 000 000 лв., информират от пресцентъра на Общината. Ремонтът ще бъде извършен на участъци от улиците„Цар Шишман“, ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Започна асфалтирането на улиците в Мизия

18 July 2018 18:06

За една седмица ситуацията в Мизия е преодоляна, почистени са улиците и започна тяхното асфалтиране. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след като се запозна на място с възстановителните работи след наводнението в Мизия.

Ремонтите в София продължават: Къде ще бъде спряно движението? (ВИДЕО)

13 July 2018 14:07

Вече 80% от бюджета за ремонти на междукварталните улици е свършил. Останали са още малко пари, но не се знае докога ще стигнат те

Вандал поруга надгробни плочи в централния гробищен парк на Лом

12 July 2018 11:15

На 11 юли около 11,00 ч. в РУ Лом е получен сигнал от 33-годишен жител на гр. Лом, който при посещение на централния гробищен парк в гр. Лом установил, че неизвестен извършител е повредил надгробна плоча, поставена на гроба на покойната му майка. При проверка е установено, че чрез поваляне са повредени общо 11 надгробни плочи, на различни гробове, като част от тях са счупени. Извършен е оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство.

Подновяват 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил

12 July 2018 07:50

Подновяват се 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Георги Джоглев, председател на Комисията по безопасност на движението към Община Кюстендил. "Във връзка с пешеходните пътеки беше направен съвместен оглед с представители на „Пътна полиция” и Областно пътно управление на състоянието на местата за пресичане. Всички бяха наново описани, кои отговарят на стандартите като ширина и като

Училище в Лом получи над 2 милиона долара от завещание от Америка

11 July 2018 09:53

Парите трябва да се раздадат за стипендии на студенти, завършили гимназията

Жители на Велико Търново ремонтираха улица със собствени средства

11 July 2018 06:40

Жители на Велико Търново ремонтираха улицата, на която живеят със собствени средства. До абсурдната ситуация се стигнало след като в продължение на повече десет години чакали до домовете им да бъде изграден път и безрезултатно писали жалби до общината. Чашата на търпение преляла след последните дъждове и 120-е обитатели на улицата събрали по 20 лева за фракция и багер.

Кампания за разделно събиране на отпадъци "Хартиена война" проведоха в Лом

09 July 2018 12:45

Община Лом, "Булекопак" АД - организацията за оползотворяване на опаковки и ОУК „Екология и опазване на околната среда“ организираха състезанието „Хартиена война“. То се проведе от 15 до 30 юни и бе насочено към всички училища от община Лом, съобщават от Общинската администрация в крайдунавския град.

Екоактивисти за втори път почистиха брега на Дунав в Лом

09 July 2018 10:40

Втора акция за почистване на брега на Дунав се проведе в Лом. Този път екоинициативата обхвана района на дигата в Дунавския парк. Ученици от клуб "Екология и опазване на околната среда", с ръководител Румяна Цветева, и представители на Община Лом се включиха в оборката на отпадъци от Митницата до Морска администрация, информират от пресцентъра на Община Лом.

Жители на дупнишкото село Самораново са недоволни от лошата инфраструктура

06 July 2018 06:52

Жители на дупнишкото село Самораново са недоволни заради лошото състояние на улиците в селото. Проблеми има и с ВиК мрежата - в половината от къщите ежедневно няма вода. Жителите обмислят да направят подписка за провеждане на местен референдум, за да се отделят от община Дупница.

Тонове фрезован асфалт в Русенско отново влизат в употреба

03 July 2018 07:26

Тонове фрезован асфалт, получен след започналите мащабни ремонти на русенските улици, отново влиза в употреба. Кметове на малки населени места и хора от вилните зони вече са поискали да получат от тази смес. Казват, че и на това са доволни, защото на друг ремонт, поради липса на средства, не се надяват.