Регионални

13 септември 2018 10:55

Решено! 18 язовира в община Враца се прехвърлят безвъзмездно на държавата

На територията на община Враца има 19 броя язовира, публична общинска собственост, от които 11 са отдадени на концесия, а останалите 8 броя се стопанисват от Община Враца. На заседание на Общинския съвет вчера, беше взето решение всичките те, с изклю...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Модернизират онкоцентъра във Враца с нова апаратура

18 June 2019 11:32

Комплексният онкологичен център във Враца ще се сдобие с нова апаратура, съобщава БНР. Модернизацията на лечебното заведение е водещ акцент в дейността му, тъй като то е единственото по рода си в Северозападна България.

Медицински надзор и прокуратурата се самосезират за смъртта на млад мъж от Враца

17 June 2019 13:20

След излъчен телевизионен репортаж ИА „Медицински надзор“ се самосезира и започва проверка в ЦСМП – Враца и МБАЛ „Христо Ботев“, гр. Враца по случай с починал по време на медицинско обслужване 28-годишен мъж от същия град. От прокуратурата разследват професионална небрежност. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е информиран за образуваната проверка и резултатите от нея ще му бъдат докладвани, когато тя приключи.

Язовир във Великотърновско преля втори път за седмица

16 June 2019 16:27

Язовир "Чешме дере" в стражишкото село Камен преля за втори път тази седмица след проливния дъжд в събота, придружен с гръмотевична буря. Няма наводнени къщи и пострадали хора. Общинският водоем е с проблемен изпускател и след последния валеж, продължил около половин час, отново е прелял, съобщи за БНР кметът на община Стражица Румен Павлов. Все още се прави оценка на щетите, които нанесоха валежите и преливането на двата общински язовира в селата Нова Върбовка и Камен на 11 юни, поясни Павлов. „Може би във Върбовка ще го бракуваме, тъй като няма да има средства да възстановим дигата. Другият е даден под наем, трябва да му се оправи изпускателят и няма да има проблеми“, каза кметът. Поройният дъжд в събота е наводнил избени помещения в златаришкото село Горско Ново село и във великотърновското Ново село. Имотите са отводнени с помпи на противопожарната служба. Няма пострадали хора.

Емил Караниколов: Язовирите в тежко състояние ще бъдат ремонтирани от държавата

16 June 2019 16:26

Министерство на икономиката поема ангажимент, че до няколко месеца ще започнат поправките, казва министърът

Графити картина украси сградата на СУ "Никола Войводов" във Враца

13 June 2019 16:00

"Книгата е прозорец към света" е последният стенопис, изрисуван във Враца от графити майстора Светозар Янков-Sve. Прекрасната картина вече краси част от сградата на Средно училище "Никола Войводов" в града под Околчица. Основен акцент в стенописа е образованието и науката. Идеята е да се покаже, че изразът "Книгата е прозорец към света" не е клише, сподели по този повод младият художник. Творбата му върху фасадата на учебното заведение представя търсещо знанието момиче, което е заобиколено от книги.

Инспекторатът във Враца санкционира поредния нарушител

13 June 2019 13:15

Съвместна проверка от звено „Инспекторат“ и служители на полицията във Враца, установи нарушител на общинска наредба. При инспекцията е констатирано, че на бул. „Втори юни“ се извършва нерегламентирано отсичане на клони от дървета, с цел събиране на липов цвят.

6840 язовира има в България, 414 са в аварийно състояние

13 June 2019 07:42

6840 язовира има в България, съобщи в Сутрешния блок на БНТ Кирил Войнов, заместник-председател на Държавната агенция за метрологичен и технически контрол. От тях 414 са в аварийно състояние, 500 се смятат за опасни, а 10 са поставени под специално наблюдение.

Забранява се отсичането на клони, с цел събиране на липов цвят във Враца

12 June 2019 14:00

Във връзка с настъпващия период на цъфтене на липите, Община Враца напомня, че брането на липов цвят и отсичането на клони, е забранено. Забраната важи за видовете, намиращи се в общинския поземлен фонд, зелените площи на територията на общината, както и от липовите дървета по тротоари, алеи, площади, паркове, градини и други пешеходни зони.

Положението в Стражица остава бедствено

12 June 2019 09:43

Бедственото положение беше обявено, след като язовир скъса стена, а друг преля

Във Враца връчиха наградите от Националния форум "Моето зелено бъдеще"

12 June 2019 09:00

Във Враца се проведе националният етап от първото издание на Националния форум "Моето зелено бъдеще". В него взеха участие 108 ученици от 26 училища в страната. Първият по рода си конкурс от ученици за ученици премина в два етапа - подбор на най-добрите творби (януари - април), оценявани от 7-членна комисия.