Регионални

09 юли 2018 12:45

Кампания за разделно събиране на отпадъци "Хартиена война" проведоха в Лом

Община Лом, "Булекопак" АД - организацията за оползотворяване на опаковки и ОУК „Екология и опазване на околната среда“ организираха състезанието „Хартиена война“. То се проведе от 15 до 30 юни и бе насочено към всички училища от община Лом, съобщава...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Лом връчиха почетни звания за заслуги

18 September 2018 12:00

С празнична литургия и молебен за здравето и благоденствието на гражданите на Лом, отслужена в съборния храм "Успение Богородично" от Видинския митрополит Даниил, вчера започнаха тържествата по повод празника на града – 17 септември "Вяра, Надежда, Любов", съобщава БНР.

Лом се готви за грандиозен 5-дневен празник на града „Вяра, Надежда, Любов” 2018

11 September 2018 14:40

С богата и разнообразна 5-дневна програма ломчани ще отбележат Деня на Лом „Вяра, Надежда, Любов” 2018. От 12 до 17 септември Лом ще бъде открита културна сцена. Програмата включва различни културни изяви и концерти на любими изпълнители, съобщават от общинската пресслужба.

Възстановяват пътуването на автобусите по линиите Лом-Долно Линево и Лом-Станево

05 September 2018 16:00

От Община Лом съобщават, че от днес отново пътуват автобуси по линиите Лом - Долно Линево и Лом - Станево. Автобусът за Долно Линево тръгва от Лом в 06.20 ч., 11.00 ч., 13.30 ч. и 17.20 ч. Автобусът за Станево тръгва в 07.30 ч. и в 12.30 ч. До спирането на автобусите по тези линии за 10 дни се стигна, след като шофьори напуснаха фирмата „Монтана АТ“, с която Община Лом има договор за обслужване на автобусните линии на територията на града и общината. В момента са обявени 5 работни места за автобусни шофьори със заплата от 900 лв.За повече информация: тел. 0879 992 091 – Росен Георгиев, диспечер.

„Порт Лом“ - шампион по водомоторен спорт

03 September 2018 13:40

Отборът на Клуба по водомоторен спорт „Порт Лом“, със старши-треньор Спиридон Дочев – Почетен гражданин на Лом, спечели Финалния турнир от Републиканското първенство и Купата на Община Лом. Състезанието бе посветено на 180 години от създаване на Пристанище Лом, а генерален спонсор бе Община Лом, информират от там.

Около 10 септември започват ремонтни дейности на пътя Добри дол– Сливата – Орсоя

03 September 2018 10:17

Жители на три ломски села Орсоя, Сливата и Добридол се вдигнаха в неделя на протест заради лошия път. Те блокираха движението по пътя Лом - Видин за половин часа заради образувалите се кратери. И припомниха, че преди две години били отпуснати 1 милион лева от държавата, но ремонтът спрял. Катастрофите са чести. През последните години на дяволския завой край село Добридол жертвите са над осем души. През 2014-та година там се обърна микробус с пътници и загинаха петима. Трафикът на тирове ни причинява ежедневен тормоз, жалват се жителите. Те настояват дупките по пътя да се запълнят. Критичният участък е ограден с преупредителни ленти.

Три села протестират заради лошия път Лом-Видин

02 September 2018 13:08

Три села излязоха на протест заради лошото състояние на второкласния път от Лом за Видин. Недоволни преградиха шосето към 10:00 ч. и спряха движението за два часа с надежда най-накрая да обърнат внимание и на техния път, предаде bTV. В село Добри дол къщите са напукани от преминаващите през кратерите тежки камиони. В края на миналата година започнал ремонтът на осемкилометровата отсечка, за която е обявено, че се дават един милион лева, но внезапно спира. Вместо мантинели на места са поставени предупредителни ленти.

Ломчани ще протестират утре заради лош път

01 September 2018 12:00

Жители на община Лом организират граждански протест заради лошото състояние на отсечката между селата Орсоя и Добри дол от пътя Монтана - Видин. Хората ще изразят своето недоволство на 2 септември (неделя) от 10:00 часа в началото на Орсоя. Това съобщи пред Радио Видин Димитър Младенов, който е сред организаторите.

В Лом организират безплатно измерване на кръвна захар и кръвно налягане

18 August 2018 15:40

Безплатно измерване на кръвна захар и кръвно налягане ще се проведе на 20 август, понеделник. Мобилният здравно-информационен център ще бъде разположен пред общинската художествена галерия „Поломие“, съобщават от общинската пресслужба.. Той ще приема желаещите за измерване на кръвна захар и кръвно налягане от 8.00 до 10.00 ч., като не е необходимо предварително записване. Кампанията „Дни на здравето“ се организира от „Агрион Инвест“ АД с подкрепата на Община Лом.

Жителите на Лом прекараха втори ден без питейна вода

25 July 2018 20:58

Втори ден Лом е без питейна вода, оплакват се жители на крайдунавския град в социалните мрежи. Тежка авария на довеждащия водопровод от помпената станция в Добридол до Лом е причина за спирането на водата в целия град, съобщиха за „Фокус“ от местното ВиК дружество. Две са авариите по водопровода, като най-оптимистичният вариант е водоснабдяването да бъде възстановено утре, 26 юли. Екипите работят по отстраняване аварията на гравитачния водопровод, която е открита в полето

Двудневен турнир по стрийтбол се проведе на СК „Дунавски юнак” в Лом

23 July 2018 15:05

Шест отбора взеха участие в турнира по стрийтбол, който се проведе в двата почивни дни на спортна площадка „Дунавски юнак”, информират от Община Лом. Тимът на „Симпатягите”, с капитан Анна Здравкова, се класира на първото място и вдигна шампионската купа. На второ място остана отборът на „Строителите”, следван от „Старките” и „Тримата от запаса”.