Образование и семейство

12 юли 2018 13:30

11-годишно дете намери и върна портфейл с 1205 лв. на пенсионер

11-годишен ученик предаде в полицията изгубен портфейл с 1205 лв. и лични документи....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Две ученички от Враца намериха над 900 лева и ги предадоха в полицията

14 June 2018 09:00

За доблестна си постъпка двете ученички в X клас във врачанско училище получиха благодарствен адрес от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Янко Янколов Вчера на отиване към училище двете момичета намерили на улицата изгубен портфейл, в който имало повече от 900 лв. и лични документи. Без никакво колебание те предали портфейла на служители на МВР, които от своя страна издирили собственика и му върнали изгубеното. Старши комисар Янко Янколови, заместник-директорът на Областната дирекция на полицията комисар Николай Григоров проведоха среща с двете ученички и изразиха пред тях възхищението си от доблестната им постъпка.

Връчват нова младежка награда на церемония в двореца „Врана”

11 June 2018 13:04

Новоучредената Национална младежка награда за проявени благородство и доблест ще бъде връчена за първи път на 11 юни 2018 г., съобщиха организаторите. Това ще стане на церемония в двореца „Врана” от 16:00 часа. В програмата е предвиден и демонстрационен турнир по фехтовка. Наградата ще е ежегодна и ще е за деца и млади хора до 20-годишна възраст, отличили се с благородство, доблест, милосърдие, гражданска отговорност, смелост. За номинирането на лауреатите се правят допитвания до местната и централната власт, общественици, социално ангажирани представители на бизнеса, медии. Учредители са Държавната агенция за закрила на детето, Фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски“, Малтийски орден – България, Фондация „Българска памет – братя Диневи” и физическите лица Офелия Кънева, Янко Кръндаров и Васил Етрополски. Домакин и патрон на събитието е Цар Симеон II. Сред гостите се очаква да бъдат посланиците на Германия, Франция и на Суверенния малтийски орден, представители на Дамския дипломатически клуб на приятелството, както и на организаторите и спомоществувателите на инициативата. Церемонията ще бъде предшествана от традиционния Детски фехтовален турнир под егидата на Н.В.Цар Симеон II. В него участват голяма част от най-талантливите млади български състезатели в рицарския спорт,които се подготвят в майсторския клас на Запрян Ванчев и Ивайло Воденов.

Трима пловдивчани бяха удостоени с приза „Най-добър човек“

31 May 2018 11:00

Трима пловдивчани бяха удостоени с приза „Най-добър човек“ в традиционната акция на Националния алианс за хора с редки болести и Община Пловдив. Кампанията се проведе за седма поредна година, а тримата най-достойни бяха номинирани от свои съграждани заради помощта им към други хора в нужда.

За осми път се търси “Добрият Самарянин”

22 May 2018 11:00

Сдружение “Самаряни” отваря номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин” за осми пореден път! “Добрият Самарянин - добротворството създава общности” е мо...

Момиче намери портфейл с пари и го предаде на полицията

18 May 2018 12:47

Момиче от Шумен намери портфейл с пари и карти и ги върна на собственика. Става въпрос за мъжки портфейл с 200 лева, дебитни карти и други банкови документи бил намерен от 17-годишно момиче от Шумен, и предаден в полицията. Ученичката от СУ „Сава Доброплодни“ Магдалена Христова намерила кафявото кожено портмоне в района на новата поликлиника в града. Установила, че в него има 20 банкноти по 10 лева и дебитни карти. Нямало лични документи на собственика на портфейла. Ученичк

Ученик от Мездра и учител от Бутан са сред номинираните за "Герой на децата“

03 May 2018 16:30

Рекорден брой номинации - 39, събра тази година Националната мрежа за децата в категорията "Герой на децата“, част от годишните награди "Златна ябълка“. Номинациите се подаваха онлайн в сайта на наградите до 1 май, включително.

Полицаите, помогнали на семейство с бебе: Не се чувстваме герои

02 May 2018 20:04

Униформените платили хотелска стая за семейството и им купили храна

Полицаи платиха хотел и купиха храна на семейство с бебе в беда

02 May 2018 14:23

Младите родители били оставени от работодателя си в центъра на Кърджали

Три момичета от Търговище намериха и предадоха в полицията изгубен портфейл

27 April 2018 14:45

Директорът на областната дирекция им връчи благодарствени грамоти за доблестната им постъпка. Гергана Димитрова, Пламена Христова и Виктория Филипова, разхождайки се по главната улица на Търговище, в близост до основно училище „Христо Ботев" забелязали паднал портфейл, и без колебание го занесли в полицията. В него имало 225 лева и лични документи, по които полицейските служители се свързали със собственика им - 19-годишен младеж от търговишко село.

Три момичета от Сандански върнаха намерени пари

29 March 2018 14:56

Три момичета от Сандански дадоха пример за честност. Те намериха пари и ги предадоха в полицията, съобщиха от пресцентъра на МВР. Божидара Панчева, Петя Младенова и Анастасия Мисеруди са ученички в IV клас от Второ ОУ „Христо Смирненски“ в Сандански. В обедните часове днес момичетата намерили паднали на улицата пари. Без да се колебаят те отишли в полицията и ги предали на инспектор Детска педагогическа стая. От РУ-Сандански призовават собственика на изгубената сума да се