Регионални

12 юли 2018 11:15

Вандал поруга надгробни плочи в централния гробищен парк на Лом

На 11 юли около 11,00 ч. в РУ Лом е получен сигнал от 33-годишен жител на гр. Лом, който при посещение на централния гробищен парк в гр. Лом установил, че неизвестен извършител е повредил надгробна плоча, поставена на гроба на покойната му майка. При...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Училище в Лом получи над 2 милиона долара от завещание от Америка

11 July 2018 09:53

Парите трябва да се раздадат за стипендии на студенти, завършили гимназията

Кампания за разделно събиране на отпадъци "Хартиена война" проведоха в Лом

09 July 2018 12:45

Община Лом, "Булекопак" АД - организацията за оползотворяване на опаковки и ОУК „Екология и опазване на околната среда“ организираха състезанието „Хартиена война“. То се проведе от 15 до 30 юни и бе насочено към всички училища от община Лом, съобщават от Общинската администрация в крайдунавския град.

Екоактивисти за втори път почистиха брега на Дунав в Лом

09 July 2018 10:40

Втора акция за почистване на брега на Дунав се проведе в Лом. Този път екоинициативата обхвана района на дигата в Дунавския парк. Ученици от клуб "Екология и опазване на околната среда", с ръководител Румяна Цветева, и представители на Община Лом се включиха в оборката на отпадъци от Митницата до Морска администрация, информират от пресцентъра на Община Лом.

В Лом стартира ремонт на 12 улици

04 July 2018 12:20

12 улици с разбита или липсваща асфалтова настилка ще бъдат възстановени, за строително-ремонтните дейности Община Лом е осигурила до 1 000 000 лв., информират от пресцентъра на Общината. Ремонтът ще бъде извършен на участъци от улиците„Цар Шишман“, „Кубадин“, „Веслец“, „Петър Берковски“, „Борил“, „Димитър Гинин“, „Хан Кубрат“, „Цар Асен“ (второстепенна), „Ком“ и „Хан Кубрат“. Миналата година на тезиулици бе монтирана нова водопроводна мрежа. За възстановяване на разбитата от десетилетия настилка са предвидени и улиците „Перущица“ и „Търлис“, като преди асфалтирането предстои подмяна на водопровода.

Ломчани почистиха брега на Дунав за Деня на реката

29 June 2018 11:30

В Лом се проведе традиционното почистване на брега на река Дунав, посветено на Международния ден на Дунав, 29 юни. В екоакцията се включиха младите еколози от клуб “Екология и опазване на околната среда”, с ръководител Румяна Цветева, ученици от Лом, представители на социални центрове, общински служители и граждани, съобщават от общинската пресслужба.

Рокери пристигат в Лом за Националния мотосъбор

28 June 2018 09:45

От 29 юни до 1 юли рокери от цялата страна се събират на Националният мотосъбор в Лом. Традиционната среща на рокерите започва в петък с много изненади, демонстрации и адреналин.

Детско-юношеският фолклорен ансамбъл "Хорце" в Лом изнесе своя годишен концерт

26 June 2018 15:00

Детско-юношеският фолклорен ансамбъл "Хорце" зарадва ломчани с годишния си концерт. Възпитаниците на хореографа Венислав Рафаилов - дългогодишен ръководител на състава, представиха в голямата зала на Народно читалище "Постоянство-1856" своя богат и разнообразен репертоар, съставен предимно от северняшки песни и танци.

Безплатен преглед за рак на гърдата с "Една от 8" в Лом

25 June 2018 11:15

Безплатен профилактичен преглед за рак на гърдата организира Фондация "Една от 8", с подкрепата на Avon и любезното съдействие на Община Лом. Прегледите в Лом ще се проведат на 27 и 28 юни в сградата на Общинския пазар на ул. “Георги Манафски“ 19, в лекарския кабинет (откъм северната страна).

Прибраха канабиса и въздушната пушка на криминално проявен от Лом

20 June 2018 14:01

На 19.06.2018 г. в гр. Лом след сигнал е изготвен план за провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотици. При проведените планирани мероприятия около 15,00 ч. е извършена проверка в частен дом в гр. Лом, ползван от криминално проявения Д.Г./26 г./. При извършеното претърсване от една от стаите, укрити под покривало на маса, са намерени и иззети 3 увити във фолио топчета, съдържащи суха зелена листна маса канабис, с общо тегло 1,69 грама. Намерена и иззета е и въздушна пушка, неустановена марка, без изписани цифри и символи. По случая са образувани досъдебни производства в РУ Лом

В община Лом започна второто наземно третиране срещу кърлежи в зелените площи

08 June 2018 16:20

Чрез наземно третиране ще бъдат обработени всички зелени площи в дворовете на детски градини и ясли, училища, Дунавския парк, детски площадки, градски алеи и паркове. Третиране срещу кърлежи ще се извърши и в селата. Пръскането ще се извърши с препарат „Айкън“ 10 КС при разходна норма 12,5 мл в 5 л вода за 100 кв. м. В деня на обработка на тревните площи срещу кърлежи се забранява извеждането на животни за паша, съобщиха от общинската пресслужба.