България

10 юли 2018 10:49

Радев: Протестите на майки на деца с увреждания налагат бързи законови решения и финансов ангажимент

„Можем да говорим за пълноценна интеграция, когато преодолеем ред психологически бариери“, посочи президентът...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Хора с двигателни увреждания без достъп до морето

19 July 2018 21:00

Хората с двигателни увреждания във Варна нямат достъп до морето. С инвалидна количка те могат да стигат само до пясъчната ивица, защото няма изградени подходи. На някои от плажовете има дървени скари, които обаче са направени за улеснение на посетителите на крайбрежните капанчета и не водят до морето. У нас от близо 140 плажа, отдадени под наем или на концесия, само на 82 е осигурен достъп до плажа.

Теменужка Петкова постави 3-дневен срок на Румен Радев

19 July 2018 15:17

Енергийният министър нарече твърденията на Румен Радев "лъжа" и постави срок от 3 дни, в които той да представи доказателства

Радев: Оставките нямат значение за хората в Странджа

19 July 2018 15:08

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък заяви: „Липсата на информация доведе до истерията в цялата страна“

10-годишната Еля, родена без ръце и крака, вече ходи и пише

19 July 2018 09:42

Проф. Евгени Дюкенджиев и съпругата му изработиха сложните протези

Румен Радев ще посети авиобазата "Граф Игнатиево"

19 July 2018 06:40

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети днес авиобазата "Граф Игнатиево", съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Там той ще присъства на ритуала по откриване и освещаване на параклиса "Свети Великомъченик Мина".

Радев посети Странджа: Проблемът е сериозен, няма да се реши с пари

18 July 2018 17:46

Президентът Румен Радев посети град Болярово, където проведе среща с кмета Христо Христов и с ръководството на общината по повод предприетите действия за ликвидиране на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа. Проблемът с чумата по дребните преживни животни е много сериозен и не се изчерпва само с компенсациите. Става въпрос за поминъка на хората и тяхната съдба в този беден граничен район, заяви Радев, срещайки се с животновъдите и ръководството на общината. "Ключовата дума е "диалог". Искам да призова правителството за диалог с протестиращите животновъди и за много по-интензивен диалог тук, с хората. Начинът на унищожаването на животните унищожава и крехкото доверие на тези хора в българските институции. Тази празнина, която се получи между хората тук и властта, не може да се запълни само с финансови компенсации. Трябва дълготрайна и устойчива политика за възстановяване на поминъка на тези хора. Проблемът няма да се изчерпи само с компенсации - каквито и да са те", допълни Радев. По думите на президента нужни са административни мерки, например като запазването на пасищата в района. Отново се поставя и въпросът за проблемите на петте гранични общини в Ямболска, Бургаска и Хасковска област.

Промени в Наредбата за безплатни винетки облекчават хората с увреждания

18 July 2018 17:06

Промени в Наредбата за отпускане на безплатни винетни стикери облекчават хората с увреждания, съобщиха от пресцентъра на Агенция за социално подпомагане.

Вече цял месец майки на деца с увреждания протестират с палатков лагер в Русе

18 July 2018 16:52

С парти с торта и свещи майките на деца с увреждания в Русе отбелязаха един месец от издигането на палатковия лагер. Те казаха, че очаквали по-голяма съпричастност от русенци и че са благодарни на тези над 2 600 техни съграждани, които са ги подкрепили с подписите си.

Президентът Румен Радев откри паметник на Васил Левски в Руен

18 July 2018 12:45

Паметникът е изграден с усилия и средства на местни жители

Президентът Радев отива в Болярово заради чумата

17 July 2018 22:27

Държавният глава ще обсъди проблема, предприетите мерки по ликвидиране на заразата и възникналото напрежение сред хората на среща с кмета на общината Христо Христов.