Образование и семейство

04 август 2018 08:30

За десета поредна година Казанлък ще се включи в Световната седмица на кърменето

За десета поредна година Казанлък ще се включи в Световната седмица на кърменето, която се провежда от 1 до 7 август. Това каза за „Фокус“ Марияна Сарачева, инструктор по кърмене. Тя поясни, че местната структура на Ла Лече Лига организир...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Кметът на казанлъшкото село Енина е със съмнения за комоцио след побой

14 October 2018 11:50

След побой кметът на казанлъшкото село Енина Веселин Андреев е с наранявания по лицето и със съмнения за комоцио. Инцидентът е станал снощи по време на годишния събор на селото. След спор дали оркестърът да продължи да свири след уреченото време 20-годишен младеж удря Андреев с юмрук в лицето.

Откъртена от поликлиника мазилка счупи крак на мъж

02 October 2018 21:30

Парче от фасада на поликлиника в Казанлък се откърти и падна върху възрастен мъж. Той е с комоцио и счупен крак, показа репортаж на bTV.   Инцидентът е станал малко преди обед, когато 71-годишният мъж чакал пред здравното заведение.Тогава върху него пада парче от облицовъчната плоча на фасадата. Пострадалият е бил откаран от Бърза помощ.   Свидетели разказаха, че се е чул звук от откъртващото се парче от облицовката на сградата, което се е разбило в земята и е съборило мъжа. Той е получил кръвоизлив на гавата и фрактура на крака, имал е и охлузвания по цялото тяло. {cbrelatedarticle count="2" /} Сградата на поликлиниката, която се стопанисва от търговско дружество, не е ремонтирана от 40 години.криминалноинцидентпоиклиникаКазанлъкранен

Течът на газ в Казанлък е установен, няма опасност за населението

21 August 2018 13:30

Отложена е евакуацията на сгради в центъра на Казанлък, откриха и източника на изтичане на газ в града, пише БГНЕС. В двора на фирмата-подизпълнител на газоразпределителното дружество откриха съд, в който се съхранява изкуствен ароматизатор на газа, който се казва одорант.

Евакуираха данъчната служба заради теч на газ в Казанлък

21 August 2018 11:54

Евакуираха служителите и клиентите на Данъчната служба и Социално подпомагане в Казанлък заради изтичане на газ.

Къща изгоря в Казанлък

20 August 2018 09:25

Къща изгоря в Казанлък тази сутрин. Инцидентът се е случил около 8:30 в западната част на града до фабрика "Кремона". Мъж, който е неподвижен, е изкаран невредим от пламъците. Няма пострадали хора от пожара. Три противопожарни екипа са на място и се борят с огнената стихия.

Взривиха банкомат в Казанлък

20 August 2018 08:35

Всички входове и изходи на Казанлък са блокирани от полиция, заради взривен банкомат през нощта. Проверяват се излизащите от града автомобили.

Създадоха организация за управление на туристически район „Долина на розите“

16 August 2018 10:27

Учредителен комитет за създаване на организация за управление на  туристически район „Долина на розите“, с център Казанлък, вече е сформиран. Според Закона за туризма, процесът про...

Безплатни лекции по повод световната седмица на кърменето

01 August 2018 22:43

Все повече майки имат желание да кърмят децата си, отчитат от I АГ болница „Света София“. Освен че ежедневно насърчават родилките да хранят новородените си бебета само с кърма, в болницата организират и безплатни лекции за бъдещи родители. По повод световната седмица на кърменето, която започва днес, всеки ден ще има обучение посветено на кърменето.

От днес започва Седмица на кърменето

01 August 2018 09:07

Седмицата на кърменето започва от днес. Инициативата се провежда за 26-и път в световен мащаб и цели да насърчи, подкрепи и защити естественото хранене на новородените. По данни на Световната здравна организация в България намалява броят на жените, които кърмят.

Опасна и незаконна търговия с кърма върви в интернет

20 July 2018 16:51

Незаконна търговия с кърма се появи в интернет. От няколко месеца единствената банка за майчина кърма в България е в ремонт. През това време неформалното донорство набира скорост. Според лекари този начин на споделяне на кърма е опасен. „Много хора се съгласяват да използват кърма от майка, която не познават. Не знаят от какво е болна, как е съхранява и транспортирана. На кърмата трябва да се гледа като на кръв. Всичко, което се спазва при взимането на кръв, трябва да бъде приложено