Християнство

12 септември 2018 12:53

Папа Франциск ще посети Япония през 2019 г.

Папа Франциск съобщи, че възнамерява да посети Япония през 2019 г., ставайки първият понтиф, който го е правил след Йоан Павел II. "Бих искал да съобщя намерението си да посетя Япония през следващата година", каза папата на група японци по време на а...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Продължава историческото посещение на папа Франциск в ОАЕ

04 February 2019 18:33

На Арабския полуостров се пише история - първата визита на Папа Франциск в Обединените арабски емирства продължава. Днес той се срещна с политическия и религиозния елит на страната. Главата на Римокатолическата църква участва и в Глобалната междурелигиозна среща "Човешкото братство" в Абу Даби.

Папа Франциск беше посрещнат в президентския дворец в Абу Даби

04 February 2019 11:04

Церемония по посрещането на папа Франциск се състоя в президентския дворец в Абу Даби.

За първи път папа на Арабския полуостров

03 February 2019 15:08

Папа Франциск призова днес за прекратяване на хуманитарната криза в Йемен и за спазване на споразуменията за примирие в пристанищния град Ходейда, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА. Светият отец отправи този призив във Ватикана, малко преди да отпътува на тридневно посещение в Обединените арабски емирства, които са ключов член на оглавяваната от Саудитска Арабия коалиция, воюваща срещу подкрепяните от Иран бунтовници хуси.  Конфликтът в Йемен докара страната до ръба на повсеместен глад и причини най-тежката хуманитарна криза в света.  Папата призова събралите се на площад Свети Петър да се присъединят към молитвата му за "тези гладни деца", останали без лекарства и "заплашени от смърт".  Той отправи също призив към страните в конфликта в Йемен да спазват споразуменията за примирие в пристанищния град Ходейда, който е основният пункт за получаване и разпределяне на идващата от чужбина хуманитарна помощ.  Папа Франциск е очакван в ОАЕ по-късно днес. Той ще стане първият папа, посетил Арабския полуостров - родното място на исляма.  Издаваният на английски език в Абу Даби в. "Нешънъл" описа започващата днес папска визита като "изпълнена мечта" за близо един милион католици, живеещи в ОАЕ. 

Абу Даби очаква папа Франциск

02 February 2019 16:04

Абу Даби е в очакване на първата папска визита на Арабския полуостров - родното място на исляма. От 3 до 5 февруари папа Франциск ще посети Обединените арабски емирства, където има огромен брой чуждестранни работници и служители. Ватиканът смята, че католиците сред тях са около един милион.

Приключи посещението на папа Франциск в Панама

28 January 2019 11:35

Папа Франциск отпътува за Рим след седмица в Панама, където се проведоха Световните дни на католическата младеж. Последното събитие от богатата му програма бе заключителна литургия на открито.

Папа Франциск пристигна в Панама

24 January 2019 06:47

Папа Франциск пристигна в Панама в рамките на 6-дневно посещение в Централна Америка. За първи път от 36 години насам Панама е посещавана от папа - последно това се е случило през март 83-та, когато там е пристигнал папа Йоан Павел Втори.

Папа Франциск на първо посещение в Централна Америка

23 January 2019 12:20

Католическият свят отправя погледи към Панама, където се провеждат Световните дни на католическата младеж. Очаква се да се съберат 350 000 млади хора от цял свят. Тази вечер там ще пристигне и папа Франциск.

Официално: Папата идва в България през май

13 December 2018 13:19

Папа Франциск ще дойде на посещение в България през месец май. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. „Приемайки поканата на съответните най-висши власти на Републиките и на Католическата църква, Негово Светейшество Папа Франциск ще осъществи апостолическо пътуване в България от 5 до 7 май 2019 г., където ще посети градовете София и Раковски, и в Бивша Югославска Република Македония на 7 май 2019 г., където ще посети град Скопие. Програмата на пътуването ще бъде оповестена своевременно“, се казва в съобщението.

Папата може да посети Северна Корея при подходящи условия

19 October 2018 16:39

Няма достатъчна информация колко католици има в страната

Папа Франциск прие поканата за посещение на Тайван

17 October 2018 20:26

Папа Франциск откликна положително на поканата за посещение в Република Китай, заяви вицепрезидента на страната Чен Чиен-джен след завръщането си от Ватикана. Поводът за неговата визита на Светия престол бе церемонията по канонизация на папа Павел VI, състояла се на 14 октомври. По време на срещата си с папата Чен отправи покана към него от името на президента на Тайван Цай Ин-уен да посети страната през идната година по време на планираното пътуване до Япония. След завръщането си, Чен сподели пред репортери, които го посрещнаха на международното летище в Таоюан, че поканата е получила „сърдечен и приятелски отговор“. Във Ватикана тайванският вицепрезидент се срещна и с делегати от други държави и проведе дискусии с високопоставени лица по теми, свързани с хуманитарни и благотворителни програми, насърчавани съвместно от Тайван и Светия престол през последните години. От Ватикана изразиха благодарност за приноса и усилията на Тайван и отбелязаха, че страната е „важен партньор“. На свой ред Чен е дал дума, че Република Китай ще продължава да изпълнява ролята си на незаменим партньор на Светия престол и други държави, що се отнася до насърчаването на релизигозната свобода и световния мир, и все така непреклонно ще отстоява универсалните ценности като демокрацията, свободата и правата на човека. От встъпването си в длъжност през 2016 г. Чен Чиен-джен за втори път посещава Ватикана, за да присъства на церемония по канонизация. Последната му визита се състоя само няколко седмици след подписване на историческо по своята същност временно споразумение за назначаване на епископи в Китай. Подписването се състоя на 22 септември и породи съмнение, че е възможно Светият престол да смени дипломатическия си курс и да предпочете Континентален Китай за свой съюзник, прекъсвайки връзките си с Тайван.