Регионални

10 август 2018 13:00

От Природен парк "Врачански Балкан" канят на неделна разходка

Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" и Природозащитен център "Натура" Ви канят тази неделя, 12 август, на незабравима разходка във Врачанския Балкан до "Просечен камък" и Черепишкия манастир "Успение Богородично". Час на тръгване: 7:45. Сбо...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Периодично ще почистват речните корита във Врачанска област

14 August 2018 11:13

Преди края на лятото и очакваните есенни дъждове, областната управа във Враца алармира на работна среща общините да вземат бързи мерки за превенция срещу заплахата от нови наводнения. Местната власт има задължението да почиства периодично коритата на реките в рисковите райони.

Първо издание на събора „Войводска вечер“ край Враца

14 August 2018 10:10

Първото издание на събора „Войводска вечер“ се проведе в събота край Враца. Организатор на събора е Областният комитет на ВМРО, а в събитието се включиха много членове и симпатизанти на ВМРО от областта. Патриотите проведоха туристическа обиколка, преминаха през историческата местност „Войводин дол“ и се поклониха пред паметника на Радан войвода – последният защитник на Враца срещу османските поробители.

Във Враца отбелязаха Световния ден на младежта с игри, кино и обновен парк

13 August 2018 10:50

Празникът стартира вчера на 12 август - Световния ден на младежта. Той започна с прожекция за най-малките на анимацията „Норм-полярният мечок“ в Бялата зала на Младежкия дом. Прожекцията на любимия на тийнейджърите в последните години български филм „12 А“, беше от 16 ч. Безплатното кино завърши с вечерна прожекция под открито небе. На една от терасите в Младежкия дом младежите гледаха хитовата френска комедия „Такси 5“.

Доброволни отряди в област Враца са сформирани само в Борован, Роман и Хайредин

10 August 2018 10:30

Регистрираните доброволци в цялата страна са над три хиляди души, в област Враца те са само 32-ма При посещението си във Враца директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) главен комисар Николай Николов заяви, че доброволните отряди - тяхното сформиране, обучение и осигуряване на необходимото оборудване и екипировка, е стратегическа задача пред ГДПБЗН. Той благодари на доброволците, участвали в отстраняване на щетите след опустошителното наводнение в гр. Роман. Пожарникар №1 уточни, че в цялата страна има само 15 общини без такива формирования, във всички останали вече са изградени доброволни отряди.

С доброволческа инициатива отбелязват Деня на младежта във Враца

09 August 2018 10:15

По случай Международния ден на младежта - 12 август, Община Враца, съвместно с Младежкия център, организира доброволческа инициатива. В рамките на празничния ден ще бъде почистен и обновен паркът в спортен комплекс "Христо Ботев".

Във Враца обработват тревните площи срещу комари

08 August 2018 16:00

Продължават дейностите по обработване на тревните площи във Враца срещу кърлежи, бълхи, комари и гризачи, съобщават от пресцентъра на Община Враца. Препаратът, с който се обезпаразитяват зелените терени, е безвреден за хора и животни. На третираните площи се поставят обозначителни табелки.До момента са обработени местата: градина ДНА и площад „Руски“, паркът при паметник „Васил Левски“, района на Хижата, поляна, алеи, детски площадки и велоалея, Червения площад, градината пред Старата баня на ул. „Петропавловска“, паркът на ул. „Войнишка“.Днес се третират алеята и паркът на стадион „Христо Ботев“, след това по график е парк „Дъбника“.

Община Враца раздава безплатно минерална вода

07 August 2018 12:00

Във връзка с очакваните високи летни температури днес, 7 август, от 13:30 часа Община Враца осигурява безплатна минерална вода за гражданите. Пунктът, който ще бъде разкрит, се намира в района на сградата на Централна поща в града. Водата ще бъде раздавана до изчерпване на наличните количества.

Затварят улица във Враца заради ремонта на пътя до "Леденика"

06 August 2018 15:45

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи от проекта за рехабилитация на пътя от Враца до пещерата "Леденика", от утре, 7 август, до 22 август ще бъде въведена временна организация на движението по улица "Вратица“, в участъка от Червения площад до изхода на Враца. Движението ще се осъществява двупосочно по улица "Лева". Фирмата изпълнител ще постави съответната вертикална сигнализация.

Изгоряха джип, трактор и редосеялка в Бърдарски геран

06 August 2018 09:36

От пресцентъра на ОД МВР – Враца съобщиха за среднощен пожар в белослатинско село. Сигнал за пожара е получен днес около 2.00 ч в РУ-Бяла Слатина. Пламъците са избухнали в частен имот в село Бърдарски геран. Огънят е потушен от служители на РСПБЗН - Бяла Слатина. Установено е, че в стопанския навес на имота са изгорели трактор, джип и редосеялка. Допълнителните огледи са започнали рано тази сутрин. Причините за пожара се изясняват и е образувано досъдебно производство. Разследващите работят по няколко версии.

Младежи програмираха роботи в библиотеката на Враца

04 August 2018 12:45

Тийнейджъри програмираха роботи по проект „Техно Либ – мини технологичен център в библиотеката”. В рамките на 4 седмици общо 57 участници преминаха обучение „Увод в роботиката”. Бъдещите програмисти бяха разпределени в три групи и написаха първите си програмни кодове, запознаха се с хоби роботите, платките Ардуино и принципите за работа при създаването на хардуерни обекти. Във времето за конструиране участниците сглобиха сгъваем робот, работещ със слънчева енергия.