Регионални

09 юли 2018 10:40

Екоактивисти за втори път почистиха брега на Дунав в Лом

Втора акция за почистване на брега на Дунав се проведе в Лом. Този път екоинициативата обхвана района на дигата в Дунавския парк. Ученици от клуб "Екология и опазване на околната среда", с ръководител Румяна Цветева, и представители на Община Лом се ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Отварят еко детска градина в Бургас

19 July 2018 07:52

Първата по рода си еко детска градина отваря врати през септември в Бургас. Там децата освен редовните си занятия ще имат и часове по екология и опазване и грижа за природата.Вижте репортажа на Юлиана Шопова и Георги Костиев.

Екорегата в района на Кресненското дефиле

14 July 2018 13:01

Рафтъри и доброволци се събират днес в Кресненското дефиле за ежегодното почистване на река Струма и бреговете ѝ. Организаторите казват, че основните замърсители на реката в Кресненското дефиле са леките автомобили, които преминават по главен път Е-79. Често шофьори и пътници използват именно реката, за да изхвърлят отпадъците си. Тази година инициативата е под мотото "Чиста Струма".

Вандал поруга надгробни плочи в централния гробищен парк на Лом

12 July 2018 11:15

На 11 юли около 11,00 ч. в РУ Лом е получен сигнал от 33-годишен жител на гр. Лом, който при посещение на централния гробищен парк в гр. Лом установил, че неизвестен извършител е повредил надгробна плоча, поставена на гроба на покойната му майка. При проверка е установено, че чрез поваляне са повредени общо 11 надгробни плочи, на различни гробове, като част от тях са счупени. Извършен е оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство.

Училище в Лом получи над 2 милиона долара от завещание от Америка

11 July 2018 09:53

Парите трябва да се раздадат за стипендии на студенти, завършили гимназията

Традиционна лятна еко регата ще чисти река Струма този уикенд

09 July 2018 15:05

Тази събота, 14 юли, по инициатива на рафтинг клуб Адвенчър Нет ще се проведе добре познатата еко регата „Чиста Струма“ - едно събитие с 8-годишна традиция, чиято цел е да обърне внимание върху опазването на околната среда по поречието на река Струма в Кресненското дефиле. Както е известно, районът се отличава с уникален континентално-средиземноморски климат и богата флора и фауна, което го прави предпочитана дестинация за еко туризъм. И тази година добре дошли са всички ж

В община Козлодуй грижата за река Дунав продължава

09 July 2018 14:00

Тази година мотото на празника на реката бе „Бъди активен за по-здравословен Дунав!”. Община Козлодуй се включи с множество мероприятия в отбелязването на международния празник. Едното от тях е Фестивалът на рибата, който тази година се проведе на 24 юни. По време на фестивала се проведоха еко-инициативи за почистване на бреговата ивица на пристанището, направа на еко-хвърчила от пръчки и оризова хартия за най-малките, както и наблюдение на птици от наблюдателницата на брега на реката, информира общинският сайт.

Кубрат и Тервел Пулеви стават посланици на инициативата "Да изчистим България заедно"

09 July 2018 13:40

Желанието за победа не само на ринга, но и в полза на обществото, е тяхната цел в кампанията

Кампания за разделно събиране на отпадъци "Хартиена война" проведоха в Лом

09 July 2018 12:45

Община Лом, "Булекопак" АД - организацията за оползотворяване на опаковки и ОУК „Екология и опазване на околната среда“ организираха състезанието „Хартиена война“. То се проведе от 15 до 30 юни и бе насочено към всички училища от община Лом, съобщават от Общинската администрация в крайдунавския град.

В Лом стартира ремонт на 12 улици

04 July 2018 12:20

12 улици с разбита или липсваща асфалтова настилка ще бъдат възстановени, за строително-ремонтните дейности Община Лом е осигурила до 1 000 000 лв., информират от пресцентъра на Общината. Ремонтът ще бъде извършен на участъци от улиците„Цар Шишман“, „Кубадин“, „Веслец“, „Петър Берковски“, „Борил“, „Димитър Гинин“, „Хан Кубрат“, „Цар Асен“ (второстепенна), „Ком“ и „Хан Кубрат“. Миналата година на тезиулици бе монтирана нова водопроводна мрежа. За възстановяване на разбитата от десетилетия настилка са предвидени и улиците „Перущица“ и „Търлис“, като преди асфалтирането предстои подмяна на водопровода.

Доброволци от пет държави работят в Казанлък по организирането на Еко фестивал

03 July 2018 08:22

За осма поредна година Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ организира Еко фестивал, като за разлика от предишни години той ще се проведе в Казанлък, в района на парк „Тюлбето“, каза за Радио „Фокус“ Мария Славова, председател на Младежки център за развитие „Взаимопомощ“. Тя поясни, че Община Казанлък е асоцииран партньор на сдружението в реализацията на този екологичен проект. Основният фокус на фестивала е поч