Християнство

11 септември 2018 22:40

Дреха на света Петка е изложена за поклонение в русенския храм "Света Троица"

Дреха на Света Петка е изложена за поклонение в катедралния храм „Света Троица" в Русе. Светинята беше донесена от Букурещ от русенския митрополит Наум и ще остане в града до 15 септември....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Скъпоценните икони на Несебър се завърнаха в Археологическия музей

21 September 2018 12:34

Четирите икони, които гостуваха на Третяковската галерия в Москва като част от изложбата "Шедьоври на българското църковно изкуство", се завърнаха в иконната зала на археологическия музей на Несебър, съобщи пресцентърът на общината. Шедьоврите вече са по местата си и гостите и гражданите на града отново могат да им се възхитят.

Борисов: Отпуснахме 180 000 лева за нов храм в Габрово (СНИМКИ)

21 September 2018 12:18

Премиерът посети новостроящия се храм в кв. Младост

Съобщение от Неврокопска св. митрополия

19 September 2018 10:20

С болка и тревога съобщаваме, че на 18.09.2018 г. вечерта бе извършено нападение над Роженския манастир "Св. Рождество Богородично" и е оказано физическо насилие над духовно лице в манастира от група неизвестни засега извършители. В момента се провеждат следствени...

Кампания по събиране на опасни отпадъци се организира в Русе

19 September 2018 10:09

Кампания по събиране на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране се организира днес и утре в Русе. Това съобщиха от общинската управа в града.

Ограбиха Роженския манастир

19 September 2018 06:00

Нагъл обир е станал факт тази нощ - ограбен е Роженският манастир, съобщава БГНЕС. Засега е известно, че маскирани въоръжени лица са проникнали и са завързали единствения свещеник, намиращ се в манастира. Крадците са задигнали пари и ценни икони. Полицията е блокирала района на манастира и извършва действия по издирване и залавяне на извършителите. Обектът се охранява с видеокамери, които са записали как маскираните лица проникват в манастира. Разследващите се надяват, че това ще помогне граби

Продължава изографисването на катедралния храм "Света Троица" в Банско

18 September 2018 07:18

Продължава изографисването на катедралния храм "Света Троица" в Банско - паметник на културата и един от символите на града.

Заради ремонт на училище над 600 ученици отиват в ​Английската гимназия в Русе

16 September 2018 17:38

Английската гимназия в Русе ще приеме повече от 600 ученици от училище „Христо Ботев”, което е затворено за ремонт. Заедно с техните възпитаници децата ще станат над 1000 и ще учат на двусменен режим. За да се осигури нормален образователен процес, часовете ще бъдат по 40 минути, а първият ще започва в 7,30 часа.

В Русе заработи апарат за измерване концентрацията на миришещи вещества

14 September 2018 22:20

Министърът на околната среда и водите Нено Димов представи в Русе нова - първа по рода си у нас апаратура за измерване концентрацията на интензивно миришещи вещества.

Столичният храм " Въздвижение на Честния Кръст Господен" празнува първия си храмов празник

14 September 2018 16:17

Днес празнуваме празника Въздвижение на Честния Кръст. В софийския квартал "Лозенец" се намира новопостроен храм, посветен на св. Кръст. Тази година векиколепният нов храм чества за първи път своя храмов празник, след като на 15 октомври м. г. бе осветен лично от Негово...

Жители на Мартен блокираха пътя Русе-Силистра заради проблем с електричеството

10 September 2018 22:08

Жители на град Мартен излязоха тази вечер на протест заради проблем от години с електроснабдяването. В знак на недоволство те блокираха за половин част главния път Русе-Силистра.