Култура

09 август 2018 13:06

Очаквайте новата „Култура“

В началото на септември очаквайте новото списание „Култура“ – месечно издание, което ще излиза 10 пъти годишно, всеки брой ще е с книжно тяло от 80 стр. и цена 3,50 лв....

източник: kultura.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Голям интерес към концерта на Детския радиохор в аулата на Софийския университет

20 October 2018 11:16

В Дните на Японската култура у нас и тази година за шести път участват малките певци на покойния маестро Христо Недялков на Детския радиохор. Концертът им от наши и японски детски песни препълни аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Столична библиотека празнува 90 години от създаването си с юбилейна изложба

15 October 2018 17:28

Изложбата от 30 платна ще представи историята на Столична библиотека, на улиците и площад „Славейков“, архитектурното и културно богатство на този район и част от най-стария градски център

Старият еврейски квартал на София се превръща в "арт сърцето" на столицата

14 October 2018 13:17

Старият еврейски квартал на София има потенциала да се превърне в арт сърцето на столицата. Това показва проучване, оценяващо икономическия профил и перспективите пред района. Мястото е няколко пъти по-голямо от средището на занаятчиите в Пловдив, известно като "Капана" и обединява творци от цялата страна.

Парижки бал в София подкрепя български музикални таланти

14 October 2018 10:57

Пети благотворителен парижки бал се проведе в София снощи. Каузата тази година е подкрепа на български музикални таланти. Средствата ще бъдат разпределени от фондация "Йордан Камджалов".

Емблематичното кино "Култура" се завръща с нов адрес в центъра на София

12 October 2018 20:47

Емблематичното кино "Култура" от тази вечер се завръща в центъра на София с нов адрес - улица "Сан Стефано" точно пред БНТ. Новото кино е вдъхновено изцяло от вече несъществуващото кино "Култура", което се намираше на улиците "Солунска" и "Граф Игнатиев". Амбицията на екипа, който приютява духа на старото кино, е новото кино "Култура" да се превърне в уютно убежище в центъра на столицата, в място за изкуство и срещи с приятели. Вижте повече подробности от прякото включване на репортера ни Цвета Младенова.

Писателят Иван Гранитски е избран за член-кореспондент на БАН

11 October 2018 15:18

В отделение "Хуманитарни науки" е номиниран бившият министър на образованието от квотата на Реформаторския блок във втория кабинет "Борисов" проф. Тодор Танев.

Творчеството на Златю Бояджиев оживява на 3D

07 October 2018 23:00

Художествено-музикална 3D проекция с лазерни ефекти представя пред публика творчеството на Златю Бояджиев, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив. Общински институт "Старинен Пловдив" залагайки на аудио-визуалните технологии на 21-ви век ще представи по атрактивен начин картините на именития български художник, като така ще бъде почетен българският принос към богатството на европейската култура. "Проектът е естествено продължение на усилията на ОИ "Старинен Пловдив" да популяризира културното наследство на Пловдив. Със средствата на визуалните технологии на 21-ви век бихме искали не само да представим по-атрактивно българското духовно богатство, но и да привличаме все повече и по-млада аудитория", е обяснил директорът на ОИ "Старинен Пловдив" Йордан Илиев. Идеята на проекта е едно своеобразно "преплитане" на класиката и новите технологии или един своеобразен мост между минало и настояще. Събитието ще се състои на 12 и 13 октомври от 19:00 до 21:00 ч. пред къщата-музей "Златю Бояджиев" в Стария град. Финансира се от Министерство на културата по проект за "Събития за популяризиране на съвременното европейско изкуство в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз".

Дни на японската култура у нас

07 October 2018 09:01

Японска фиеста по време на традиционните вече у нас Дни на японската култура - и то не само в София. За 29-а поредна година те препълват изложбените и концертните зали.

Излезе вторият брой на „Култура“

04 October 2018 17:52

Защо драмата на съвременна България не задвижва въображението на драматурзите и режисьорите? „Театър без драматургия?“ – темата на 02 брой на списание „Култура“.

Връчиха Годишните награди на Съюза на преводачите в България

30 September 2018 19:00

Тази вечер в Аулата на Софийския университет "СВ. Климент Охридски" Съюзът на преводачите в България /СПБ/ организира честване на Международния ден на преводача.