Регионални

11 юли 2018 21:13

След 4 г. чакане Капитан Димитриево ще има мост

След 4 години очаквания в пещерското село Капитан Димитриево ще бъде възстановен важен за населеното място мост, предава кореспондентът на БГНЕС. Съоръжението свързва двете части на селото и до 2014 година е извеждало селскостопанската техника от цен...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

До седмица приключва асфалтирането на пътя Хасково-Димитровград

13 July 2018 10:23

До края на следващата седмица се очаква да приключи започналото асфалтиране на пътното платно от Хасково за Димитровград, съобщиха от Областното пътно управление, цитирани от Haskovo.info. Преди да бъде пуснато за движение, по платното ще се постави и маркировка. След това техниката на фирмата ще бъде преместена за ремонт на Е-80. Припомняме, че платното от Хасково до Димитровград беше затворено за движение до “Щъркелите” на 20 юни. Автомобилите се движат двупосочно в съсед

Започва ремонт на пътя през Витиня

11 July 2018 20:42

Започва ремонт на пътя София - Ботевград през Витиня. Участъкът е алтернативен маршрут за камионите над 12 тона при извършващите се в момента аварийно-възстановителни дейности по съоръженията на АМ "Хемус", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Временно ограничават движението по пътя Стара Загора – Раднево

03 July 2018 08:54

Във връзка с полагането на износващ асфалтов пласт по републикански път II-57 Стара Загора – Раднево, за периода от 04.07.2018 г. до 30.08.2018 г., се ограничава движението на МПС. Рестрикция...

Пороите са нанесли щети на републиканските пътища за над 2 млн. лева

02 July 2018 16:37

Нанесените щети на републиканската пътна инфраструктура след поройните валежи през миналата седмица са за над 2 млн. лева. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Димитровград. Там беше направена първата копка на пътя Чирпан – Симеоновград, където със средства от Оперативната програма "Региони в растеж" ще се рехабилитират над 50 км от третокласния път. Нанков уточни, че средства ще се търсят или от бюджета – през аварийна програма: "Колкото и да ни е тежко, ако може и с европейски средства, както и в случая в Камено. Щетите по републиканските пътища по настоящем са, и в авариен режим с малки изключения, са преодолени. Имаме да се прави много общинска инфраструктура. Ние трябва да наблегнем от тук нататък на превенцията. Всеки лев, вложен в превенция, ни спестява поне 10". Пътищата, за които се правят протести, няма да бъдат ремонтирани, каза министър Нанков, защото: "Не искам да влизам в генезиса на подбудите за някои протести, защото имат и политически характер". Пътят, на който министър Нанков направи първата копка, не е ремонтиран от 40 години. Там преди две седмици имаше протест. Над 500 хиляди лева са щетите, нанесени след поройните дъждове в община Смолян, съобщи БНР. Описването на пораженията не е приключило, тъй като все още пристигат информации от кметствата в общината. Продължава почистването на засегнатите от наводнението улици и пътища. Поискано е съдействие от военни и техника при възстановителните дейности в региона. Очаква се Министерството на отбраната да изпрати водоноска за питейна вода в Чепеларе, тъй като чешмяната вода там е замътена.

Започва ремонт на над 80 км пътища в Южна България

01 July 2018 18:30

Ремонт на редица пътни участъци в Южна България ще започне в понеделник, съобщиха от регионалното министерство. В рехабилитацията на повече от 80 километра пътища ще бъдат вложени над 57 млн. лв., повечето от които са предоставени безвъзмездно от оперативната програма "Региона в растеж". Стартът на строителните дейности ще бъде даден от регионалния министър Николай Нанков в присъствието на доскорошния председател на пътната агенция Дончо Атанасов, който вече е само член на управата,

Kарайте внимателно по АМ „Черно море“

26 June 2018 19:37

Шофьорите да карат внимателно по АМ „Черно море“, тъй като в момента се ремонтират 6 км от платното в посока Бургас. Движението на всички автомобили се осъществява двупосочно в платното за Варна. Очаква се ремонтните работи да приключат през следващата седмица. От пътноподдържащото дружество АПИ е изискала да работи максимално мобилизирано, за да може предвидените дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон. В края на миналата година бяха ремонтирани 2 км от платното за Бургас на АМ „Черно море“, а сега продължава ремонтът на останалите 6 км. Предстои полагането на износващия пласт асфалт и полагането на маркировката. За да не се затруднява трафикът през туристическия сезон няма да се извършват ремонтни дейности и на виадукт „Звездица“ на АМ „Черно море“. Те ще бъдат подновени през есента.

Започна запълването на дупките по пътя Русе - Кубрат

26 June 2018 11:40

След поредния протест на жителите на Кубрат срещу разбитите пътища в района, от Агенция „Пътна инфраструктура” започнаха запълването на дупките по пътя Русе - Кубрат. Хората обаче очакват цялостен ремонт на трасето. Очаква се той да започне по-късно през тази година.

13 милиона лева за поддръжка на пътищата в Русенско

23 June 2018 22:29

12 600 000 лева без ДДС е прогнозната сума за пътно поддържане на 496.583 км в Русенско за следващите пет години. Агенция "Пътна инфраструктура" стартира обществените поръчки за избор на изпълнител за превантивно, текущо, зимно и ремонтно поддържане, както и за възстановителни работи при аварийни ситуации на републиканските пътища. Както и досега обществените поръчки са по райони - Северозападен, Северен централен район, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен район. Общата им индикативна стойност е над 427 млн. лв. за 18 796.357 км. Новост е увеличаването на срока на договорите с пътноподдържащите фирми. Вместо 4-годишни, каквито бяха до момента, новите ще са за 5 години. От кандидатите се изисква да имат опит в поддържането на поне 250 км пътища през последните 5 години. От фирмите не се изисква да доказват икономическото и финансовото си състояние, според запознати в бранша, това се прави за да могат да кандидатстват и малки фирми по всяка вероятност като подизпълнители. Сега за кърпене на дупка ще се плаща от 22.55 лв./кв. м до 45.80 лв./кв. м в зависимост от дебелината на полагания асфалт и начина на изпълнение – ръчно или машинно, информира Медиапул. Една от най-високите цени е за ремонт на плочест водосток, който може да достигне до 13 000 лв./м. Изтеглянето на аварирал автомобил ще струва 208 лв. За ръчно косене на трева ще се плаща не повече от 70 лв./дка. Поставянето на тоалетна на пътя не може да бъде по-скъпо от 150 лв., а почистването му от 33 лв. За ремонт на паваж ще се плаща по 135 лв./кв.м, докато за машинно полагане на асфалт с дебелина 4 см – 179 лв./тон. Амбицията на пътната агенция е изпълнителите да са ясни до края на годината. Причината е, че част от сегашните договори изтичат тогава, а останалите през следващата.

Четири са офертите за изграждането на кръгово кръстовище при село Труд

22 June 2018 17:39

Четири са отворените оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител при изграждането на кръгово кръстовище при пресичането на пътя Карлово - Пловдив и при селата Строево и Труд, съобщава пресцентъра на АПИ.

Община Берковица спечели проект за рехабилитация и реконструкция на улици

20 June 2018 13:00

На 14 юни Община Берковица подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“ за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за рехабилитация и реконструкция на улици, тротоари, съоръжения и принадлежностите към тях на територията на гр. Берковица и на село Бързия, съобщиха от общинската пресслужба.