Регионални

04 септември 2018 15:00

Клуб за народни танци "Луд гидия" - Мездра набира начинаещи танцьори

Във връзка с подготовката за началото на новия творчески сезон 2018/2019, който стартира днес, Фолклорен танцов клуб "Луд гидия" - Мездра обявява прием на начинаещи танцьори, информира художественият ръководител и хореограф на формацията Йоанна Ас...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Мездра отвори врати за учениците от града в Деня на българската община

12 October 2018 12:15

В Деня на българската община, общинската администрация Мездра отвори врати за децата от градските училища. В голямата зала на общината градоначалникът и секретарят на Общината посрещнаха учениците с лакомства.

След ремонта на две улици в Руска Бела асфалтът вече се рони

12 October 2018 11:20

Приключиха ремонтите на улиците в Община Мездра, за които бяха отпуснати 416 348 лв, в 15-те населени места в общината. Единствената улица в Мездра, за която са отпуснати 60 000 лв., е „Принчовец” в квартал „Лещака”.

Оркестърът за народна музика на БНР открива сезона

11 October 2018 07:57

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов открива новия сезон на 11 октомври. Солисти в концерта са певиците Русанка Комитова, Христина Анастасова и Сорина Богомилова и гадуларят Борислав Гълъбов. На първия за сезона концерт маестро Димитър Христов ще представи и новия двоен диск на Оркестъра за народна музика с изключителни аранжименти и виртуозни изпълнения на 23 пиеси, специално записани за изданието. Оркестърът за народна музика на БНР спечели преди дни Наградата на Ст

Районните управления в Мездра и Роман търсят полицаи

10 October 2018 14:10

Областна дирекция на МВР – Враца обявява конкурс за вакантни младши изпълнителски длъжности в четири общини на територията на областта, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка, съобщават от пресцентъра на МВР.

В мездренската библиотека продължава работата по проекта "Пазители на България"

09 October 2018 12:50

На 25 април тази година в библиотеката към мездренското Читалище "Просвета 1925" се проведе встъпителна пресконференция по проекта „Пазителите на България”. Това бе вторият спечелен от библиотеката проект за малки грантове на Фондация "Глобални библиотеки - България” и е от третата тематична област "Образователни инициативи”. Той се реализира с подкрепата на Фондация "Глобални библиотеки-България" в рамките на конкурс "Библиотеката-активен участник в обществения живот" в изпълнение на договор с Министерство на културата.

Кметът на Мездра подписа договор за ремонт на водопроводи в четири села

09 October 2018 10:35

Проект на обща стойност 5 519 670 лв. за реконструкция на водопроводи в община Мездра бе одобрен за финансиране по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. На 8-ми октомври кметът на Общината Генади Събков подписа договор с ДФ „Земеделие“, похвалиха се от общинската пресслужба.

Почина големият композитор, диригент и фолклорист д-р Михаил Букурещлиев

05 October 2018 17:50

На 88-годишна възраст тази сутрин си отиде големият композитор, диригент, педагог и фолклорист ст.н.с. д-р Михаил Букурещлиев.

Утре в Мездра пристига атракционният влак София - Мездра - Плевен - Мездра–София

05 October 2018 15:20

Тази събота, 6 октомври, в 10:41, на мездренската гара пристига атракционният влак София Мездра - Плевен - Мездра – София. Пътуването е организирано от "БДЖ - Пътнически превози” ЕООД и е част от инициативите на националната компания по повод отбелязването на 130-годишнината от създаването на Българските държавни железници ".

В Мездра се проведе Четвърти мемориален футболен турнир за деца "Семко Горанов"

05 October 2018 11:05

На 4 октомври на стадион „Локомотив” се проведе Четвъртият мемориален футболен турнир за деца „Семко Горанов”. Община Мездра продължава традицията за почитане на паметта на известния треньор, футболист и спортен деятел от близкото минало Семко Горанов.

Полицията разследва случай на агресия срещу екип на "Спешна помощ" в Мездра

04 October 2018 11:07

Полицията разследва случай на агресия срещу екип на „Спешна помощ“ в Мездра. Това съобщиха от ОДМВР - Враца. На 03 октомври 2018 г., в 17.17 часа в РУ - Мездра е постъпило съобщение от дежурен екип на ФСМП – Мездра, че при посещение на сигнал за лице, нуждаещо се от медицинска помощ в град Мездра, което починало при пристигане на медицинския екип. Един от синовете на починалия нанесъл удари с юмруци по реанимобила, в резултат на което го е увредил. Местопроизшестви