Икономика и бизнес

10 август 2018 16:51

​Агенцията по храните спира обществената поръчка за диагностика на чума

Българската агенция по храните прекрати станалата скандална поръчка за диагностика на чума. Това съобщи току-що шефът на агенцията Дамян Илиев. Очаквайте подробности!...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Изградени са над 110 км от телената ограда по границата с Румъния заради чумата

15 August 2018 21:14

До момента са изградени над 110 км от общо 133-километровата телена ограда по сухопътната ни граница с Румъния като превантивна мярка срещу навлизането на африканска чума по свинете. Днес заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев направи инспекция дали се изпълняват всички набелязани мерки на граничния пункт Кардам.

Над 280 кг негодни храни са иззети при проверки по Черноморието през юли

14 August 2018 12:28

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) продължава засиления контрол по българското Черноморие. След проверките през юли са насочени за унищожаване 284 кг храни от животински произход. Поради лошо хигиенно състояние са затворени обекти на територията на област Варна, съобщават от пресцентъра на агенцията.

Министър Горанов: Не приемам атаки срещу държавната администрация

12 August 2018 17:41

Не приемам атаки срещу държавната администрация и особено срещу експертите от финансовото министерство и Агенция "Митници", каза днес във Варна финансовият министър Владислав Горанов. Повод за реакцията му бе изявлението на президента Румен Радев по-рано през деня по случая с обществената поръчка в Бургас, с която бе свързан Димитър Желязков - Митьо Очите.

БСП поиска оставката на земеделския министър заради поръчката за тестове за чума по животните

11 August 2018 16:03

Прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на БАБХ, включително какви и как са били обявявани обществени поръчки през последните години, настояват от левицата

Животновъди, засегнати от чумата по животните, излязоха на протест

10 August 2018 08:50

Животновъди от Ямболско и региона, засегнат от чумата по животните, излязоха на протест на пътя към село Шарково и град Болярово. Те искат Агенцията по храните да свали забраната за продажба на месо и мляко заради големите загуби, които търпят.

БАБХ излезе с позиция относно препаратите за диагностика на чума по животните

09 August 2018 18:36

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) изпрати информация във връзка с обществена поръчка за доставка на препарати за диагностика на чумата по дребните преживни животни.

БАБХ отмени забраната за продажба на птици

09 August 2018 11:29

Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев от 8 август се вдига забраната за организиране и провеждане на пазари и изложения за птици на територията на страната. Забраната беше наложена на 17 април т.г. поради влошената обстановка с разпространението на инфлуенца (птичи грип) в Североизточна България, съобщава ведомството.

Готови са 81 км от оградата срещу диви свине на границата с Румъния

08 August 2018 12:45

До момента са изградени 81 км от телената ограда срещу диви свине по сухоземната граница с Румъния, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите. Разнесени са и коловете, върху които се поставя бодливата тел по дължината на 90% от общо 133-те километра между Силистра и Дуранкулак. По оградата се работи едновременно на 6 места – 2 в Силистренска и 4 – в Добричка област. От следващата седмица започват и регулярните доставки на режещата тел „Бруно“, с която ще бъде подсилена оградата. Първата доставка на 35 км тел „Бруно“ е предвидена за началото на другата седмица. На местата, където все още няма изградена ограда продължават денонощните дежурства на патрули, които имат за цел да не допуснат навлизането на диви прасета от Румъния.

Нова телефонна измама - с чумата по овцете и козите

08 August 2018 09:12

Телефонните измамници в България отново проявиха креативност – този път свързана с чумата по дребните преживни животни, т.е. овце и кози. Измамниците звънят на фермери и им казват, че са вземани проби, които доказали чума. За да не бъдат убити животните, измамниците искали пари. Те се представяли за служители на Държавен фонд "Земеделие". Случай за такава измама имало в Казанлък, предаде Нова телевизия. Той много бързо бил разкрит, след като фермерът, на когото се обадили и

Няма африканска чума по свинете в Шабла, показа изследването

06 August 2018 17:57

В съседна Румъния, където има над 500 огнища