Регионални

12 юли 2018 07:50

Подновяват 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил

Подновяват се 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Георги Джоглев, председател на Комисията по безопасност на движението към Община Кюстендил. "Във връзка с пешеходните път...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

10-годишно дете е било намерено починало в асансьор в Кюстендил

18 September 2018 09:16

Десетгодишно дете е намерено починало снощи в Кюстендил, съобщи директорът на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил д-р Александър Величков.

Отвориха столичния бул. "България" след ремонта

10 September 2018 12:23

Рано тази сутрин столичният булевард "България'' беше отворен за движение в двете посоки. Очаква се до първия учебен ден голяма част от ремонтите по главните артерии на София да приключат.

Опит за рекорд на Гинес: Над 500 българи и македонци пяха заедно в Кюстендил

02 September 2018 21:30

Над 500 българи и македонци се опитаха да поставят рекорд, като изпяха заедно две народни песни пред читалище "Братство" в Кюстендил. Инициативата се прави за първи път у нас, а организаторите си поставят за цел да бъде вписана в Книгата на рекордите на Гинес.

Затварят се за възстановяване улици във Враца

31 August 2018 12:45

Във връзка с възстановяване на компрометирани пътни настилки от проекта „Воден цикъл“, в периода от 03.09.2018 г. до 06.09.2018 г. ще бъдат затворени за движение: ул. „Софроний Врачански“, в участъка от ул. „Стоян Кялъчев“ до ул. „Иванчо Цветков“ и ул. „Иванчо Цветков“, от отсечката с ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Кръстьо Българията“.

Проблеми с нов асфалт по варненски булевард

31 August 2018 08:16

Във Варна по току-що ремонтираната част от булевард "Първи май" в квартал "Аспарухово" се появиха първите кръпки. Работата по тях върви успоредно със започналите в края на лятото мащабни реконструкции на улици и булеварди - част от проекта за интегриран градски транспорт в града.

11 улици в Шумен са основно ремонтирани през лятото

29 August 2018 08:06

11 улици в Шумен са основно ремонтирани през това лято. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен. Цялостно преасфалтирани са улиците „Хан Аспарух“, „Войвода“, „Преслав“ „Шуменска комуна“, „Алдемировци“, „Преспа“ „Искра“, „Ген. Тошев“, „Цар Шишман“, „Ил. Р. Блъсков“ и „Чавдар“

Глоби за изхвърляне на боклук на нерегламентирани места в Кюстендил

28 August 2018 12:24

До 1000 лв. глоба грози всеки, който хвърля боклука си на нераглементирани за това места в Кюстендил. Това заявиха от градската управа по повод десетки жалби на граждани за образувани сметища с тонове боклуци в тях в крайните квартали на града. Камиони на общината постоянно почистват и сметоизвозват, но след това, само до няколко дни отново недобросъвестни граждани хвърлят отпадъците си и замърсяват районите.

Конкурс за най-красив двор в кюстендилско село

27 August 2018 21:29

В кюстендилското село Жабокрът днес ще бъде дадена награда за най-красив двор. Надпреварата се прави от 10 години, казаха от местното читалище "Съгласие". Идеята е наистина хората да си поддържат домовете, а селцето да е красиво. В конкурса през тази година участват 15 семейства, допълниха организаторите, цитирани от БТА. Регламентът включва 15 показателя, които включват поддържани ограда, озеленени площи, цветни алеи, кътове за отдих, пешеходни пътеки, тротоари. Наградата за победителя е специално изработена купа. Призът за “Най-красив двор” в село Жабокрът през миналата година бе присъден на семейство Гаврилови.

Природо-математическата гимназия в Кюстендил с награда от съда

12 August 2018 16:44

Природо-математическата гимназия в Кюстендил получи оригинална придобивка - отливка на герба на страната. Училището е отличено, заради участието на негови възпитаници в образователна програма, свързана със съдебната система. 104-ма ученици от гимназията са се включили в лекциите на магистрати от Административния съд в Кюстендил. Учителите и учениците от гимназията изразяват положителна оценка от участието си в програмата, чрез която са придобили, както теоретични, така и практически познания за

Палмово дърво с банани стана атракция в кюстендилското село Бараково

10 August 2018 13:10

Палмово дърво с банани стана атракция в кюстендилското село Бараково. Могат ли да се отглеждат банани у нас, разказват Десислава Малинова и Любен Панков.