България

12 юли 2018 08:04

Продължава издирването на затворника, който избяга от болницата в Пловдив

Продължава издирването на 59-годишния затворник, който избяга от болница "Свети Георги" в Пловдив....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Избягалият от болницата в Благоевград арестант сам се е предал на полицията

01 November 2018 15:33

18-годишният ученик от Благоевград, който беше задържан с марихуана, а след това избяга, скачайки от прозореца на спешното отделение, се предаде. Той се е явил в полицията заедно с баща си. Извършва се вътрешна проверка дали някой от служителите има вина за бягството.

Арестант избяга от благоевградската болница

01 November 2018 07:41

Младеж, доведен за преглед от полицейски патрул, скочи през прозорец на Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград и избяга, предаде БГНЕС. Комичният, но дързък инцидент стана в 6.45 часа тази сутрин. Патрул от двама полицаи доведе към 6.35 часа закопчания с белезници около 18-годишен младеж, за да бъде прегледан от лекар и след това задържан в ареста. След като бе вкаран в СПО, единият полицаи излезе отвън, за да се обади по телефона, колегата му пазеше арестанта в отделението докато се осв

Полицаите от Лом заловиха беглец от затвора, обявен за общодържавно издирване

25 September 2018 11:25

На 24 септември, около 15,00 ч., при провеждане на специализирана полицейска операция в село Сливовик, служители на Участък Медковец при РУ Лом са установили 36-годишният Г.М. от с. Сливовик, обявен за общодържавно издирване с телеграма на ГДНП от 7 юли. Същият е издирван като лице, което не се е завърнало в затвора от домашен отпуск, съобщават от пресцентъра на ОД МВР Монтана. Г.М. е доведен в РУ Лом и предаден на ОЗ "Охрана" - Монтана за привеждане в затвора в гр. Враца. Уведомен е инициаторът на издирването.

Полицията задържа затворник в Горна Оряховица

21 August 2018 12:41

Полицията задържа в Горна Оряховица мъж с влязла в сила ефективна присъда и го предаде за привеждане в затвора в Ловеч. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Вчера сутринта при проверка на лек автомобил в Горна Оряховица е установен 40-годишен мъж с влязла в сила присъда „Лишаване от свобода“ в размер на 2.4 години. 

Цачева пази в дълбока тайна имената на 72-ма избягали затворници

20 August 2018 09:24

72-ма затворници са успели да преодолеят решетките и да избягат през последните 5 години. За повечето бягства гражданите дори не са били уведомени - знаят се не повече от десетина случая. Бегълците са изтърпявали присъди за убийства, блудства, изнасилвания, кражби, грабежи, наркотици, измами, контрабанда и телесни повреди. Министерството на правосъдието, ръководено от Цецка Цачева, обаче крие имената им с абсурдния аргумент, че те не са дали съгласие личните им данни да бъдат огласявани публично. Интересно как тогава разчита те да бъдат открити, коментира „Сега“. "Няма писмено съгласие на лицата за предоставяне на исканата информация", гласи абсурдният отказ на шефа на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) към Министерството на правосъдието Васил Миладинов на въпроси на вестника. Той не уточнява дали е правен опит "третите лица" да бъдат открити, за да бъдат питани, и дали официално са отказали, което също би било абсурдно. Имената на осъдените у нас са публични, каквото е и самото правосъдие, и това именно е начинът да се осъществява генералната превенция на закона. Министерството не беше толкова деликатно с избягалите затворници тази пролет и не искаше съгласието им, за да съобщава подробности за тях. От Върховната касационна прокуратура преди време също отказаха да предоставят имената на ефективно осъдените, които са избягали, преди да влязат в затвора, защото това били лични данни. Най-много бягства има през 2016 г. - 20 души. 12 от тях са кривнали от външни обекти на затворите във Варна, Стара Загора, Ловеч, Бургас и София. През м.г. са избягали 14 души, като 8 от тях са се измъкнали от външни обекти, петима от затворнически общежития и един от корпуса на Бургаския затвор. От началото на 2018 г. бягствата са 9. Зрелищното бягство на Владимир Пелов и Радослав Колев, които през април успяха лесно да преодолеят всички защитни мерки и да избягат през централния вход на Софийския затвор, разкри хаоса и липсата на контрол в местата за лишаване от свобода. Пелов беше открит два месеца по-късно край Ботевград, след като загина в престрелка, а Колев още се издирва. През тази година имаше и бягство от болница. От ГДИН се оправдават, че осъществените бягства всъщност са отклонения и са извършени предимно от затворнически общежития от открит тип, където има смекчен надзор, а осъдените работят на външни неохраняеми обекти. От общежития от закрит тип са извършени три бягства с петима участници, като към момента се издирват двама - един е задържан в страната, друг лежи в португалски затвор, а третият е мъртъв.

Задържаха арестант, избягал от районното управление в Гълъбово

30 July 2018 15:20

В РУ-Гълъбово е започната вътрешна проверка. Издиран и задържан е арестант, избягал от сградата на районното управление. Тази сутрин от сградата на районното управление в Гълъбово е избягал 38-годишен мъж, спрямо когото е била взета 24-часова мярка за задържане по чл. 325 за хулигански действия.

В деня на бягството си затворникът от Пловдив разбрал, че страда от тежко заболяване

14 July 2018 17:29

59-годишният беглец е бил забелязан днес около 9:00 часа в района на Гребната база в града, не е оказал съпротива при задържането му

Заловиха затворника, избягал от пловдивска болница

14 July 2018 11:33

59-годишният Младен Младенов избяга от болница „Свети Георги” в сряда сутринта

​Полицията разпространи снимка на избягалия затворник в Пловдив

12 July 2018 16:24

Полицията в Пловдив разпространи снимка на издирвания 59-годишен затворник. Около 20:30 часа вчера във Второ РУ в града е постъпил сигнал от затвора, че лишеният от свобода Младен Младенов е в неизвестност след като напуснал без предупреждение болницата, където бил настанен за лечение.

Избягалият затворник от болница в Пловдив излежавал шеста присъда

12 July 2018 13:22

59-годишният затворник постъпил в болницата в неделя вечерта, където трябвало да му направят изследвания. Същият напуснал стаята си вчера сутринта, а малко след това сестрите, подготвящи визитацията забелязали липсата му.