България

11 август 2018 08:10

Отмениха бедственото положение в общините Мизия, Хайредин и Борован

От днес се отменя бедственото положение в три врачански общини - Мизия, Хайредин и Борован, предаде БНР. То беше обявено преди месец, за да се осигури безопасното възстановяване след поройните дъждове. Възстановяването в Мизия след пороите миналия ме...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Доброволни отряди в област Враца са сформирани само в Борован, Роман и Хайредин

10 August 2018 10:30

Регистрираните доброволци в цялата страна са над три хиляди души, в област Враца те са само 32-ма При посещението си във Враца директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) главен комисар Николай Николов заяви, че доброволните отряди - тяхното сформиране, обучение и осигуряване на необходимото оборудване и екипировка, е стратегическа задача пред ГДПБЗН. Той благодари на доброволците, участвали в отстраняване на щетите след опустошителното наводнение в гр. Роман. Пожарникар №1 уточни, че в цялата страна има само 15 общини без такива формирования, във всички останали вече са изградени доброволни отряди.

Отмениха частичното бедствено положение в Чепеларе

09 August 2018 11:34

Тази сутрин е отменено частичното бедственото положение в община Чепеларе. Това каза за Агенция „Фокус“ кметът на Чепеларе Славка Чакърова. Тя уточни, че хората, които почистват и обрушват терена по главния път до село Забърдо са работили до късно в сряда. „От понеделник започват проучвателните дейности и изготвянето на проекта за финансиране за трайно решение на проблема, за да може да кандидатстваме към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии“,

С 10 дни се удължава бедственото положение в община Куклен

08 August 2018 14:12

С 10 дни се удължава бедственото положение в община Куклен, обявено на 2 август заради свлачище на междуселски път и прекъсване на пътните връзки между отделните квартали в Добралък от поройните дъждове. Това каза кметът на общината Мария Белчева.

Наградиха пожарникар от Враца за действията при наводнението в Роман

08 August 2018 14:00

Главен комисар Николай Николов беше днес във Враца, за да награди главен инспектор Кирил Василев - началник на сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" в РДПБЗН Враца с Почетен знак на МВР - III степен за действията му при последните наводнения в Роман. Наградата „Почетен знак на МВР - III степен“ е най-престижното отличие, което може да бъде връчено в системата на Министерство на вътрешните работи. Гл. инспектор Василев благодари за оказаната му чест и добави, че тази награда е не само огромно признание и отплата за работата му в системата, но и негово задължение.

Щети за десетки милиони по пътната мрежа след дъждовете

07 August 2018 11:54

Щети за десетки милиони левове са нанесени на републиканската пътна мрежа след поройните дъждове през последните 2 месеца. Информацията бе споделена пред журналисти от регионалният министър Николай Нанков. „Ако трябва да направим анализ на всички увредени пътни участъци от Републиканската пътна мрежа за последните 2 месеца говорим за няколко десетки милиона лева. Само в Тетевенско общинската и държавната инфраструктура, увредена от дъждовете, без тези от последната седмица, са на 6 млн. лева. Самото свлачище при Тикале в Смолянско ни е над 7 млн. лева“, заяви Нанков, цитиран от агенция "Фокус". „Първоначално средствата, които бяха отпуснати са в рамките на около 500 000 лева за първоначалните щети и аварийното укрепване. Всичко друго е публикувано и всичко като поражения ще бъде отчетено от комисията“, допълни още той.

Бедственото положение в Куклен, Садово и Родопи остава още пет дни

03 August 2018 21:17

Бедственото положение в общините Куклен, Садово и Родопи в Пловдивска област ще остане в сила още пет дни. Дигата на река Чая бе укрепена в района на Катуница, където бяха залети земеделски площи за втори път в рамките на месец. Пада и нивото на реката, а прогнозите сочат, че няма да има дъждове в следващите дни. Щетите на стопаните ще бъдат установявани тепърва. От "Напоителни системи" уточниха, че около 3 километра е участъкът от дигата, който трябва да се обнови. Наложително е да

Възстановиха дигата на река Чая, унищожени са декари земеделска реколта

03 August 2018 17:28

Скъсаната дига на река Чая, която заля декари обработваема земя в община Садово, е възстановена. Времето е сухо и надеждите са водата бързо да се поеме от старите канали. Стопаните в района обаче са притеснени, защото след оттеглянето на водата се очакват масови болести по насажденията. Дигата на реката е стара и често се къса.

4 години от опустошителното наводнение в Мизия

03 August 2018 16:17

Четири години след голямото наводнение в Мизия хората още не могат да се съвземат от опустошителното бедствие. В началото на август 2014-та река Скът излезе от коритото си след поройните дъждове и остави под вода за две седмици 1200 къщи и обществени сгради в Мизия и село Крушовица. Стихията събори десетки домове, а още над 100 бяха обявени за опасни и разрушени по-късно.

Отменено е частичното бедствено положение за община Девин

03 August 2018 12:25

Отменено е частичното бедствено положение за Община Девин, но е затворен главният път Девин – Кричим заради неотложни възстановителни дейности. Обстановката в община Девин постепенно се нормализира. Организирано е анкетиране на собствениците на наводнените къщи в село Осиково. От Агенцията за социално подпомагане ще се разгледа възможността за изплащане на еднократна финансова помощ, каза областният управител Недялко Славов. Главният път Девин – Кричим обаче е затворен. Там

Постепенно се нормализира обстановката в Смолянско и Пловдивско след валежите

03 August 2018 08:55

Със спирането на дъждовете ситуацията и в Смолянско, и в Пловдивска област постепенно се нормализира.