Регионални

10 август 2018 13:10

Палмово дърво с банани стана атракция в кюстендилското село Бараково

Палмово дърво с банани стана атракция в кюстендилското село Бараково. Могат ли да се отглеждат банани у нас, разказват Десислава Малинова и Любен Панков....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

По-ниска цена на боровинките в Благоевград

15 August 2018 21:32

На по-ниска цена от миналата година се продават боровинките в Благоевград. Заради многото дъждове през лятото реколтата тази година е по-добра, като килограм от горските плодове се търгува за 6 лева. Да продават боровинки на пазара в областния център идват чак от гоцеделчевското село Рибново, където за много хора брането на горски плодове е основно препитание през лятото.

Производители на грозде в Пловдивско искат по-висока цена на продукцията

14 August 2018 09:00

Дъждовното лято съсипа реколтата от грозде в Пазарджишко и на места в Пловдивско. В Брестовица - селото, което се слави като българската столица на виното, лозовите масиви са по-малко засегнати.

Ниски добиви на пшеница отчитат във Видинско

12 August 2018 18:46

Земеделските производители от областта отчитат по-ниски добиви от пшеница тази година. Това каза за Радио „Фокус“ – Видин Александър Александров, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите. Той посочи, че не само добивите от пшеницата са по-ниски, но и тези от рапицата и ечемика. „Добивите в сравнение с миналогодишните са с 20% - 25% по-ниски. От 420 кг до 450 кг от декар са добивите от пшеница във Видинския регион. От рапица добивите са още по

Природо-математическата гимназия в Кюстендил с награда от съда

12 August 2018 16:44

Природо-математическата гимназия в Кюстендил получи оригинална придобивка - отливка на герба на страната. Училището е отличено, заради участието на негови възпитаници в образователна програма, свързана със съдебната система. 104-ма ученици от гимназията са се включили в лекциите на магистрати от Административния съд в Кюстендил. Учителите и учениците от гимназията изразяват положителна оценка от участието си в програмата, чрез която са придобили, както теоретични, така и практически познания за

По-висока цена на гроздето тази есен очакват производители от Симитли

08 August 2018 20:48

Лозари от Югозападна България очакват най-лошата реколта от десет години насам. Причината е , че заради многото паднали дъждове и последвалите жеги през лятото, лозовите масиви са заболели от мана, която е унищожила реколтата. Производителите на грозде от Симитли очакват тази есен цената на гроздето да се повиши с около 20 процента.

Прогноза: С около 15% ще поскъпне хлебната пшеница от есента

06 August 2018 17:43

С близо 15% ще поскъпне пшеницата от есента, прогнозират от Софийската стокова борса. Причините са слабата реколта у нас заради дъждовете и по-ниските добиви в световен мащаб. Хлебопроизводители очакват повишение и на цената на хляба.

Огромни загуби за овощарите заради дъждовете в Русенско

06 August 2018 13:09

Ниски добиви и лошо качество на плодовете и зеленчуците. Според производителите в Русенска област това е резултатът от сухата пролет и дъждовното лято. От Съюза на Дунавските овощари отчитат между 60 и 80 % по-малко добиви, в сравнение с миналата годината.

Жегата в Европа застрашава зърнените култури

02 August 2018 14:10

Жестоката горещина е опустошила посевите със зърнени култури из Северна Европа, а комбинация от засушавания и проливни дъждове в житницата около Черно море намали очакваните добиви, появиха се опасения, че още има още щети, които ще вдигнат цените, предаде БТА.

Очаква се пшеницата да поскъпне заради тежките климатични условия

01 August 2018 14:46

Дъждовете това лято опровергаха очакванията за високи добиви и за качествена пшеница

Мъж наряза гумите на общински автомобили в Кюстендил

30 July 2018 14:25

Гумите на седем автомобила, паркирани в центъра на Кюстендил, са били срязани през почивните дни. Пет от тях са били паркирани на служебния паркинг на общината. Два от поразените автомобили са служебни и са собственост на администрацията. Единият автомобил е високопроходим джип, който служи за действия при бедствия, а другият е на инженерния отдел. Полицаи са установили извършителя - 55-годишен кюстендилец. По-късно е било установено, че мъжът има здравословен проблем и след медицинско освидетелстване е предаден на семейството му. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.