България

10 август 2018 11:29

Криза за пожарникари

Липса на пожарникари в сезона на пожарите – МВР търси 250 души, които да обучи. Тези свободни места са за пожарникари, водачи на специализирана техника и спасители. Основните изисквания са няколко, съобщава бТВ. Задължително е да сте под 40-го...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

10 пожара угасиха в Кюстендилска област

19 October 2018 16:57

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 10 пожара в Кюстендилска област, което е с 3 повече от 17 октомври. Поради бързата реакция на противопожарните екипи не са нанесени материални щети. 9 от пожарите са възникнали поради небрежно боравене с открит огън. Припомняме, че тази седмица в Кюстендил, поради небрежно боравене с открит огън, изгоряха 8 декара земя - 4 от които бяха с широколистна гора. Вчера възникнал пожар в апартамент в Кюстендил. Той е причинен поради строителни работи - отстранявани са

Потушен е пожарът над благоевградското село Дренково ​

26 September 2018 16:06

Изгасен е пожарът, който избухна снощи над благоевградското село Дренково. Огънят е засегнал около 250 декара иглолистна гора.

Локализиран е горският пожар край Благоевград

26 September 2018 11:06

Тази сутрин беше локализиран пожарът над благоевградското село Дренково. Огънят избухна снощи и се разрасна през нощта. По последни данни на Югозападното държавно предприятие пожарът е засегнал около 400 декара борова гора.

Пожарът в Благоевградско вече е на 500 м от село Дренково

26 September 2018 08:10

Пожарът, който се разгоря във вторник в Благоевградско, е достигнал на 500 метра от най-близкото село Дренково. Засегната е площ от над 120 декара, съобщи Нова тв. Огънят е тръгнал от сухи треви, а пожарникарите го наричат низов. Опасяват се обаче, че той може да обхване и дървета заради вятъра, който духа в района. Именно той пречи и на овладяването на пламъците от всички страни. Към момента огнеборците са категорични, че за опасност за населението няма.

Голям пожар край Благоевград - гори над 350 декара иглолистна гора

25 September 2018 21:53

Над 350 декара иглолистна гора пламнаха тази вечер край благоевградското село Дренково. Пламъците са тръгнали от сухи треви и бързо са се разраснали заради силния вятър.

Горяха повече от 500 декара гори край карловското село Баня

23 September 2018 19:59

Засегнати са и частни ниви. Предполага се, че пожарът е тръгнал от запалени лозя, вероятно заради човешка небрежност. Силният вятър затрудни работата на пожарникарите, но те успяха да овладеят огъня. Дежурни ще следят района и през нощта.

Спасиха попаднали във воден капан крави и телета

19 September 2018 20:42

Пожарникари от Белово и Пазарджик, подпомогнати от жители на беловското село Момина Клисура, извадиха стадо крави и телета, попаднали във воден капан, съобщиха от МВР. Сигнал за случилото се бил получен днес по обед в дежурния център на пожарната в Пазарджик. По първоначални данни, стадо животни попаднали във водите на водоем - изравнител на територията на беловското село Момина Клисура. Незабавно към мястото потеглил екип от трима огнеборци от РСПБЗН-Белово. Пристигайки, те установили, че общ

Пожар изпепели 50 декара гора в Рила

16 September 2018 16:48

Пожар горя късно снощи край село Долно Осеново. Той беше овладян, но пламъците са унищожили 50 декара гора. Огънят е тръгнал в гориста местност, на около 6 км от селото, предаде „Нова телевизия“. Заради сушата от последните седмици пламъците бързо се разраснали. С просеки в късните часове снощи пожарникарите и горските служители успяха да локализират пожара. Цяла нощ дежурни служители наблюдаваха района, за да не се допусне разрастване на огнището. Опасност за селото няма. Засега не са ясни причините, причинили пожара. Според огнеборците пожарът е засегнал 130 дка лесонепригодни площи. В погасяването на пламъците, обхванали района на селото в посока връх Капатник в Рила, са се включили 15 огнеборци и 60 служители на Югозападното горско стопанство

Демонстрации с дрон и самолет за празника на пожарникарите в Монтана

15 September 2018 11:00

С демонстрация на действия при критични ситуации на площад „Жеравица”, огнеборците от Монтана показаха своите умения и бърза реакция. Те разиграха гасене на пожар и спасяване на пострадали хора от областната управа, от където излизаше пушек. Десетки жители на града се събраха, за да наблюдават спасителната акция. Връчиха награди на заслужили пожарникари. Кметът Златко Живков подари олимпийски лост за тренировки.

Пожар горя до летището в Пловдив

10 September 2018 20:50

Голям пожар избухна в района на "Летище Пловдив". Пламъците обхванаха около 5 декара сухи треви и храсти в охраняемата зона на летището, съобщава "Нова телевизия". Огънят се е разпространил бързо и е успял да стигне до пистата. Пет пожарни са се включили в гасенето на пожара, като вече е овладян. Няма опасност за полетите от и за летището. Най-вероятната причина за пожара е незагасена цигара.