Здраве

10 август 2018 18:28

Засега у нас няма заразени от западнонилска треска

12 души починаха, а десетки са заразени от западнонилска треска в Румъния, Гърция и Сърбия. В България не е регистриран нито един случай на заболяването. В това увери директорът на Националния център по заразни и паразитни болести....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

34 души са починали от западнонилска треска в Гърция

06 October 2018 17:06

34 души са починали от западнонилска треска в Гърция. Общият брой на заразените с вируса е 289 души. В периода 27 септември - 4 октомври са се заразили 18 души, като трима от тях са починали, съобщи Националният център за контрол и профилактика на заболяванията.

​Проф. Кантарджиев: Увеличават се случаите на западнонилска треска у нас

28 September 2018 20:15

Увеличават се случаите на западнонилската треска у нас, потвърди в "Още от деня" директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Цялото интервю с проф. Кантарджиев гледайте във видеото.

Расте броят на заболели от западнонилска треска у нас

26 September 2018 09:45

Западнонилската треска започна да се проявява и в България. Броят на регистрираните болни расте. Комарите смучат кръв от прелетни птици, които носят вируса, и така го предават на хората. "В началото на лятото предупредихме, че трябва да се вземат мерки срещу комари. Само от миналата седмица потвърдените случаи са четири“, каза пред Нова телевизия директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. На 200 души, ухапани от комари, които носят з

Първа жертва на Западнонилската треска в България

25 September 2018 18:31

Възрастният мъж не е пътувал в чужбина

Проф. Кантарджиев: Има два потвърдени случая на западнонилска треска в България

05 September 2018 07:31

55-годишен мъж от пловдивското село Труд е с потвърдена вече от тестовете диагноза - западнонилска треска. След тежко прекоматозно състояние пациентът се подобрява, съобщиха от Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. Лечението му протича в Клиниката за инфекциозни заболявания. Повече за опасното заболяване в студиото на "Сутрешен блок" коментира проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Центъра по заразни и паразитни болести.

Заразеният със западнонилска треска бил на екскурзия в Истанбул

04 September 2018 14:20

Проведеното лечение е успешно

Мъж в Пловдив е заразен със западнонилска треска

03 September 2018 18:38

Мъж в Пловдив е заразен със западнонилска треска. Това съобщи за "По света и у нас" директорът на Националния център по заразни и паразитни болести професор Тодор Кантарджиев. Той обясни, че мъжът е с възпаление на мозъка - усложнение, което се проявява при около един процент от заразените. Вирусът се пренася от комари. Миналата седмица беше съобщено и за заразена жена, която не е развила усложнения.

Община Бургас: Длъжни сме да ви предупредим за западнонилска треска!

31 August 2018 16:54

Няма нужда от паника и страх, но Община Бургас се чувства длъжна да предупреди своите жители и гости, че има потенциална опасност от разпространение на вируса на западнонилската треска тук, съобщи местната администрация. В момента има недоказано, но съществуващо съмнение за една-единствена жена от нашия град, която проявява голяма част от симптомите на това заболяване. За съжаление, напълно сигурно е, че 3 от откритите 6 мъртви щъркела край село Атия в съседната община Созопол са носители на ви

Западнонилската треска взе 16 жертви в Гърция

29 August 2018 13:31

Регистрирани са 133 случаи, предимно в Атика и централна Македония

Броят на жертвите на западнонилската треска в Сърбия достигна 15 души

22 August 2018 21:20

Четирима души са починали от западнонилска треска в Сърбия през последната седмица, с което броят на жертвите на болестта от началото на годината достигна 15 души, предаде Танюг. Досега в Сърбия от западнонилска треска са се разболели 159 души.