Образование и семейство

13 септември 2018 16:30

1 100 екипа работят по обхвата за деца в образователната система

1 100 са екипите по обхват на деца извън образователната система. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на семинар в Боровец, предаде репортер на Агенция "Фокус". Според министър Вълчев работата в тази насока през н...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

БСП: Спрете всички помощи, ако детето не ходи на училище

18 January 2019 12:00

Като мярка за интеграцията на малцинствата БСП предлага да спрат всички помощи, ако детето на ходи на училище, съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова.     Образование и пак образование, е пътят за интеграция, подчерта тя. Затова левицата иска да отпадне принципа парите следват ученика, защото не е дал резултат. БСП иска да отпаднат и делегираните бюджети.  ГЕРБ се провалиха с ромската интеграцията, посочи тя. Според нея трябва да бъдат увеличени и наказанията, когато някой живее на съпрпужески лица с непълнолетно лице. В отговор на въпрос тя подчерта, че БСП остава твърдо против Истанбулската конвенция {cbrelatedarticle count="2" /}  и че престъпността е една за всички, без значение дали са мъже или жени и срущи нея има закони, които трябва да бъдат спазвани.БСПромипомощи

БЧК: С програмата "Топъл обяд" 1600 деца се върнаха на училище през 2018-та

29 December 2018 09:30

От 2005 година досега БЧК е подопомогнал финансово семействата на 723 деца, пострадали при пътни инциденти

Мобилните екипи в Русе продължават да издирват отпаднали от системата ученици

12 November 2018 13:05

Близо 80 деца, отпаднали от образователната система, са се завърнали в училищата и детските градини в Русенска област за месец октомври. За това са помогнали мобилните екипи, които са посетили над 700 семейства, чиито деца не ходят на училище. Според специалисти, в русенската община Ценово миграцията и ранните ромски бракове са основните причини за отпадането на учениците от образователната система.

9000 деца, отпаднали от системата, са върнати в клас

07 November 2018 16:06

Девет хиляди ученици, които са отпаднали от системата, са върнати в училище към началото на новата учебна година, отчете просветният министър Красимир Вълчев. Според него общият брой на върнатите в училище деца в последните две години - от началото на действието на Механизма за обхват на децата в училище, вече е 31-на хиляди. Обмисля се обаче по-строг контрол върху медицинските бележки и по-високи глоби за родителите, които спират децата си от училище. Министърът и учители очертаха и основните проблеми.

В Русе нов социален модел подпомага майки, отпаднали от училище

01 October 2018 07:14

В Русе заработи нов социално-образователен модел за подпомагане на момичета, станали майки и отпаднали от училище, да завършат образованието си. С помощта на социален работник пет момичета, вече майки, правят стъпки отново да се върнат в училище.Вижте и още във видеото.

Министър Вълчев: МОН има основна задача да върне отпадналите деца в клас

20 September 2018 14:34

Обхващане на отпадналите деца от образователната система е основната задача на образователното министерство. Това заяви в Ямбол министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. За работа с уязвимите групи в Ямболска област са предоставени допълнително 1 милион лева.

Държавата в търсене на хиляди деца, които не ходят на училище

12 September 2018 08:30

Държавата започва издирване на хиляди деца, които не посещават училище. В търсенето им ще се включи и Националната агенция за приходите, която да хвърли светлина къде живеят децата - у нас или в чужбина, съобщи bTV. От миналата учебна година просветното министерство издирва децата, които не са обхванати от задължителната образователна система. Досега междуведомствените екипи са обходили над 200 000 адреса в търсене на почти толкова деца. По-голямата част от тях са заминали със семействата си в

Министър Вълчев обсъди с учители мерки срещу ранното отпадане на деца от училище

07 September 2018 20:26

Дни преди началото на учебната година експерти на министерството на образованието започнаха серия от срещи с педагози от населените места, където много деца не посещават училище и детска градина. Министър Красимир Вълчев днес беше на посещение в Раковски, за да обсъди с директори и учители изпълнението на механизма за противодействие на ранното отпадане от образователните центрове.