Регионални

12 юли 2018 08:00

Предвиждат безплатен градски транспорт в Стамболийски

Община Стамболийски е на път да осигури безплатен градски транспорт в града и в околните села. Разходите ще бъдат за сметка на събраните данъци и такси. Така община Стамболийски ще стане единствената в страната, която предлага подобна услуга....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Йорданка Фандъкова обяви: Билет за градския транспорт ще се купува и през телефона

12 July 2018 11:46

Плащането може да се извърши чрез дебитна карта или чрез мобилния оператор

Отсякоха здраво орехово дърво в църковен двор в Стамболийски

09 July 2018 08:18

Отсякоха здраво орехово дърво в църковен двор на центъра на град Стамболийски. Сигнал до БНТ за случая подаде свещеника от храма "Света Троица" - Стоян Божурин. Извършителят е установен и за нарушението ще му бъде съставен акт.Вижте репортажа Димитър Димитров и Димитър Рочев.

Варненци ще пътуват в нови автобуси, а цената на билета остава 1 лев

05 July 2018 07:11

Поскъпване на билета за превоз във Варна няма да има и цената остава 1 лев, въпреки че фирма "Градски транспорт" в града работи на загуба. Причината за лошото финансово състояние е ръстът на заплатите на работещите в дружеството от началото на годината. В момента 60 на сто от приходите на "Градски транспорт" отиват за възнагражденията. Общинската фирма получи поредните 15 нови автобуса по Проекта за интегриран градски транспорт, който се финансира с европейски средства.

Първият хибриден автобус у нас тръгна по софийските улици

03 July 2018 14:23

Първият хибриден автобус у нас тръгна по софийските улици. От общината го пускат в движение тестово за десет дни, за да преценят дали да закупят 20 такива. Хибридът ще бъде изпробван от експерти и шофьори на градския транспорт, които трябва да решат дали е удачно такива автобуси да се използват в столицата.

Нов комбиниран билет за градския транспорт в Пловдив

03 July 2018 07:05

Нов комбиниран билет за градския транспорт, който е на цена от 1 лев и 50 стотинки, ползват пловдивчани от началото на месеца. С новия талон, в рамките на 60 минути, пътниците могат да сменят няколко автобуса, без да заплащат допълнително. Цената на еднократните билети си остава 1 лев.

Още 290 млн. лв. за модернизация на градския транспорт в страната

26 June 2018 14:02

Благодарение на европейските фондове в програмния период между 2007 и 2013 г. са инвестирани близо половин милиард лева в модернизирането на градския транспорт в седемте най-големи града на България: София, Бургас, Пловдив, Варна, Стара Загора, Русе и Плевен. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Валентин Йовев, който участва в семинар на тема “Разработване на транспортни услуги, адаптирани към нуждите на заинтересованите страни на съответната територия”. Събитието се състоя във Френския институт в София.

Кондуктор пострада заради пътник в Пловдив

20 June 2018 14:27

Кондуктор от автобус от градския транспорт на Пловдив е паднал от превозното средство, след като е бил бутнат от пътник. Инцидентът е станал вчера около 12:40 ч., а сигнал е подаден на тел. 112, съобщиха от полицията в Пловдив. При скарване помежду им по време на движение 50-годишен мъж блъснал в гърдите 77-годишния служител на транспортната фирма. В този момент автобусът бил спрял на спирка на бул. „Никола Вапцаров“, а загубилият равновесие кондуктор политнал през отворенат

"Пътувай и чети" с ретро трамвая на 24 май

23 May 2018 17:25

Центърът за градска мобилност кани всички почитатели на старинния трамвай да се повозят с него из столицата утре, 24 май, по случай деня на писмеността. Любимият на столичани и гостите на София ретро трамвай ще направи два курса под мотото на кампанията на ЦГМ „Пътувай и чети“. Всички пътници са поканени да се качат в трамвая с книга в ръка и като знак за уважение към празника. В ретро трамвая ще бъдат намерени брошури с информация за кампанията на ЦГМ и Младежки театър "Николай Бинев", която предоставя 50% намаление от цената на билет за спектаклите на наши клиенти с дългосрочно заредени карти за градски транспорт. Може да получите и красив разделител за страници, напомнящ ви, че четенето на книга в градския транспорт може да се превърне пътуването в удоволствие. На 24 май ретро трамваят ще очаква пътниците си за поредната разходка из София в 16:00 и в 17:00 часа на пл. „Възраждане“ с маршрут по бул. „Ботев“, „Витоша“, НДК до кв. „Ив. Вазов“.

Автобус се запали в София

24 April 2018 18:15

Превозното средство гори на столичния булевард „Данаил Николаев”, пътниците са евакуирани

Днес тръгва нощният транспорт в София

07 April 2018 15:42

От тази нощ в София тръгват 4 линии на експерименталния нощен градски транспорт.  14 автобуса ще тръгнат от полунощ и ще се движат до 4 сутринта. Цената на билета е 2 лева, но може да се ползва по всички линии. Те се събират на обща спирка на площад "Княз Александър I", където всеки ще може да се прекачва. Всяка от линиите е съобразена така, че да покрива възможно най-гъстонаселените квартали и части от тях. Първата и втората - от "Люлин" до "Младост" и от "Обеля" до "Студентски град" - повтарят в голяма степен маршрута на първите две метролинии. Третото трасе - от "Овча купел" до кв. "Левски" - следва недовършената още трета линия на подземния транспорт. Четвъртата пък покрива пътя между "Дружба" и "Гоце Делчев" през центъра. Билетите ще се купуват от контрольори - по един ще има във всеки автобус. Целта е да бъдат улеснени работещите през нощта и студентите, които купонясват в центъра на столицата. Експериментът ще продължи до края на годината, а след това ще бъде направена преценка дали услугата ще бъде продължена.