Регионални

05 юли 2018 10:54

Екоактивисти: Половинвековни здрави дървета в София ще бъдат премахнати заради метрото

Екоактивисти и обществени организации, защитаващи запазване на културното наследство на София, алармират, че половинвековни здрави дървета в столицата ще бъдат премахнати заради метрото. Липите са част от групова културна ценност, обявени са за паме...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Съоръженията на Витоша са проверени и СО няма тежки забележки

18 September 2018 13:56

Всички съоръжения на Витоша са проверени. "Установено е, че в момента сградите имат забележки, които обаче не са тежки. Собствениците знаят за какво става дума. Възложено е да се направи конструктивна експертиза на самите стълбове, по които е опънато въжето за лифтовете. Това коментира пред БНР арх. Влади Калинов, директор на Дирекция "Общински строителен надзор" в Столична община. По думите му само едно от съоръженията е с премахнато въже - Княжевския лифт. Там е по-теж

Дърво се наклони опасно в София

18 September 2018 11:37

Дърво се наклони опасно на столичната улица “Княз Борис I” и затруднява движението по нея, предаде БГНЕС. На място има екип на пожарна безопасност, който ще обезопасят района и преместят дървото. За щастие при инцидента няма пострадали хора, няма и ударени паркирани автомобили. Дървото се е наклонило и короната му се е опряла на друго дърво на отсрещния тротоар. Движението в района е отцепено. След събарянето на дървото на земята, то ще бъде нарязано и извозено.

Строежът на третия лъч на метрото: Кои квартали ще го ползват през 2019 г.?

18 September 2018 08:43

Осем станции от столичното метро са готови, а се очаква след въвеждането им в експлоатация се очаква то да бъде ползвано от половин милион души всеки ден. Движи ли се в срок строителството на третата метролиния? - отговорите търси Тереза Ставрева от директора на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

13 именити българи станаха почетни граждани на София

17 September 2018 15:30

13 именити българи станаха почетни граждани на столицата по повод днешния празник на София. Отличията бяха връчени на тържествено заседание на Столичния общински съвет.

Бащи легнаха на пешеходна пътека, за да бъде поправен светофар

17 September 2018 08:15

Родителски протест заради опасен, според родителите, светофар в столичния квартал „Красна поляна” – на бул. "Никола Мушанов", при 28-мо училище, доведе до моментален ефект – светофарът вече е регулиран по различен начин. Пред камерата на Нова телевизия директорът на училището Станимира Стоева обясни, че когато тя е подала сигнал на телефон 112, той бил седмият. Чак след редица разправии и по-иновативна форма на протест светофарът бил оправен. Т

Днес е празникът на София

17 September 2018 06:42

София отбелязва своя празник - 17 септември, на който се почитат великомъченица София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов.

Пускат за движение след ремонт ключови участъци в София

17 September 2018 06:39

От днес отварят след ремонт няколко столични улици и булеварди, за да може София да посрещне натоварения трафик в първия учебен ден.

Какво е състоянието на обществените тоалетни в София?

16 September 2018 09:48

Според проучване, София е една от най-евтините европейски столици за туристите. В края на летния сезон правим опит за сравнение между условията у нас и в чужбина, но не според цените, а според достъпността до обществените тоалетни.

Отворени врати в 35 сгради с висока културна стойност в София

15 September 2018 21:00

България отбелязва Европейските дни на културното наследството заедно с 50 европейски държави. Тази година - под мотото "Изкуството да споделяме". За целта в София вратите си отварят 35 сгради с висока културна стойност. Организатори на проявата у нас са Френският културен институт, Министерството на културата и Столичната община.

Починала е жената, която падна на релсите в софийското метро

14 September 2018 17:24

Починала е жената, която падна на релсите в софийското метро. Инцидентът спря движението на влакове на метростанция "Опълченска" в София. Предполага се, че жената е паднала по невнимание или защото ѝ е прилошало, а идващият влак не е успял да спре, уточняват от Столичния метрополитен. След 16 часа движението на метрото беше възстановено, съобщиха от пресцентъра на Софийска община.