Регионални

12 юли 2018 07:01

Организираха подписка срещу нудистите в Бургас

Гражданска инициатива "Не на голите по плажа" започна подписка срещу нудистите в Бургас. С нея местната гражданска инициатива настоява за обособяването на регламентирани зони за нудисти, които да бъдат отдалечени от градските плажове. На тях да бъдат...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Внезапни проверки за безопасността на атракционите по Черноморието

13 July 2018 07:05

Изненадваща проверка по Черноморието на Морска администрация- Бургас. Проверяващите следяха дали се спазват всички изисквания за безопасност на атракционите по морето. В първият ден от проверката инспекторите на Морска администрация провериха всички увеселителни и морски забавления в курорта Черноморец.

Заседнала лодка разля нафта на плажа в Китен

09 July 2018 16:56

Заради инцидент с моторна лодка е изтекла нафта в морето на Южния плаж в Китен, сигнализираха очевидци, цитирани от „Хоризонт“. При инцидента няма пострадали. Моторна лодка е заседнала в района на Южния плаж в Китен. Капитанът и негов помощник са влезли в морето, за да направят пробен курс след ремонт на плавателния съд, но той се е напълнил с вода и е заседнал в плитчина, казаха от полицията в Бургас. Наоколо се е разнесла силна миризма на нафта. „Петното се движи покрай брега. Предупредиха ни малките деца да ги извадим от водата, за да не се получи някаква алергия по кожата им. Сега във водата почти няма хора“, допълва очевидец пред БНР.

Катастрофа предизвика задръстване по пътя от Бургас до летището

09 July 2018 10:50

Катастрофа предизвика задръстване по пътя от Бургас до летището. Лявата активна лента на платното е неизползваема. Това съобщиха от полицията в морския град и призоваха водачите да използват обходен маршрут.

Данъчни запечатаха 6 търговски обекта за неиздаване на касови бележки в Бургас

04 July 2018 15:40

Продължават масовите проверки на данъчни инспектори по морето. Днес, в центъра на Бургас, за неиздадени касови бележки бяха запечатани 6 търговски обекта. За миналия месец в морския град са направени над 300 проверки и са запечатани 80 търговски обекта.

Състезание по редене на пъзели в Бургас

03 July 2018 14:03

Участниците в Международното математическо състезание - BIMC` 2018, което вчера бе официално открито с церемония в Летния театър, отправят интересно и забавно предизвикателство към бургазлии - редене на пъзели. След същинското математическо състезание, което се провежда в момента в ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и "Александър Георгиев Коджакафалията", 300 от топ математиците, разпределени в 16 отбора, ще се включат днес от 15.00 часа пред Експо център "Флора" в сърев

​Отпада таксата за детските градини в община Камено

30 June 2018 08:44

Отпада таксата за детските градини в община Камено по решение на кмета. Очаква се то да бъде гласувано на следващата сесия на местния парламент. Майките от Камено няма да плащат и за детската млечна кухня.

Второ огнище на рядък вид чума по овцете и козите вдигна на крак БАБХ-Бургас

29 June 2018 22:45

Второ огнище на рядък вид чума по овцете и козите вдигна на крак ветеринарните инспектори от Българската агенция по безопасност на храните в Бургас. Положителните проби са от овцеферма в странджанското село Кости. Според специалистите - вирусът не е опасен за хората, но заразата е гибелна за дребните преживни животни.

Деца спасиха костенурка в Бургас

29 June 2018 07:21

Децата от група „Таралежче“ в детска градина „Звездица-Зорница“ в Бургас днес намериха и спасиха малка сухоземна костенурка в двора на детската градина. От детското заведение сигнализираха в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас. Това съобщиха от РИОСВ - Бургас. След като установиха, че е в добро състояние и без наранявания, експертите от РИОСВ взеха костенурката и я освободиха на подходящо място в околната среда в р

Пороите не пожалиха и Бургас

28 June 2018 20:28

13,5 литра на кв. м е падналото количество дъжд за по-малко от час в центъра на Бургас. Досега няма сериозни поражения по инфраструктурата, по проблемните точки има дежурни екипи на терен, съобщава "Бургасинфо". Блок 51 в бургаския ж.к. „Славейков“ плувна във вода, като е потопена площадката пред 18-етажната сграда. Водата по близката улица е била толкова висока, че е стигала до горната част на електрическите табла. Хората се събуват боси, за да влизат в блока, като водата е над коленете им. На място е екип на пожарната. Пороят бе толкова силен, че на места започнаха да изригват шахтите - дори и в участъци на улици, които не се намират в ниското и са с нова канализация.

Спазва ли се регламентът за личните данни в Община Бургас

27 June 2018 08:59

След налагането на новите европейски правила за защита на личните данни и Община Бургас съобразява работата си с новите изисквания. Екип на БНТ посети Центъра за административно обслужване на Община Бургас, за да провери има ли затруднения за служителите и гражданите при спазването на новия еврорегламент.