Регионални

10 август 2018 13:00

От Природен парк "Врачански Балкан" канят на неделна разходка

Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" и Природозащитен център "Натура" Ви канят тази неделя, 12 август, на незабравима разходка във Врачанския Балкан до "Просечен камък" и Черепишкия манастир "Успение Богородично". Час на тръгване: 7:45. Сбо...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Врачани тръгват на поход до Речка

18 October 2018 17:40

Есенната гора и тази година примамва врачани да излязат сред природата. Походът до местността Речка има традиции и се провежда за 33–ти пореден път. Организатори са Община Враца и Българската асоциация за спорт. Началото е  предвидено за 20 октомври – събота, групата ще тръгне от Паметника на на загиналите във войните за национално обединение, до гаровия площад в града /Лъвчето/ в 8.00 ч. Трасето е 12 км и преминава през живописната природа на Врач

Засилено е ресурсното подпомагане в училища и детски градини на Враца

18 October 2018 11:45

През учебната 2018/2019 г. ресурсното подпомагане в училищата на територията на община Враца се извършва освен от специалистите от Регионалния център /Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование/, така и от специалисти, назначени на щат в училищата. Броят на специалистите, които подкрепят учениците се увеличава и те вече са десет ресурсни учители, седем логопеди, двама психолози и седем педагогически съветници. Данните съобщи на пресконференция заместник кмета на Община Враца, Петя Долапчиева.

Липсата на адекватно проектиране бави ремонтите в учебните заведения на Враца

18 October 2018 09:45

„Дейностите по обновяване на обекти от образователната инфраструктура на община Враца стартираха с 5-месечно закъснение. В момента се извършва ремонт в шест учебни заведения, като толкова е и броят на строителните фирми и на надзора. Същевременно сроковете за изпълнение са различни. Основна причина за забавяне на дейностите е липсата на адекватно проектиране, при изготвянето на предложенията през 2015 година, както и обжалването на обществените поръчки“, каза на пресконференция инж. Нина Калеева, директор Дирекция „Строителство и инфраструктура“ в Община Враца.

Във Враца изграждат паметник чешма в памет на режисьора Людмил Кирков

17 October 2018 15:40

Първа копка на паметник-чешма на емблематичния режисьор, роден във Враца, Людмил Кирков ще бъде направена в Деня на народните будители – 1 ноември в градинката пред Дома на науката и техника, съобщиха от общинската управа. Бележитият врачанин е автор на 16 знакови за българското кино филми, сред които „Момчето си отива“, „Оркестър без име“, „Матриархат“, „Селянинът с колелото“ и др.

Полицията във Враца иззе пистолет и боеприпаси от търговски обект

17 October 2018 11:30

Вчера, по време на специализирана полицейска операция в гр. Враца, при проверка в търговски обект, полицейските служители са намерили и иззели пистолет и 98 боеприпаса от различен калибър. Установено е, че за съхранението на пистолета и боеприпасите няма издадено разрешение. Образувано е бързо производство, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията.

Запечатаха за нередности две автошколи във Враца

17 October 2018 10:30

След извършени проверки на всички автошколи на територията на област Враца, два центъра за подготовка на водачи на МПС бяха запечатани за установени нередности, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.Проверките бяха планирани и проведени по идея на ръководството на ОД МВР - Враца и в тях се включиха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР Враца, представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ - София и НАП - Велико Търново.

Младежи от пет държави се срещнаха във Враца по проект „Еразъм“+

17 October 2018 09:40

Кметът Калин Каменов посрещна ученици от пет държави по проект „Еразъм“+ „Моята кариера в Европа“. Представителите на Австрия, Франция, Гърция, Литва и България посетиха Община Враца в рамките на проекта за образование и кариерно развитие.

Строителни дейности затвориха ул. „Трапезица“ във Враца

17 October 2018 09:10

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи, на 17 октомври /сряда/ от 08:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде въведена временна организация на движението по ул. „Трапезица“.Алтернативни маршрути са: ул. „Мистър Сенко и ул. „Къкрина“. Поставена е съответната сигнализация.

Попълват щата на Районно управление на полицията в Роман

16 October 2018 10:30

Това стана ясно, след отговор от Mинистъра на вътрешните работи Младен Маринов на въпрос на народния представител от „Обединени патриоти“ и областен председател на ВМРО-Враца Красимир Богданов, относно състоянието на престъпността и нуждата от окомплектоване състава на Районно управление – Роман. В отговора си, министър Маринов посочва предприетите от ОД на МВР – Враца мерки за предотвратяване на престъпления. Ежемесечно се прави анализ на регистрираната и разкритата престъпност в община Роман, като са установени районите с концентрация на престъпни деяния и закононарушение – гр. Роман, селата Камено поле, Кунино и Синьо бърдо.