Образование и семейство

04 август 2018 08:30

За десета поредна година Казанлък ще се включи в Световната седмица на кърменето

За десета поредна година Казанлък ще се включи в Световната седмица на кърменето, която се провежда от 1 до 7 август. Това каза за „Фокус“ Марияна Сарачева, инструктор по кърмене. Тя поясни, че местната структура на Ла Лече Лига организир...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Създадоха организация за управление на туристически район „Долина на розите“

16 August 2018 10:27

Учредителен комитет за създаване на организация за управление на  туристически район „Долина на розите“, с център Казанлък, вече е сформиран. Според Закона за туризма, процесът про...

Безплатни лекции по повод световната седмица на кърменето

01 August 2018 22:43

Все повече майки имат желание да кърмят децата си, отчитат от I АГ болница „Света София“. Освен че ежедневно насърчават родилките да хранят новородените си бебета само с кърма, в болницата организират и безплатни лекции за бъдещи родители. По повод световната седмица на кърменето, която започва днес, всеки ден ще има обучение посветено на кърменето.

От днес започва Седмица на кърменето

01 August 2018 09:07

Седмицата на кърменето започва от днес. Инициативата се провежда за 26-и път в световен мащаб и цели да насърчи, подкрепи и защити естественото хранене на новородените. По данни на Световната здравна организация в България намалява броят на жените, които кърмят.

Опасна и незаконна търговия с кърма върви в интернет

20 July 2018 16:51

Незаконна търговия с кърма се появи в интернет. От няколко месеца единствената банка за майчина кърма в България е в ремонт. През това време неформалното донорство набира скорост. Според лекари този начин на споделяне на кърма е опасен. „Много хора се съгласяват да използват кърма от майка, която не познават. Не знаят от какво е болна, как е съхранява и транспортирана. На кърмата трябва да се гледа като на кръв. Всичко, което се спазва при взимането на кръв, трябва да бъде приложено

Младежки екопатрули подпомагат опазването на любимите места за отдих на казанлъчани

13 July 2018 07:55

В Община Казанлък днес пред журналисти бяха представени правилата за работа на първия общински младежки екопатрул, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. Началото на дейността на екопатрулите бе поставено в началото на седмицата. В тях участват момичета и момчета от казанлъшките училища. "Основно дейността на екопатрулите е да способстват за опазване на любимите места за отдих на казанлъчани, за облагородяване и почистване на междублокови пространства и градинки, поддръ

150 хиляди гости са посетили Казанлък за Празника на розата

03 June 2018 16:40

Близо 150 хиляди гости са посетили 115-ия Празник на розата в Казанлък, информира Сребра Касева от администрацията на Община Казанлък, предаде БТА. Празникът завърши по традиция с шествие, което поведе Царица Роза '2018 Михаела Хаджиева. Над 5000 малки и големи участници от училища, народни читалища, детски градини, спортни клубове, сдружения, детски школи, театри, рокери, патриотични организации от Казанлък, както и представители на културни институти, читалища и формации от други градове на България се включиха в шествието.

Малък самолет, част от Празника на розата, падна

03 June 2018 12:10

Малък самолет е паднал край казанлъшкото село Овощник днес преди обед, съобщи бТВ. Трима души са пострадали леко - собственикът на машината, друг човек и детето му, които са се качили за демонстрационен полет за честващия се в момента в Казанлък Празник на розата. Прегледани са и са освободени за домашно лечение с охлузвания. На 2 км от селото има летище за лека авиация. Инцидентът е станал в района му. Според работещи на летището, при кацането машината е паднала от 10 м височина сред дървета. Вероятна причина за инцидента е претоварване. На мястото на инцидента са пристигнали полиция, пожарна и линейки. Предстои разследващите органи да установят причините за падането на самолета.

За първи път в Казанлък: Международен конкурс събра най-добрите лютиери в света

03 June 2018 09:48

Международен конкурс за съвременно лютиерство за цигулка, виола, виолончело и китара събра в Казанлък най-добрите лютиери от цял свят. Изделията бяха оценявани от жури, което има и уникалното право да сертифицира инструменти на името на големия Антонио Страдивари.

Казанлък се побратими с Кацаго ди Сан Мартино

02 June 2018 13:38

Побратимяването между италианския град Кацаго ди Сан Мартино и Казанлък е факт. Двата града имат фестивали на цветята. Кацаго е близо до Бреша. В региона Франча Корта се произвеждат най-хубавите шампанизирани италиански вина. Кметовете на двата града Галина Стоянова и Антонио Мосини подписаха споразумението за побратимяване. За гостуването на чуждестранните гости в рамките на Фестивал на розата 2018 са предвидени срещи, в които те да се запознаят с повече възможности за търговски обмен в сферата на розопроизводството и по-специално с особеностите на роза „Дамасцена“.

В Казанлък коронясаха 50-ата Царица на розата

02 June 2018 09:35

В Казанлък официално беше открит Фестивалът на розата 2018. С неповторим спектакъл, преплитащ музика, танц и светлина беше коронясана 50-та Царица на розата.