Регионални

05 юли 2018 13:30

Служител на ЧЕЗ е в кома след падане от електрически стълб в романско село

Служител на ЧЕЗ - Мездра е в кома и с тежка черепно-мозъчна травма след падане от електрически стълб в романското село Синьо бърдо, предаде БНР.Инцидентът е станал по обед при ремонтни дейности по електропреносната мрежа в града. Пострадалият е док...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Бетонна плоча уби работник в Пловдив

21 July 2018 17:11

Бетонна плоча с размери 6 на 12 метра се откърти и затисна около 60-годишен работник по време на демонтажни дейности в бившата „Мебелна къща”. Инцидентът стана по обяд, пожарна и полиция изясняват на място случая. „Били са двама работници и са рязали носещи метални греди от конструкцията на някогашния магазин. Върху тях е имало излят бетон, който е играел ролята на под на втория етаж от сградата. Искали са да го премахнат. В момента на рязането плочата е останала без опора, паднала е и е затиснала единия”, обясни пред „24 часа” шефът на областната инспекция по охрана на труда в Пловдив Атанас Чернаев. Той е възложил на подчинените си незабавно да предприемат проверка кой, защо и как е разпоредил да се извършва демонтажът в събота. „Основно уточняваме причините за инцидента. Резултатът показва, че не се е работило достатъчно безопасно, щом има смъртен случай”, допълни Чернаев. По думите му следващата седмица ще бъде изяснен случаят. Той уточни, че основната отговорност е на работодателя. „Мебелна къща” е бивша общинска фирма, която преди повече от десетина години беше продадена на строителния предприемач Стоян Сариев. Дълго време след това обектът не промени предмета си на дейност и продължи да функционира като магазин за мебели. Самата сграда се намира на „Асеновградско шосе” и представлява метална конструкция, строена по времето на соца. Разположена е на отлична локация и представлява интерес с оглед на строителния бум напоследък. Предполага се, че демонтажът е бил предприет, за да се разчисти теренът и да бъде застроен.

В Община Мездра откриват Кризисен център за жени и деца, жертви на насилие

20 July 2018 10:55

Проект „Стартиране на Кризисен център в община Мездра“ спечели финансиране от Фонд „Социална закрила“ на Министерство на труда и социалната политика, съобщава общинското пресаташе. Проектът на фондация „Бъдеще и надежда“, в партньорство с Община Мездра, е сред десетте одобрени проекта за предоставяне на социални услуги.21 757,87 лв. са отпуснатите средства за реализиране на проекта, чийто целеви групи са жени и деца, пострадали от домашно насилие и майки с деца.

Още едно село в община Мездра ще се сдобие с ремонтиран храм и асфалтирана улица

20 July 2018 09:16

В община Мездра стана вече традиция да се търсят възможности за ремонт на църквите в селата. Църквата „Св. Архангел Михаил” във Върбешница е четвъртият храм, който ще бъде ремонтиран и зографисан по проект, финансиран от Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.

Църквата „Св. Николай” в мездренското село Горна Кремена ще бъде ремонтирана

19 July 2018 09:00

Църквата „Св. Николай” е един от най-старите действащите храмове в община Мездра. Той построен през 1825 година ще бъде ремонтиран и обновен.

Момиченце е в болница след падане от тераса в Харманли

14 July 2018 16:15

3-годишно момиченце е паднало от тераса в Харманли и е докарано по спешност в хасковската болница. Детето се покатерило по необезопасен парапет на терасата, откъдето е паднало от около 2 метра височина, съобщи БНР. Детето има нараняване на черепа и ще бъде транспортирано в специализирана клиника в Пловдив. Снимка: Архив

Двама души се удавиха във водоеми в Русенско

14 July 2018 15:10

Двама души се удавиха във водоеми в Русенско само за няколко часа. Единият от тях е потънал във водите на лимана на пристанище "Запад" тази сутрин. Той е служител на пристанището. По първоначална информация инцидентът е станал по време на работа, съобщи БНТ. Какви са причините за злополуката, все още се изяснява. Тялото на мъжа в момента се издирва от "Гранична полиция". Тялото на другия мъж е изплувало тази сутрин в езерото Липник край русенското село Николово. Сигналът е

Миньор загина в рудник във Видинско

14 July 2018 11:47

Фатална трудова злополука в рудник край видинското село Кошава - 44-годишен работник е загинал при срутване на гипсова облицовка от тавана на галерията, съобщиха от МВР. Дежурен лекар от Центъра за спешна медицинска помощ е сигнализирал за инцидента в 14:40 часа на 13 юли. Трупът е транспортирано за аутопсия във видинската болница. Дежурна оперативна група, окръжният прокурор, директорът на областната дирекция на МВР, следовател и прокурор от Окръжна прокуратура-Видин са посетили мястото. Работата на разследващите продължава. По случая е образувано досъдебно производство. Мината край село Кошава е единственото в Югоизточна Европа подземно находище на гипс.

Никоя държавна институция не проверява аквапарковете

13 July 2018 21:40

По-строги мерки за сигурност в аквапарка между Равда и Несебър, след като спускане по водна пързалка прати 9-годишно момиче в болница. Заради тежкия кръвоизлив, който детето получи, прокуратурата започна проверка. Оказа се обаче, че нито една държавна институция не проверява такъв тип съоръжения, а по-строгите правила всъщност трудно се спазват. Мерките за сигурност бяха затегнати за две от така наречените „ускорителни” пързалки, на една, от които стана и инцидентът във втор

Момиченце от Русия пострада тежко в аквапарк край Равда

11 July 2018 18:38

Детето е получило кръвоизлив, падайки в басейна от стръмна 20-метрова пързалка

Тунджа взе поредната си жертва

11 July 2018 16:27

Мъж на около петдесет години се е удавил тази сутрин в река Тунджа, съобщиха от Областната дирекция на полицията. По първоначални данни мъжът сам е скочил в реката, а тялото му е било извадено от свидетели на случката. По-късно са били информирани спасителните екипи, които продължават издирването на 16-годишното момче, което снощи се удави в реката недалеч от мястото на другия инцидент. Полицията работи и по двата случая.