Свят

12 юли 2018 19:53

Наредби за сигурност ще сменят извънредното положение в Турция

Властта на окръжните управители ще бъде разширена...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Партията на Ердоган с нов репресивен закон, ще действа след отмяна на извънредното положение

16 July 2018 21:00

Местните власти ще могат да ограничават движението на хора, за които преценят, че крият риск

Ердоган реформира радикално турската армия

16 July 2018 11:48

Военна реформа от този мащаб бе проведена преди 92 години от Мустафа Кемал Ататюрк

Ердоган води религиозна служба в джамия

15 July 2018 15:20

Възпоменателна служба в памет на загиналите при опита за преврат от 15 юли 2016 г. събра политическия елит

Навършват се две години от опита за преврат в Турция

15 July 2018 09:04

Днес се навършват две години от опита за преврат в Турция. По време на метежа близо 250 души бяха убити, а около 2200 ранени. По повод годишнината на "Моста на мъчениците" в Истанбул ще се проведе шествие с участието на турският президент Реджеп Ердоган. В петък говорителят на турския президент обяви, че извънредното положение, въведено в Турция след опита за преврат, няма да бъде удължавано след 18 юли вечерта.

Извънредното положение в Турция приключва на 18 юли

13 July 2018 20:01

Турските власти въведоха извънредно положение на 20 юли 2016 г. след опита за преврат

Бившият премиер на Турция Бинали Йълдъръм е новият председател на парламента

12 July 2018 21:24

Кандидатът от Партията на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм, който беше министър-председател на Турция в периода 2016-2018 г., бе избран за председател на Великото народно събрание на страната на 28-ия събор в последното гласуване в меджлиса. Това съобщи телевизионният канал "ТРТ".  Новият парламент се закле в на 7 юли. Според конституцията изборите за председател са пет дни по-късно. Депутатите трябваше да проведат три кръга на гласуване. След втория кръг никой о

В Турция осъдиха 84 души на доживотен затвор

12 July 2018 13:41

Турският съд издаде 84 доживотни присъди на лица, обвинени в участие в преврата преди две години, предаде „Дейли Сабах“. Анкара обвини гюленистката организация „Фето“ за организиране на пуча. 72 обвиняеми получиха доживотни присъди по обвинения в опит да се отстрани конституционния ред, докато други дванадесет получиха също доживотни за „преднамерено убийство на цивилни“. В кървавата нощ на преврата турският президент Реджеп Ердоган призова турският народ да излезе по улиците и да защити страната от метежниците. Над Босфора танкове блокираха пътища и мостове, но в крайна сметка превратът бе потушен от властите. Цивилни граждани загинаха, а след опита за преврат в страната беше въведено извънредно положение. Властите предприеха масови чистки на всички нива в държавата. Хиляди държавни служители бяха отстранени от длъжност.

С първите си укази Ердоган преструктурира турската административна система

10 July 2018 20:56

Държавната структура на Турция бе преструктурирана с първите укази на държавния глава Реджеп Тайип Ердоган, издадени след церемонията по встъпването му в длъжност, пише вестник Hurriyet, цитиран от агенция "Фокус". Президентската служба, политически съвети и дирекции ще бъдат подчинени пряко на държавния глава. Министертствата бяха съкратени, а задълженията им – реорганизирани. След встъпването си в длъжност и отбелязването на началото на президетската република, Ердоган изд

Новото правителство на турския президент Ердоган положи клетва

10 July 2018 19:22

В Турция положи клетва новото правителство, назначено от президента Реджеп Тайип Ердоган. След като държавният глава пое изпълнителната власт, постът министър-председател отпадна и той ще ръководи лично кабинета, чийто състав обяви късно снощи. За първи път Турция има вицепрезидент - Фуат Октай, досегашен съветник в канцеларията на премиера.

Ердоган назначи нов началник на турския Генерален щаб

10 July 2018 17:43

Президентът вече има право пряко да назначава висшите военни