Регионални

03 август 2018 11:26

Паднало дърво спря влаковете между Перник и Драгичево

От 10.00 ч. е прекъснато движението на влаковете в междугарието Перник-разпределителна - Драгичево и гара Перник. Причината е паднала топола, след извършване на санитарна сеч в близост до жп линията. Аварийни екипи на НКЖИ са на мястото на повредата...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Сигнал за теч на газ от влакова композиция вдигна на крак пожарната в Търговище

05 November 2018 19:24

Сигнал за теч на газ пропан-бутан от цистерна на влакова композиция на гара Славяново тази сутрин е вдигнал на крак пожарната в Търговище. До отстраняване на теча временно са били преустановени електрическото захранване в района на гарата и движението на влакове. До евакуация на жители на селото не се е стигнало. Местните хора са разтревожени, тъй като това е трети случай на изтичане на газ за тази година.

13-годишно дете загина, блъснато от влак в Русе

29 October 2018 15:48

13-годишно момче загина, след като бе блъснато от влак в Русе, съобщиха от полицията в крайдунавския град. Сигнал за ужасяващия инцидент е постъпил в 13,35 часа днес. Детето е било блъснато на около 100 метра от ж.п.спирката на Товарна гара от композиция на бърз влак, идващ от Варна и отиващ към гара "Разпределителна" в града. Дошлият на място екип на Спешна помощ само констатирал смъртта на детето. По непотвърдена информация то се е движело със свои съученици на прибиране от училищ

Международна конференция на тема „Железопътен транспорт – стратегия за развитие“ ще се проведе в София

18 October 2018 09:07

На 19 октомври 2018 г., в „Зала София“ на Гранд хотел София, под патронажа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще се състои „Железопътен форум-2018“. Тази година темата на събитието е „Железопътен транспорт – стратегия за развитие“, а организатори са Национално сдружение - Общество на инженерите по железен път (НСОИЖП) и Научно-технически съюз по транспорта (НТСТ). Конференцията с международно участие се осъществява с подкрепата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), Асоциация на европейските съюзи на железопътните инженери (UEEIV), Българската асоциация на консултантските фирми по железопътно строителство (БАКФЖС) и Федерацията на научно-техническите съюзи в България (ФНТС). В рамките на форума ще вземат участие организации и фирми, свързани с провеждането на транспортната политика на ЕС в страната, железопътното строителство, предлагането на материали и услуги за нуждите на железопътния сектор, както и извършващи жп превози. В конференцията с международно участие ще се включат и представители на академичните среди. Началният час на събитието е 10.00 ч.

Помощник-машинист скочи от влак в тунел и загина

11 October 2018 17:32

Помощник-машинист скочи от пътнически влак по време на движение, пише struma.bg. Инцидентът станал в тунел в района на благоевградското село Бело поле. Мъжът е починал на място. Заради шокиращата гледка на машиниста на композицията му станало лошо. На място има две линейки. Сигналът за инцидента е подаден в 16.00 часа. „Все още работи на място за изясняване причините, довели до инцидента“, казаха от МВР. Към момента движението на влакове в района е спряно.

Влак прегази възрастен мъж във Врачанско

11 October 2018 13:10

Мъж загина, прегазен от влак в близост до жп гарата в град Роман, съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца. Около 20:15 часа вчера (10 октомври) властите са получили сигнал за блъснат от влак мъж. Трагичният инцидент е станал на около 2 км. след жп гарата. Блъснатият е 64-годишен мъж от Мездра. Полицията е извършила оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство.

За поредна година НКЖИ участва в Ден на кариерата във ВТУ „Тодор Каблешков“

10 October 2018 17:08

Експерти от НКЖИ представиха възможностите за кариерно развитие в структурите си пред студенти на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. Форумът, организиран от ВТУ „Тодор Каблешков“, се проведе днес (10 октомври) в София и беше открит от заместник-ректора на учебното заведение - проф. д-р инж. Николай Георгиев. Целта е да се даде възможност за среща между студенти и потенциални работодатели. В тази връзка, служители от отдел „Управление на човешките ресурси“ на НКЖИ запознаха студентите от висшето училище с историята, основните дейности и структура на компанията. Бяха представени възможностите за професионална реализация в системата, за успешно стартиране на кариерата чрез стажантската програма, програмата за развитие на кадрите чрез обучение на млади специалисти от висшите учебни заведения в системата на НКЖИ и др. Своята професионална реализация в НКЖИ могат да намерят студенти, завършили специалностите „Комуникационна и осигурителна техника“, „Технология и управление на транспорта“, „Транспортно строителство“, „Електроенергетика и електрообзавеждане“, „Транспортна техника“, „Железопътна техника“, „Икономика на транспорта“ и „Транспортен мениджмънт и логистика“. ВТУ „Тодор Каблешков” е тясно свързано с развитието на железопътния транспорт в страната. Партньорството между Висшето училище и НКЖИ има дългогодишна история. Участието на НКЖИ във форума премина при засилен интерес от страна на студентите.

Учителка инструктира деца да пресекат жп линии при спусната бариера и идващ влак

21 September 2018 07:15

Видео, което показва как учителка превежда група деца през жп прелез при спуснати бариери и при застрашително бързо наближаващ влак предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Кадрите са заснето от любител на теснолинейката във Велинград, на прелеза при Клептуза.

Диспечерският център за управление на трафика в Пловдив отваря врати за ученици

17 September 2018 11:52

На 19 и 20 септември т.г. НКЖИ, съвместно с Община Пловдив организират Дни на отворени врати за ученици и преподаватели в „Музея по железопътен моделизъм” и Център за управление на трафика в Пловдив, на бул. „Македония“ №2. Главният диспечерски център обхваща център за визуализация, супервизия и контрол на движението и на съоръженията по осигурителната техника за жп линията Пловдив – Свиленград. Учениците ще могат да се запознаят в реално време с работата на влаковите диспечери, управлението на влаковете, историята на железницата, както и възможностите за придвижване с най-екологичния вид транспорт. Инициативата е част от международната кампания „Европейска седмица на мобилността“, която се провежда в периода 16-22 септември. Целта на събитието е да се акцентира върху огромната нужда от намаляване на вредните емисии и използването на екологични превозни средства. Мотото на тазгодишното издание е „Комбинирай, движи се!“. Чрез кампанията се използва възможността да се промотира споделената мобилност за придвижване, начините за подобряване качеството на въздуха и шумовото замърсяване, които са фактори за по-доброто качество на живот в града.

НКЖИ се включи в „Да изчистим България заедно“ за осми път

14 September 2018 15:47

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) се включи за поредна година в националната кампания „Да изчистим България заедно“ и отбелязване на първия Световен ден на чистенето. Почистването е продължение на традицията „Красива гара“, която Компанията провежда от 2008 г., като от няколко години датата е съобразена с инициативата на "Да изчистим България заедно". Целта на проявата е като стопани на жп инфраструктурата заедно да се погрижим за запазването на чистотата и приветливия вид на българските жп гари и спирки, за да се радваме на техния чар и удобства. Почистването на гарите и прилежащите площи на територията на цялата страна бе направено по предварително разпределение на гаровите райони. Служителите на Централно управление бяха ангажирани в районите на жп гарите в София, а отделните поделения в страната почистиха своите обекти и териториите около съответните гари в страната. Като социално отговорна компания, НКЖИ ще продължи да инициира и подкрепя и за напред подобни инициативи.

Счупен локомотив предизвиква инцидент с бързия влак София - Бургас

09 September 2018 10:20

От БДЖ твърдят, че това не е застрашило живота на пътниците