България

10 август 2018 20:32

Хеликоптерът на МВР хвана 306 нарушители

306 нарушения са констатирани днес до 16 часа по време на специализираната полицейска операция за контрол на пътното движение. Проверени са 182 лица и 138 моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на МВР. Най-честото нарушение е за скорост,...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Две неукрепени свлачища затрудняват движението по пътя за село Добралък

23 October 2018 09:21

Два месеца и половина след пороя в родопското село Добралък, когато беше обявено частично бедствено положение, и преди падането на първия сняг тревогите на местни хора растат с всеки ден. По пътя до селото има две свлачища, които не са укрепени. Остава и забраната за преминаване на тежкотоварни машини над 3 тона заради пропадналия участък преди Асенова крепост.

Катастрофа ограничи движението по АМ "Тракия", в Пловдив автобус блъсна жена

23 October 2018 06:15

Временно е ограничено движението по АМ "Тракия" при 108 километър, в посока София, тъй като там се е обърнал ТИР, показва официалният сайт на АПИ. Трафикът в посока София се осъществява по обходен маршрут: от пътен възел „Цалапица“ по път I-8 Цалапица - Пазарджик - път II-37 Пазарджик - Гелеменово до пътен възел "Гелеменово". Междувременно, късно снощи, в Пловдив отново автобус от градския транспорт блъсна жена. Този път обаче жената, която е 80-годишна,

Във вторник затварят за движение пътя между София и Перник през Владая

21 October 2018 13:01

Пътят София-Перник през Владая ще бъде затворен във вторник заради ремонт. До началото на ноември трафикът ще бъде пренасочен през магистрала "Люлин". Ограниченията няма да важат за градския транспорт. По магистрала "Люлин" са възможни задръствания, заради участъците, които все още са в ремонт.

Приключва акцията за масови проверки на камиони и автобуси

21 October 2018 12:25

Днес приключват проверките на камионите и автобусите, които започнаха в началото на седмицата. Операцията се провежда във всички държави членки на европейската организация на службите на Пътна полиция - TISPOL. Шофьорите се проверяват за застраховка „Гражданска отговорност" и винетки. Вижте и още във включването на Петър Дойкински.

Ремонти на АМ "Тракия" и "Хемус"

17 October 2018 15:10

Шофьорите, пътуващи в посока Бургас, да карат внимателно и със съобразена скорост при 112-ти км на АМ „Тракия“ в района на Цалапица. Движението се осъществява само в аварийната лента поради ремонтно-възстановителни дейности на греда на надлеза над автомагистралата, повредена след удар от извънгабаритен товар. Очаква се предвидените дейности да завършат до 8 ноември 2018 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ припомня, че поради ремонт на съоръженията при 17-ти

Пътна полиция започва акция за проверка на камиони и автобуси

15 October 2018 09:44

От днес до 21 октомври 2018 г. на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ще бъдат извършени засилени проверки над товарните автомобили и автобусите, съобщиха от МВР.

Приложение за изоставени коли помага на районните администрации

14 October 2018 09:01

Изоставени по улиците автомобили и стари мебели не само загрозяват, но и замърсяват градовете. Приложението "Гражданите" става все по -популярно за откриването на коли извън движение. Вече се използва и от районните администрации в София.

Камион се запали, затвори АМ "Хемус" между Шумен и Нови пазар

10 October 2018 17:15

Временно е ограничено на движението на АМ „Хемус“ в участъка между Шумен и Нови пазар, посока Варна, информират от МВР. Обходният маршрут е по стария път за Варна. Пожарникари са се отзовали на сигнал за запалил се камион, постъпил към 16:21 часа днес. По първоначални данни, товарният автомобил, движел се по автомагистрала „Хемус“ в посока Варна, се е самозапалил по време на движение. Инцидентът е станал в участъка между Шумен и Нови пазар. Няма пострадали. Районът е обезопасен от полицейски екипи.

Малина Крумова ще оглави новата агенция за пътна безопасност

10 October 2018 13:08

На нейно място като зам.-министър застава Николай Нанков

Отклоняват през Искърското дефиле камиони над 12 тона

10 October 2018 11:10

Всички товарни автомобили над 12 т, пътуващи за Северна България, ще преминават през Искърското дефиле днес, съобщава агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).Всички тежкотоварни автомобили над 12 т от София за Варна, Русе и Видин ще се движат по Софийския околовръстен път и по път II-16 Своге - София.Ще се ограничи преминаването по път I-1 Ботевград - София през прохода "Витиня" поради неотложно обрушване на скат и укрепване на подпорни стени, се посочва в съобщението. Сега през "Витиня" се отбива тежкотоварният трафик от автомагистрала "Хемус", където се извършва ремонт на виадукти.