Регионални

03 септември 2018 11:09

НКЖИ ще изгради нов железопътен прелез в Монтана

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), съвместно с Община Монтана, ще започне изграждането на нов железопътен прелез в района на град Монтана. Новият прелез ще се намира на км. 11+355 и ще бъде съоръжен със звукова и св...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Общините от област Монтана се стягат за зимното поддържане на пътищата

12 November 2018 16:30

Общините от област Монтана се готвят за зимното поддържане на пътищата, става ясно от доклад на щаба за защита на населението при бедствия, ръководен от областният управител Росен Белчев. Най-важното е, че служба „Пожарна безопасност и защита на населението” е готова на 100 процента да съдейства, съобщават от областната администрация.

Автошествие от над 150 коли заради скъпите горива премина днес в Монтана

11 November 2018 15:00

В неделя жители на Монтана организираха протестно автошествие. Те изразиха своето недоволство заради високите цени на горивата в Севрозапада, срещу промените в цената на гражданската отговорност и данъците. Над 150 автомобила преминаха в колоната. Тръгнаха от паркинга на парк „Огоста“ през центъра на Монтана до площад „Славейков“, оттам до бензиностанция и към връзката с Е-79 пътен възел село Крапчене. Протеста бе разрешен от общинската управа и охраняван от полицията. Не са регистрирани нарушения.

В Монтана: Кръгла маса за ролята на здравните грижи върху стандарта на живот

09 November 2018 11:40

Монтана ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Качеството на здравните грижи като отражение на стандарта на живот и фактор за регионалното развитие”. Тя ще се проведе на 10 ноември в Заседателната зала на Общинския младежки дом, съобщи Таня Славкова – председател на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Събитието ще започне в 10:30 ч. и негов патрон е кметът на Монтана Златко Живков, съобщават от общинската пресслужба.

Монтана: Движението през прохода Петрохан е ограничено за автомобили над 12 тона

08 November 2018 12:37

Движение по път ІІ-81 Монтана – София през проход Петрохан е ограничено за автомобили над 12 тона, съобщиха за Радио „Фокус“ от Областно пътно управление - Монтана. Обходният маршрут е през град Своге. Трафикът през прохода се извършва с нормална интензивност, повече автомобили се движат в посока за София.

Във Вършец отчетоха успешен туристически сезон

07 November 2018 15:40

В края на активния туристически сезон, в сградата на Общинска администрация – Вършец се проведе поредното заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма към Общината.В дневния ред на заседанието бяха включени: промени и допълнения в състава на Консултативния съвет, отчет на Програмата за развитие на туризма в община Вършец до м. септември 2018 г., анализ на събрания до момента туристически данък, теглене името на печелившия в томболата от попълнени анкетни карти в местата за настаняване и точка „разни“.

Шест месеца предсрочно в Монтана обновиха четири парка и една алея

03 November 2018 09:33

Община Монтана завърши успешно проект с европейско финансиране за ремонт на четири парка и една алея в областния град, съобщи кметът Златко Живков. Работата по обновяването на парковете "Монтанезиум", "Огоста", "Градска градина" и "Калето", и алеята "Хаджи Димитър" е завършена шест месеца преди определения от Управляващия орган на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. срок - 22 април 2019 г. Към днешна дата те вече имат издаден Акт 16 и се ползват от гражданите за разходки и почивка, обяви Живков.

Френският посланик посети Монтана по покана на областния управител

31 October 2018 15:32

Община Монтана да кандидатства с добрите си практики в управление на водите, енергийната ефективност на сградите и устойчивото управление на битовите отпадъци, пожела френският посланик Ерик Льобедел на среща с кмета на Златко Живков.Дипломатът посети Монтана, придружаван от съпругата си Брижит Вала-Льобедел по покана на областния управител Росен Белчев. Програмата му включваше посещение на Клисурския манастир, среща с кмета Живков и с ученици от езиковата гимназия.

Петима гимназисти управляваха община Монтана днес

30 October 2018 15:20

Енея Георгиева от 12 клас на Природо-математическата гимназия в Монтана работи на терен като кмет на общината за ден. Момичето инспектира заедно с кмета Златко Живков ремонтът на актовата зала в сградата на училището в което учи.„Впечатлена съм от динамиката, отговорността и взимането на много решения в различни области, които се налагат в ежедневието на един кмет, заяви Енея пред журналисти.

Отпуснаха още 20 000 лева за малки инициативи в Монтана

30 October 2018 14:20

Шест проекта за общо 20 хиляди лева ще бъдат финансирани във втората сесия на фонда за малки инициативи на община Монтана, обяви кметът Златко Живков. Със средствата ще бъде направено на детско футболно игрище в село Вирове, ремонтирана футболна площадка в кв. „Огоста” в Монтана, създаден клуб на самодееца в село Долно Белотинци, изградена детска площадка в село Долна Вереница, оборудвана компютърна зала в читалището на село Долна Рикса и ушити народни носии за формация на общинския младежки дом в Монтана.

Водолази от черноморския флот почистиха канала край „Извора“ в Монтана

29 October 2018 17:00

Водолази от Черноморски флот - Варна почистиха канала край „Извора“ в Монтана. Те са избрани заради специализираната техника и лаборатория, с която проучили какво има на дъното и открили подводно сметище с робот. Това съобщи кметът Златко Живков. Акцията е организирана след многобройни оплаквания на живеещите в района, че площад „Славейков“ се наводнява.