Образование и семейство

12 юли 2018 13:30

11-годишно дете намери и върна портфейл с 1205 лв. на пенсионер

11-годишен ученик предаде в полицията изгубен портфейл с 1205 лв. и лични документи....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Анонимен дарител подари шанс за живот на 24-годишно момче

13 September 2018 20:49

Как едно добро сърце спаси друго сърце

Жена намери чанта с пари и лични документи и я предаде в полицията

10 August 2018 09:37

25-годишна шуменка намери чанта с пари и лични документи и я предаде в полицията. На 9 август преди обяд Дана Богданова се движила по улица „Изворна“ в шуменския квартал „Дивдядово“. Дана Богданова забелязала зелена дамска чанта върху тротоара. След като не видяла никой наоколо, проверила и разбрала, че в чантата има лични документи и парична сума. Не се поколебала и веднага я донесла, за да я предаде в полицията. „Отворих да проверя какво

10-годишно дете намери портфейл с пари и документи и го върна

01 August 2018 13:11

По време на разходка в града, вчера вечерта по ул. Борисова в Русе, 10-годишната Андреа открила мъжки портфейл на земята. Детето показало на баба си и дядо си, с които било в момента, портмонето и тримата без никакви колебания още същата вечер го занесли в сградата на Областната дирекция на МВР в Русе. Предали го на дежурния полицейски служител на пропуска, като дори и не били видели какво има в портфейла. Заедно с униформения преброили сумата от 487 лева, с лична карта, шофьорска книжка и контролен талон, съобщават от пресцентъра на МВР. Служители от охранителна полиция издириха собственика на изгубеното портмоне и той вече получи парите и документите си. А днес щастливият собственик Йордан Енев се срещна с момичето и нейното семейство, за да им благодари лично. По време на срещата зам.-директорът комисар Илиян Енчев изрази признателност от името на служителите на русенската дирекция за достойната постъпка на 10-годишната Андреа. Тя е чудесен пример за семейно възпитание и достойно гражданско поведение, както за връстниците си, така и за всички възрастни, заяви комисар Енчев.

Две ученички от Враца намериха над 900 лева и ги предадоха в полицията

14 June 2018 09:00

За доблестна си постъпка двете ученички в X клас във врачанско училище получиха благодарствен адрес от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Янко Янколов Вчера на отиване към училище двете момичета намерили на улицата изгубен портфейл, в който имало повече от 900 лв. и лични документи. Без никакво колебание те предали портфейла на служители на МВР, които от своя страна издирили собственика и му върнали изгубеното. Старши комисар Янко Янколови, заместник-директорът на Областната дирекция на полицията комисар Николай Григоров проведоха среща с двете ученички и изразиха пред тях възхищението си от доблестната им постъпка.

Връчват нова младежка награда на церемония в двореца „Врана”

11 June 2018 13:04

Новоучредената Национална младежка награда за проявени благородство и доблест ще бъде връчена за първи път на 11 юни 2018 г., съобщиха организаторите. Това ще стане на церемония в двореца „Врана” от 16:00 часа. В програмата е предвиден и демонстрационен турнир по фехтовка. Наградата ще е ежегодна и ще е за деца и млади хора до 20-годишна възраст, отличили се с благородство, доблест, милосърдие, гражданска отговорност, смелост. За номинирането на лауреатите се правят допитвания до местната и централната власт, общественици, социално ангажирани представители на бизнеса, медии. Учредители са Държавната агенция за закрила на детето, Фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски“, Малтийски орден – България, Фондация „Българска памет – братя Диневи” и физическите лица Офелия Кънева, Янко Кръндаров и Васил Етрополски. Домакин и патрон на събитието е Цар Симеон II. Сред гостите се очаква да бъдат посланиците на Германия, Франция и на Суверенния малтийски орден, представители на Дамския дипломатически клуб на приятелството, както и на организаторите и спомоществувателите на инициативата. Церемонията ще бъде предшествана от традиционния Детски фехтовален турнир под егидата на Н.В.Цар Симеон II. В него участват голяма част от най-талантливите млади български състезатели в рицарския спорт,които се подготвят в майсторския клас на Запрян Ванчев и Ивайло Воденов.

Трима пловдивчани бяха удостоени с приза „Най-добър човек“

31 May 2018 11:00

Трима пловдивчани бяха удостоени с приза „Най-добър човек“ в традиционната акция на Националния алианс за хора с редки болести и Община Пловдив. Кампанията се проведе за седма поредна година, а тримата най-достойни бяха номинирани от свои съграждани заради помощта им към други хора в нужда.

За осми път се търси “Добрият Самарянин”

22 May 2018 11:00

Сдружение “Самаряни” отваря номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин” за осми пореден път! “Добрият Самарянин - добротворството създава общности” е мо...

Момиче намери портфейл с пари и го предаде на полицията

18 May 2018 12:47

Момиче от Шумен намери портфейл с пари и карти и ги върна на собственика. Става въпрос за мъжки портфейл с 200 лева, дебитни карти и други банкови документи бил намерен от 17-годишно момиче от Шумен, и предаден в полицията. Ученичката от СУ „Сава Доброплодни“ Магдалена Христова намерила кафявото кожено портмоне в района на новата поликлиника в града. Установила, че в него има 20 банкноти по 10 лева и дебитни карти. Нямало лични документи на собственика на портфейла. Ученичк

Ученик от Мездра и учител от Бутан са сред номинираните за "Герой на децата“

03 May 2018 16:30

Рекорден брой номинации - 39, събра тази година Националната мрежа за децата в категорията "Герой на децата“, част от годишните награди "Златна ябълка“. Номинациите се подаваха онлайн в сайта на наградите до 1 май, включително.

Полицаите, помогнали на семейство с бебе: Не се чувстваме герои

02 May 2018 20:04

Униформените платили хотелска стая за семейството и им купили храна