Образование и семейство

13 септември 2018 10:32

Деца ще спят на палатки в безплатно "Училище сред природата"

В безплатно „Училище сред природата“ ще се впуснат малки и големи асеновградчани през идния уикенд (15.09.18 г.-16.09.18 г.). Инициативата ще се проведе за втора поредна година. Уикендът, преди първия учебен ден, който е на 17.09.18 г. (п...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Деца караха тротинетки, спазвайки правилата за движение

18 September 2018 17:51

Това се случи пред ЦГМ в Европейската седмица на мобилността

Предлагат нов тип училищно обучение по "Безопасност на движението"

18 September 2018 16:14

Нов тип училищно обучение по "Безопасност на движението" предлага доц. Васил Паунов от Института за пътна безопасност. То представлява игри с роботи, които децата командват.

Арт вечер на добродетелите на фондация "За Нашите Деца" – изкуството в подкрепа на деца и семейства

13 September 2018 09:32

На 4 октомври от 19:00 часа в емблематичната бивша сграда на Музикалното училище на ул. „Оборище“ №5 фондация „За Нашите Деца“, съвместно с фондация „Аполон & Меркурий“, ще проведе ексклузивното издание на най-голямото си благотворително събитие Арт вечер на добродетелите 2018. То е посветено на изкуството, което дарява в подкрепа на българските деца и семейства, което възпитава, което формира мирогледа ни и влияе на ценностнат

"Стара хартия за нова книга": децата на Хасково спасиха 86 дървета

10 September 2018 13:56

930 деца от Община Хасково се включиха в националната инициатива „Стара хартия за нова книга“. На 9 септември 2018 г. на пл. „Свобода“ малчуганите от града на Богородица събраха 6,7 тона хартия за рециклиране, спасиха от изсичане 86 дървета, а в замяна получиха 1150 книги. Сред тях беше и новото заглавие „Грийн тийн“, което „ЕКОПАК България“ публикува специално за каузата. Благотворителното събитие се проведе с подкрепата на Община Хасково и Регионална библиотека „Христо Смирненски“ и по традиция беше част от честванията по случай празника на града. "Стара хартия за нова книга" - този септември в 6 града Мариана Петкова от „ЕКОПАК България“ и Сиана Колибарова от Книжен център „Гринуич“, организатори на кампанията, изразиха надеждата си този ден да се превърне в истински празник, в който децата да се уверят сами, че да помагаш на природата, като събираш разделно отпадъците, и да четеш е не само важно, но и много забавно. Всички, включили се в празничната програма, бяха изненадани с тематични игри, песни, танци и музикални изпълнения. Пример за това беше специалната викторина в стил „Светът на Нарния“, в която децата трябваше да покажат колко знаят за поредицата на Клайв С. Луис от издателство „Труд“. Друга игра ги предизвика да отговарят на въпроси, свързани с екологията и рециклирането. В нея те си спечелиха приспособления за училище, осигурени от „Албо груп“. Преди Хасково кампанията посети Бургас, където 1300 деца предадоха 7,2 тона хартия за рециклиране, спасиха от изсичане 94 дървета и получиха 1500 книги. Домакини на „Стара хартия за нова книга“ ще бъдат още София на 16 септември, Русе на 23 септември, Плевен на 24 септември и Пловдив на 29 септември. Организатори на каузата са „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“. Партньори на инициативата „Стара хартия за нова книга“ са издателствата „Ентусиаст“ и „Труд“. Кампанията е подкрепена от издателствата „ЕГМОНТ“, „Книгомания“, „Хермес“, „Бард“, Фют“, „Сиела“, „Софтпрес“, „ПАН“, „Златното пате“, „Албо груп“. Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, clubz.bg, Майко мила!, azcheta.com, az-deteto.bg, dnes.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.

Бум на желаещи за детски лагер без мобилни телефони и интернет в Смолян

21 August 2018 15:05

Детски лагер без мобилни телефони и интернет край Смолян, с много игри и приключения предизвика огромен интерес на деца и родители. "Децата са на възраст от 8 до 15 години от цялата страна. Интересното е, че те не се познават, което допълнително прави този лагер приключенски. Опознават се чрез оцеляване. Учим ги на първа помощ в планината, лагеруване, намиране на храна и вода, за дивите животни, гъби и билки. Лагерът продължава 8 дни, като имат 2-3 нощувки на палатка с лагерен огън. Оттам

Творческа ваканция за деца в неравностойно положение

19 August 2018 21:15

Възпитаниците на центрове за настаняване от семеен тип в Дрен и Гоце Делчев една седмица имат възможност да опознаят архитектурния резерват Ковачевица и да научат нови неща за Родопите, където е разположено селото. Инициативата е на Малтийския орден у нас.

16-годишна ученичка става преподавател за ваканцията в Равадиново

19 August 2018 12:48

16-годишна ученичка от Националната Природоматематическа гимназия в София прекарва лятната си ваканция като учителка в созополското село Равадиново. Никол Неделчева и децата от селото сами решили да си организират лятно училище, за да наваксат пропуснатото през учебната година.

Лятна гимнастика развива физическите умения и стимулира общуването при децата

17 August 2018 17:32

Алтернативно занимание за децата през лятната ваканция е салон с обезопасени гимнастически уреди. С игри децата се развиват физически, стават по-общителни и стимулират мозъка си. Млад и сплотен колектив от 8 души се грижи за забавлението на деца от 10 месеца до 12 години.

Лагер за деца в неравностойно положение ще се проведе в Кюстендил

13 August 2018 07:21

Лагер за деца в неравностойно положение ще се проведе в Кюстендил през месец август. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пирин Радмила Иванова, експерт в Български червен кръст – Кюстендил. "Целта на тези лагери е да запълваме лятната ваканция на децата с полезни и интересни и полезни неща. Искам да отбележа, че по време на лагерите децата не само се обучават, но и се забавляват", каза още Иванова. По думите ѝ за вечерните часове има подготвени разл

Деца на служители от русенска фирма работят в нея през летните месеци

30 July 2018 12:44

Иновативен начин да се справят с липсата на кадри прилагат в русенска фирма за производство на бои. Деца на служители от предприятието работят в цеховете през летните месеци. Те са доволни, че изкарват джобните си пари, а работата е съобразена с възрастта и квалификацията им.