България

10 август 2018 17:16

Конфискуваха 11 хиляди кутии с контрабандни цигари на бургаското пристанище

Митничари са конфискували 11 хиляди кутии с контрабандни цигари при проверка на контейнеровоз на бургаското пристанище. Стоката на стойност 835 хиляди лева е била предназначена за българско търговско дружество. Корабът е плавал под либерийски флаг и ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Нова акция срещу контрабандата: Откриха цигари за над 920 хиляди лева в София

15 August 2018 18:44

Цигари без бандерол за над 920 хиляди лева откри полицията при обиск на склад в столичния квартал Кремиковци. Кутиите са били скрити в палета с дървен материал. В началото на месеца, цигари укрити по същия начин бяха намерени на пристанището в Бургас. Версията на разследващите е, че стоката идва от Русия.

Очакват се минимум 300 млн. лв. приходи от борбата с контрабанда на цигари

08 August 2018 13:10

С 5,8% е намаляло потреблението на незаконни цигари през 2018 г, сочат резултатите от традиционното изследване на празни опаковки у нас. Те бяха оповестени пред министър-председателя Бойко Борисов и представители на държавните институции, пряко ангажирани с противодействието на контрабандата.

Най-големите тютюневи компании изнасят нови данни за контрабандата на цигари

08 August 2018 12:04

Петте най-големи тютюневи компании у нас ще изнесат данни за контрабандата на цигари през първата половина на годината. За последно, изследването на дружествата в края на март показваше, че контрабандата у нас е 6,6%. Най-високи бяха стойностите в Хасково - 17%, и в Пазарджик - 14%. Междувременно от Агенция Митници отчетоха, че за първото полугодие са събрали повече приходи от продажбата на легални цигари като за първи път приходите от акциз върху тютюневите изделия изпревариха тези върху горивата.

Разбиха схема за търговия с контрабандни цигари

02 August 2018 16:36

Специализираната полицейска операция е проведена в рамките на два дни на територията на Горна Оряховица и Лясковец. В хода й била извършена проверка пред гараж в железничарския град, собственост на 54-годишен мъж. В момент на търговия с цигари без бандерол са установени и задържани собственикът на гаража и двама мъже - на 38 и 40 години от Горна Оряховица и Лясковец, които купували цигари от него. При последвалите процесуално-следствени действия от гаража полицаите иззели 500 кутии цигари, необлепени с акцизен бандерол. Проверка била извършена и във втори гараж в Горна Оряховица, собственост на 67-годишен мъж, където били намерени 370 кутии цигари. Четиримата са задържани. Действията по разследването довели до задържането на още двама мъже от Горна Оряховица и до установяване на 18 техни клиенти, купували контрабандни цигари. От купувачите са иззети различни количества, за които са образувани преписки, по които ще бъдат наложени административни наказания. На шестимата задържани са наложени полицейски мерки за неотклонение до 24 часа. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност продължава.

Задържаха турски гражданин, пренасял незаконно хормон на растежа за 36 000 лв.

19 July 2018 13:54

Съдът в Ямбол задържа под стража турския гражданин Орхан Б. Той е обвинен , че на 13 юли от Турция за България на трасе за обработка на леки автомобили и автобуси е пренесъл през границата незаконно стоки за търговски цели в големи размери – 75 броя опаковки с медикамент (хормон на растежа) на обща стойност 36 400 лв.

Премиерът обяви: Акция "Пречупване" срещу контрабандата

17 July 2018 19:54

Тази седмица ще видите, обещали сме под 6% ще падне контрабандата на цигари, от 34%. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на събитието "Икономика на светло". Той посочи, че се полагат усилия за намаляване прага на плащанията в брой и допълни, че с финансовият министър Владислав Горанов са привлекли вицепремиерът Валери Симеонов да ги подкрепи, за да свалят плащанията в брой на 5 хил. лв. или поне на 7 000 лв. "Само за 1 г. нови 10% изсветляване на икономиката, борбата с корупцията и то по критерии на Асоциацията на индустриалния капитал в България. По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна, а щом дойде правителството на ГЕРБ икономиката изсветлява", допълни премиерът. Борисов посочи, че за 2 месеца и половина при управлението на служебното правителство се е отчело 120 млн. лв. по-малко събрани пари от контрабанда. "Боят по контрабандата не само няма да го изпуснем, виждате издиханието им с жълти новини. Нарича се акция "пречупване" на старите ченгета. Няма да им се дадем този път", обеща премиерът. Румъния не е поканена в Еврозоната, толкова ни ги набиваха в очите, продължи той и обеща нивото на контрабандата да падне още. Борисов обеща успешни резултати, ако ГЕРБ е на власт. Полагаме огромни усилия и боят по контрабандата няма да го изпуснем, подчерта Борисов. Акция "Пречупване" се казва, допълни премиерът. В тържествена атмосфера от Асоциацията за индустриалния капитал в България (АИКБ) връчиха наградите "Икономика на светло". Наградите са първото по рода си признание за постиженията в борбата с неформалната икономика в България. Събитието популяризира сред обществото както приноса на българските предприемачи, бизнесмени и политици за подобряването и развитието на бизнес средата, така и добрите практики за ограничаване и превенция на сивата икономика. Целта на конкурса е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да награди водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивия сектор.

На Капитан Андреево" са задържани 6102 фалшиви текстилни изделия

16 July 2018 13:33

На граничния пункт "Капитан Андреево" са задържани 6102 фалшиви текстилни изделия, парфюми, чанти и аксесоари. Стоката е открита при проверка на автобус, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. В хода на проверката е установено, че стоките са собственост на един от пътниците. За първите шест месеца на тази година на Капитан Андреево са задържани 124 414 фалшиви артикула. Образувани са 633 преписки.

Митницата хвана контрабанда с 1.4 кг. злато

12 July 2018 15:28

Над 1.4 кг контрабандно злато в тайник на автобус откриха митнически и гранични служители на ГКПП „Лесово“. Това съобщиха от Агенция „Митници“. Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за България по редовна пътническа линия, управляван от български гражданин. Пристигнал е на Митнически пункт „Лесово“ на 11 юни 2018 г. около 01:20 ч. Екипажът на автобуса и всички пътници са заявили, че не внасят нищо за деклариране, след коет

Близо 26 500 контрабандни стоки задържани на ГКПП "Капитан Петко войвода"

10 July 2018 13:58

Близо 26 500 контрабандни текстилни изделия и маратонки, носещи знаци на известни търговски марки, са задържани на граничния пункт "Капитан Петко войвода". Контрабандната стока е била укрита в товарен автомобил с украинска регистрация, влизащ в страната от Гърция. Шофьорът на камиона, турски гражданин, е представил документи за превоз на употребявано лично имущество с крайна дестинация Германия. Установява се дали стоките са фалшиви или оригинални.​

Задържаха опасен товар с газ фреон в района на "Дунав мост"

06 July 2018 14:16

Инспектори от митницата в Русе са задържали опасен товар - 12 бутилки с газ фреон, в района на ГКПП "Дунав мост", пренасян нелегално към страна от Европейския съюз, съобщиха от митницата.