Здраве

13 септември 2018 11:00

Доц. Карамфилов: Смяната на времето вреди на здравето

Засяга най-много нервната система...

източник: www.tialoto.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Край със смяната на времето – от октомври 2019 година

14 September 2018 17:08

От октомври 2019 година страните-членки вече няма да сменят времето през зимата и лятото, ако се стигне до споразумение с Европейския парламент и Съвета на ЕС. Това съобщи еврокомисарят по транспорта Виолета Булц. "След като получим "зелена светлина" от другите законодатели, което се надяваме да стане до края на тази година, вече няма да има сезонна смяна на времето от октомври 2019 година. Тази дата ще бъде последната, на която времето ще може да се смени", поясни Булц, цитирана от БНР. Всяка страна-членка може направо да реши дали да се придържа към зимното или лятно часово време, уточни тя. Еврокомисар Булц отрече, че изборът на всяка страна-членка ще създаде хаос в ЕС с мотива, че в общността има три часови зони и в момента Изявлението на еврокомисар Булц идва след проведена анкета в страните-членки от ЕС, на която 84 на сто от участниците отговарят, че не желаят повече стрелките на часовниците да бъдат премествани. Всяка страна ще има право да реши дали да избере да се придържа към зимното или лятно часово време, като за целта трябва да изпрати официално съобщение до Комисията до април следващата година, уточни тя.

До март 2019 г. Брюксел премахва местенето на часовника

13 September 2018 14:30

Решението за прилагане на постоянно лятно часово или зимно часово време ще бъде взето от всяка държава членка

ЕК: Смяната на времето да отпадне, държавите да избират между лятно и зимно

12 September 2018 13:42

Европейската комисия предлага през 2019 г. в ЕС да се премахне сезонната смяна на часовото време, като на държавите членки се даде възможност да решат кое часово време желаят да прилагат като постоянно - лятното или зимното.

ЕК oдобрява премахването на промяната в часовото време

31 August 2018 12:52

Европейската комисия ще препоръча на държавите-членки на ЕС да премахнат промяната на часово време, според която часовниците се придвижват с един час. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер публично представи отношението си към дебата за премахване на промяната в часовото време в Европейския съюз. В ефира на немския телевизионен канал Зе Де Еф той заяви, че подкрепя идеята за постоянно часово време в съответствие с волята на гражданите, но окончателното решение е в ръцете на парла

Над 80% от европейците искат смяната на времето да отпадне

29 August 2018 13:32

Над 80% от европейците, участвали в онлайн допитване, искат да бъде премахната практиката да се превъртат стрелките на часовниците пролет и есен. Това съобщи днес германският вестник "Вестфаленпост".

Какви са нагласите за смяната на времето у нас?

17 August 2018 20:18

Европейската комисия попита гражданите на съюза - дали са "за" или "против" лятното часово време. В анкетата гласуваха повече от 4 милиона и половина души. Дали то ще остане, или ще бъде отменено, ще покажат официалните данни през следващите седмици, а какви са нагласите у нас по темата - разказва Тереза Ставрева.

Над 4 млн. европейци гласуваха в допитването за лятното часово време

17 August 2018 20:03

4,6 млн. граждани на Европейския съюз са дали мнението си дали да бъде отменено или не лятното часово време. Допитването беше организирано от Европейската комисия. Причината е, че се увеличава броят на хората, които смятат, че смяната на стрелките е затормозяваща и неефективна. Резултатът ще бъде публикуван до няколко седмици. Допитването няма силата на референдум, а е само проучване на нагласите, уточнява bTV. За да се стигне до отмяна на лятното часово време, трябва да има гласуване в Европ

Обобщават резултатите от допитването за смяната между лятно и зимно часово време

17 August 2018 08:42

Днес ще бъдат обобщени резултатите от допитването, в което всеки европейски гражданин можеше да се произнесе дали иска да се отмени или запази лятното и зимното часово време.

​Проучването на ЕС за лятното часово време навлиза в последните си часове

16 August 2018 15:55

Европейците имат време до тази вечер да помислят дали да сложат край на практиката да се местят стрелките с час напред за периода от март до октомври, предаде ДПА.

Естония иска единно часово време

09 August 2018 18:25

Правителството на Естония обяви, че подкрепя идеята за отказ от преминаването на сезонно зимно и лятно време в страните от ЕС, съобщи ТАСС. Естонският министър на икономиката Кадри Симсон припомни, че в миналото решението за смяната на часа е било взето, за да се пести повече енергия. Той посочва, че съвременните енергоспестяващи решения са понижили ефектът на спестяване на енергията от местенето на стрелките. Според властите в Естония ЕС трябва да запази единен режим на времето. От там призовават да се уточни, дали зимното или лятното време трябва да останат за постоянно.