Регионални

11 юли 2018 12:19

В София доставиха първия влак за третата линия на метрото

В София пристигна първият влак на Метрполитена, който ще се движи по третата линия на метрото. В момента той се намира на депото, което се изгражда на ул. Житница. Очаква се то да е готово до края на годината....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Софийското метро се разширява към кварталите „Гео Милев” и „Слатина”

25 September 2018 19:59

Това ще стане след приключването на третия метродиаметър, който вече е в напреднала фаза. Новата линия ще минава през зала „Универсиада”, „Шипченски проход” и зала „Арена Армеец”

Строежът на третия лъч на метрото: Кои квартали ще го ползват през 2019 г.?

18 September 2018 08:43

Осем станции от столичното метро са готови, а се очаква след въвеждането им в експлоатация се очаква то да бъде ползвано от половин милион души всеки ден. Движи ли се в срок строителството на третата метролиния? - отговорите търси Тереза Ставрева от директора на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Починала е жената, която падна на релсите в софийското метро

14 September 2018 17:24

Починала е жената, която падна на релсите в софийското метро. Инцидентът спря движението на влакове на метростанция "Опълченска" в София. Предполага се, че жената е паднала по невнимание или защото ѝ е прилошало, а идващият влак не е успял да спре, уточняват от Столичния метрополитен. След 16 часа движението на метрото беше възстановено, съобщиха от пресцентъра на Софийска община.

Спряха метрото, жена е паднала на релсите

14 September 2018 15:01

Временно е спряно движението на влаковете на метростанция „Опълченска“ заради инцидент на станцията. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Метрото се движи от станция „Сердика“до станции „Летище София“ и до „Бизнес парка“ и от станция „Витоша“ до станция „Сливница“. От пресцентъра на МВР съобщиха за Novini.bg, че по първоначална информация жена е паднала на релсите. На място има полиция.

Отцепиха подлеза на метростанция "Сердика"

02 August 2018 11:45

Забравена раница пред църквата „Св. Петка“ е причината за отцепването на подлеза на метростанция „Сердика“. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на МВР. Сигналът е подаден малко след 11.00 часа. Районът е обезопасен и е изпратен специализиран екип, който да извърши съответната проверка.

Екоактивисти: Половинвековни здрави дървета в София ще бъдат премахнати заради метрото

05 July 2018 10:54

Екоактивисти и обществени организации, защитаващи запазване на културното наследство на София, алармират, че половинвековни здрави дървета в столицата ще бъдат премахнати заради метрото. Липите са част от групова културна ценност, обявени са за паметници на градинското и парково изкуство, но стават жертва на проекта за разширение на софийското метро, пише в различни социални мрежи в интернет. Става дума за дървета по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и в двора на Военната ак

Ето как ще изглеждат влаковете по третата линия на метрото (Снимки)

02 July 2018 15:25

Първият от 20-те нови влака, които ще пътуват по третата линия на софийското метро, вече е в България. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook. "Влаковете са произведени от консорциума на Siemens и Newag. Първият влак тръгна към София на 25 юни като транспортирането му се извършваше основно през нощта със специален извънгабаритен транспорт. Влаковете са с висока енергийна ефективност и поради олекотената им конструкция, имат и по-нисък разход на енергия

Затвориха за час метростанция „Сердика” заради изоставен багаж

02 July 2018 08:38

Временно беше затворена метростанция „Сердика”. Причината е изоставен багаж, съобщава агенция „Фокус”, цитирайки Столична община. Влаковете преминаваха, без да спират по време на проверката на специализираните екипи. Час по-късно спирката отново работеше.

Стоян Братоев: Имаме почти 60% изпълнение на третата линия на метрото

22 May 2018 07:11

Метрото в София вече има нови информационни табели. На най-големите и натоварени метростанции Сердика, НДК и Софийския университет ще има 3D схеми на метростанциите и подлезите. Картите са разработени от сдружение "Спаси София" и Метрополитен.

Вече недоволстват срещу имената на новите метростанции

16 April 2018 17:45

Организацията "Спаси София" призова за преосмисляне на имената на метростанциите по третата линия на метрото. Названията бяха обявени по-рано днес, но от сдружението смятат, че част от тях противоречат на логиката. "След като прегледахме списъка, нямаше как да не останем твърде неприятно изненадани от част от имената. Не разбираме логиката на кръщаване, не разбираме защо комисията по култура взема подобно решение, вместо комисията по транспорт и не разбираме, защо се допускат реш