Икономика и бизнес

12 юли 2018 09:39

Airbus представи новата фамилия самолети A220

Самолетите са резултат от партньорството с Bombardier, като са дело на канадската компания...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Необходими са над 37 000 нови самолета

07 July 2018 10:21

Точно 37 390 е броят на самолетите, които е необходимо да бъдат построени през следващите 20 години, за да задоволят високото търсене в сектора. Общата им стойност е 5.8 трилиона USD са изчислили от европейския авиопроизводител Airbus в доклад за развитието на сектора до 2037 г. С 4.4% на годишна база ще нараства търсенето на самолети за разглеждания период. В изчисленията са включени не само пътническите, но и товарни самолети. От въпросните 37 390 необходими самолета 10 850 ще са нужни с цел подмяна на стари. Останалите 26 540 машини ще са необходими, за да отговорят на нарастващото търсене. От Airbus обвързват технологичния напредък в сегмента с изграждането на самолети с повече места. Тази компилация води до намаляване на разходите на авиокомпаниите. Търсенето на повече самолети в близко бъдеще ще се обуславя от два фактора. Единият е нарастването с 2.4% на броя на нововъзникващи икономики, а другият е нарастването на пътниците, които ще ползват въздушен транспорт, продиктувано от повишаване стандарта на живот в световен мащаб. Прогнозите са, че през следващите две десетилетия средната класа в световен мащаб ще се удвои. Нарастването на производството на самолети ще доведе и до нарастване на търсенето на пилоти. До 2037 г. на пазара ще са му необходими 540 000 нови пилоти, прогнозират от Airbus.

Boeing и Embraer създават съвместно дружество, за да конкурират Airbus

07 July 2018 10:17

Американският производител на самолети Boeing създава съвместно дружество с бразилския конкурент Embraer. Споразумението предвижда в новата компания да бъдат прехвърлени операциите за производство на граждански самолети и услуги на бразилското дружество. Boeing ще контролира мажоритарен дял от 80%, а цялата компания се оценява на 4.75 млрд. долара, съобщава Financial Times.Целта на джойнт венчъраЦелта на съвместното дружество ще е да помогне на Boeing да конкурира...

НАСА намалява шума от самолетите със 70%

01 July 2018 08:25

Всичко се постига с модификации на съществуващи компоненти без нужда от кардинални промени в авиацията

Руските самолети стават невидими

29 June 2018 09:02

Руското предприятие „Технология“ е създало композитен материал за остъкляване на пилотски кабини, което ще позволи самолетите да стават по-трудно забележими за радари, пише „Взгляд“. Понастоящем остъкляването на кабината е един от основните разкриващи фактори на самолета, тъй като стъклото има ниско ниво на поглъщане на радарни вълни. „Използването на иновативното покритие значително намалява видимостта на руските бойни самолети за вражески радари“, съобщава от пресслужбата на „Ростех“. Индустриалният директор на отдела за конвенционални оръжия, боеприпаси и специална химия на „Ростех“ Сергей Абрамов вярва, че това съединение „няма почти никакви слабости“. Същевременно то позволява да се намали теглото на стъклото на кабината с два пъти, да се увеличи устойчивостта на удар, предаде „Фокус“.

От Лондон до Ню Йорк за 2 часа със свръхзвуков боинг

28 June 2018 12:21

Боинг се готви да произведе самолет, който се движи със скорост от 5 пъти над звуковата бариера, съобщава Си Ен Ен. Когато машината стане факт, хората ще могат да достигат всяка точка на планетата в рамките между 1 и 3 часа. При скорост от 3800 мили в час разстоянието между Лондон и Ню Йорк ще бъде преминавано само за два часа. Сега най-бързите полети между двата града отнемат около 7 часа. А в миналото свръхзвуковият "Конкорд" летеше над океана около 4 часа. Проектът за свръхзвуковото чудо е все още в стадий на разработване. Трябва да бъдат решени ключови технически предизвикателства и едва тогава ще може да бъде създаден прототип на самолета, обяви говорителката на "Боинг" Бриана Джаксън. Според нея е възможно концепцията да стане реалност през следващите 20-30 години. Изискват се много експерименти докато се стигне до производството на самолет, а и след това на самата машина. Всичко това отнема години, поясни Бриана Джаксън. Инженерите на компанията са се заели сериозно с проучвания. Възможно е първо самолетът да бъда произведен за военни цели и едва по-късно да се използва и от гражданската авиация.  Илон Мъск изстреля кола в Космоса Както е известно и изобретателят Илон Мъск разработва свръзуков самолет. Неговият проект Space X е в напреднала фаза и се твърди, че със самолет, констуиран на базата на свръхмощната ракета, разстоянието между Ню Йорк и Шанхай ще бъде преодолявано само за половин час.

Airbus поема контрола над самолетната програма CSeries на Bombardier от 1 юли

10 June 2018 10:31

Европейският производител на самолети Airbus ще приключи сделката за придобиване на мажоритарен дял в програмата за производство и търговия на самолети CSeries на канадската компания Bombardier на 1 юли, обявиха от двете компании. Очаква се Airbus да започне изпълнението на мащабна стратегия за свиване на разходите и подобряване на финансовите резултати на програмата, съобщава Reuters.Сред основните цели е увеличаването на поръчкитеПрез октомври 2017 г. Bombardier сключи...

"Черният меч" на Китай, който стресна Запада

07 June 2018 14:30

Западни медии обърнаха внимание на появата в мрежата на снимка на китайския безпилотник Dark Sword. Тази снимка е първото убедително доказателство в прогреса на Китай в разработката на дронове, посочва Business Insider. Безпилотникът притежава висока маневреност, слабо забележим е от радарите и може да лети със свръхзвукова скорост. След 10 години разработки сега става ясно, че апаратът сериозно се отличава от конкурентите. Отделни елементи от конструкцията са сходни с аналозите, които са монтирани на изтребителите от пето поколение Chengdu J-20 и F-35 Lightning II. Business Insider отбелязва, че американските разработки отстъпват на Dark Sword, който може да стане кошмар за САЩ.

Българска компания разработи безпилотни и антидрон апарати

07 June 2018 13:17

Българската компания "Аероксо груп" разработи проекти за индустриални безпилотни летателни апарати и антидронови устройства, които бяха представени на оръжейното изложение "Хемус 2018" в края на миналата седмица. Компанията е създадена през юли 2017 г. в Бургас от собственика на "Сидоренко холдинг" - инж. Наум Сидоренко, който е с руски произход, и още няколко руски гражданина.Компанията обаче е решила да се развива чрез привличане на инвеститори, за да осигури около 2 млн. евро. за...

Emirates може да вози пътници в самолети без прозорци

07 June 2018 07:55

Това ще направи самолетите по-леки и бързи

​Самолет АУАКС на НАТО кацна на летище София (СНИМКИ / ВИДЕО)

05 June 2018 18:28

Самолет АУАКС на НАТО кацна днес на летище София. По този начин алиансът още веднъж да потвърди ангажимента си да гарантира сигурността на Югоизточна Европа. Повече подробности за способностите на самолета за ранно предупреждение от Николай Минков.