Християнство

06 юли 2018 17:49

Папата порица антимиграционната политика

Светият отец заклейми лицемерието на онези, които си затварят очите за бедните по света, търсещи сигурност и достоен живот...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

България в помощ на "Фронтекс" в Средиземно море

20 November 2018 18:20

Българският патрулен кораб "Поморие" с два екипажа всеки ден пази външната граница на ЕС и не рядко спасява мигранти. Около Лесбос в егейските гръцки териториални води е съсредоточена голяма мисия на "Фронтекс" в помощ на Гърция - това е операция "Посейдон" със стотици офицери и десетки кораби, които всеки ден дават дежурства в открито море. За тази мисия и за придобилия печална слава най-голям гръцки мигрантски лагер "Мория" - репортаж на Александър Марков и оператора Владимир Богдански.

Италия конфискува мигрантския кораб "Водолей" и замрази сметките на "Доктори без граници"

20 November 2018 12:47

Прокурорите в сицилианския град Катания изследват дрехи на мигранти, остатъци от храна и санитарни отпадъци, предадени в италианските пристанища от „Водолей“ и Vos Prudence, друг кораб, използван от MSF миналата година

Лошото време се оказа поредна спънка пред мигрантите в Босна

20 November 2018 10:37

Мигрантите на босненската граница с Хърватия се оказаха изправени пред още една спънка - лошото време, което през последните дни се настани на Балканите след топлата есен, съобщава Асошиейтед прес. Наближаващата зима, която носи със себе си хапещ студ и режещ вятър, правят още по-трудни условията на живот на мигрантите, запътили се към Западна Европа, но останали блокирани в района. Стотици мигранти обитават импровизирани лагери без отопление и удобства. Някои бягат от войни в родните си държави, а други - от бедност, липса на свобода или на надежда за бъдещето.

Турската брегова охрана спаси 40 мигранти, блокирани на остров

19 November 2018 10:14

Два хеликоптера и една лодка са участвали в акцията

74 000 мигранти търсят убежище в Гърция

16 November 2018 06:14

Гърция обяви, че 74 000 мигранти търсят убежище в страната. Това отбелязва електронното издание на вестник Kathimerini, цитирано от агенция "Фокус". Гръцките власти заявиха в четвъртък, че в страната живеят около 74 000 търсещи убежище, като понастоящем се полагат усилия за разширяване на мигрантските лагери и подобряване на условията в островните лагери за мигранти, които пристигат по море. Министърът на миграцията Димитрис Вицас заяви, че през следващите месеци около 6000 души ще б

Папата: Да клюкариш - все едно убиваш

15 November 2018 21:29

Папа Франциск разкритикува клюките, наричайки ги форма на тероризъм и предупреди богомолците да не изричат лъжи, предаде АР. "Ние всички живеем, като комуникираме и ние непрекъснато сме на ръба на истината и лъжите", каза папата пред множеството, събрало се на традиционната обща аудиенция. Относно клюките папата каза, че "те убиват, защото езикът убива като нож", и предупреди: "Клюкарите са терористи, защото с техните езици те хвърлят бомба и после си отиват и бомбата, която те хвърлят, разрушава репутациите на всички". "Не забравяйте - да клюкарстваш, е все едно да убиваш", допълни главата на Римокатолическата църква. Папа Франциск често критикува клюкарстването в църквата и призова медиите по-специално да се пазят от "фалшивите новини" и да търсят истината.

Имигранти стигнаха до Великобритания с крадена лодка

13 November 2018 17:02

Група имигранти са успели да се доберат до бреговете на Великобритания с рибарска лодка, съобщи France 24. Имигрантите са отплавали от бреговете на Франция. Те са били 12 на брой. Рибарската лодка е била открадната. Веднага след стъпването им на британския бряг те са били арестувани. Британските власти са били информирани от френската брегова охрана. Французите са забелязали странния маршрут на лодката в Ламанша. Имигрантите са пристигнали на британския бряг в късните часове на вчерашния ден. Собственикът на лодката е подал жалба до полицията.

Властите разчистват голям мигрантски лагер в Рим

13 November 2018 15:10

Властите разчистват голям мигрантски лагер в Рим, а италианският вътрешен министър Матео Салвини обяви, че неразрешените обекти "повече няма да бъдат толерирани".

ЕК настоява, че споразумението на ООН за миграцията ще реши проблемите

12 November 2018 16:20

С пакта незаконната миграция щяла да намалее, смятат от комисията

Юнкер срещу принципа на единодушие в ЕС

12 November 2018 16:05

Коалиционният съвет при премиера Бойко Борисов реши България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция. Това съобщиха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, финансовият министър Владислав Горанов и евродепутатът Ангел Джамбазки. В същото време Европейската комисия обяви, че споразумението на ООН по въпросите на миграцията защитава европейските интереси.