България

07 юли 2018 11:20

Министри с апел към водачите

Спират плановите ремонти по автомагистрала ”Тракия” през лятото. Официалните причини за това са придвижването на гастарбайтерите от Западна Европа към Турция и интензивният трафик през лятото. В пиковите часове на съботно-неделните дни ...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

България се включва в инициативата "Европейски ден без загинали на пътя"

19 September 2018 06:36

За трета поредна година България се включва в инициативата Европейски ден без загинали на пътя. Пътна полиция ще проведе мащабна акция за контрол по пътищата. Целта е да се намалят смъртните случаи и тежките травми, получени при инциденти на пътя. От Пътната полиция призовават хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно.

Деца караха тротинетки, спазвайки правилата за движение

18 September 2018 17:51

Това се случи пред ЦГМ в Европейската седмица на мобилността

Предлагат нов тип училищно обучение по "Безопасност на движението"

18 September 2018 16:14

Нов тип училищно обучение по "Безопасност на движението" предлага доц. Васил Паунов от Института за пътна безопасност. То представлява игри с роботи, които децата командват.

АПИ показа как се купуват електронни винетки

18 September 2018 12:13

Общо 500 ще са терминалите за самообслужване, от които шофьорите ще могат да си купят електронна винетка. Те ще бъдат разположени по основните пътни направления и граничните пунктове. Електронна винетка ще може да се купи още от уеб портал и от мобилно приложение, които в момента се разработват. Днес от Агенция Пътна инфраструктура направиха демонстрация. Още по темата - от Виктория Бояджиева.

Влязоха в сила по-високи пътни такси в Сърбия

18 September 2018 07:30

Ако имате път към Сърбия, имайте предвид, че в страната вече са в сила по-високи пътни такси за чуждестранните автомобили. Не пренебрегвайте и ограниченията за скоростта, защото глобите са сериозни.

КАТ с акция срещу ползването на мобилни телефони по време на шофиране

17 September 2018 18:09

От днес, 17 септември, до 23 септември е в ход специализирана полицейска операция за недопускане използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства. Тя се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL и подобни проверки ще има на територията на всички страни от Европа, съобщиха от МВР. Целта на операцията е водачите да осъзнаят последствията от пренебрегването на законовите изисквания. Съгласно чл. 104а от Закона за движение по пътищ

Катастрофа предизвика задръстване на АМ "Тракия"

17 September 2018 07:27

Катастрофа затрудни сериозно движението по автомагистрала „Тракия” в понеделник сутрин, съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал на 69-ия километър в посока София. Снимка: архив

Километрични задръствания на „Хемус“ и „Тракия“

16 September 2018 21:41

Близо 20-километрово задръстване се е образувало на АМ „Хемус“ преди входа на София, съобщи „Фокус“. Водачите могат да избегнат част от трафика като минат по стария път през Горни и Долни Богров. При излизане от магистралата движението се нормализира. Над 12-километрова тапа пък се е образувала преди отбивката за Пазарджик в посока София. Движението се осъществява изключително бавно. Водачите се предвижват само на първа скорост. Причината за задръстването са ремонтни дейности на моста над река Елшишка. Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив.

Засиленият контрол не спира нарушителите по един от най-опасните пътища у нас

16 September 2018 19:33

По едно нарушение на всеки 4 часа и по една катастрофа на всеки трети ден от началото на година са регистрирали от „Пътна полиция” по пътя Русе – Бяла. По едно по най-опасните шосета у нас все още тече ремонт. Засиленият полицейски контрол, положената временна маркировка и поставените знаци, указващи ограниченията на скоростта, обаче не са пречка за нарушителите.

Пускат частично движението край срутището при Тикале по пътя Смолян - Мадан

16 September 2018 10:27

Днес в 16 ч. в една лента ще бъде пуснато движението край срутището при Тикале на пътя Смолян - Мадан, съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".