Образование и семейство

13 септември 2018 20:49

Анонимен дарител подари шанс за живот на 24-годишно момче

Как едно добро сърце спаси друго сърце...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Дарение за социалната кухня към храм "Св. Николай Чудотворец" във Варна

19 January 2019 10:07

Социалната кухня към храм "Св. Николай Чудотворец" във Варна получи хранителни продукти за над 1 200 лева. Парите са събрани по време на благотворителното приготвяне на пици в рамките на инициативата "Улицата на готвачите" през декември миналата година.

Баща на легло отглежда сам 3-годишното си момиченце

17 January 2019 15:08

Единствената опора за болния мъж и момиченцето му са родителите. Двамата пенсионери са поели тежката грижа за сина си и внучката си

Катрин Тасева си получи обратно медала и бухалките, които продаде за лечението на Иван Тодоров

13 January 2019 19:19

Купувачът е поискал да остане анонимен, но е решил да върне на грацията медала и бухалките. Тя си ги получи обратно в предаването "120 минути" на bTV, където беше гост.

Българи финансират образованието на деца-сираци в Уганда

12 January 2019 08:56

Българи изцяло финансират образованието на деца-сираци в Уганда. Повечето от дарителите не са богати и известни, а съвсем обикновени хора. Всичко се случва с помощта на Йоанна Шопова, която през лятото на миналата година заминава в Африка по специален проект. Сега събира пари, за да се върне отново там и да помага на децата. Вижте още в репортажа на Надежда Василева.

Роми-емигранти помагат на бедни деца у нас

12 January 2019 08:00

Роми от Видин, емигрирали в Германия, са събрали средства за закупуването на топли дрехи и обувки за 66 бедни деца в родния си град.  Настояването на дарителите е било децата, които ще получат помощта да са от бедни семейства, независимо от етноса. Повечето от емигрантите живеят в град Коблец в Германия, където работят общо 1200 българи. Групата „Ангалутне“ събира роми, живеещи в няколко града в Германия, Финландия, Испания, Англия, Белгия и именно те са организатор на благотворителната акция. {cbrelatedarticle count="2" /}  Това е втората подобна акция, след като българите са помогнали на 75 деца и през 2017 година.ромиемогрантидарение

Наградиха шофьора на автобуса в Милуоки, който спаси малко дете

11 January 2019 16:48

Момченцето се скиташе само в студа в американския град

Кампанията „Ангелска елха” във Враца дари празник за над 170 деца на затворници

08 January 2019 10:15

Мисията на „Ангелска елха" е запазването на естествените връзки между родителите, лишени от свобода и техните деца, защото хлапетата нямат вина за прегрешенията на бащите си и трябва да имат семейство За поредна шеста година във Враца се проведе традиционната международна кампания „Ангелска елха", чрез която се събират коледни подаръци за децата на лишените от свобода. Инициативата се реализира от Дружество за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода. Организаторите са получили от затвора във Враца молби-декларации от над 70 лишени от свобода, които нямат възможност да зарадват своите деца с подаръци. Общо 176 са малчуганите в списъка изготвен от координатора на проекта във Враца, Цвети Иванова, управител на ОИЦ - Враца. Нейният екип и много доброволци реализират кампанията без наличен финансов ресурс и разчитат изцяло на дарения от общността под форма на подаръци за децата.

Законови пречки продължават да възпрепятстват фирмите да даряват храна

07 January 2019 07:03

Компании продължават да са дарители и да плащат ДДС, въпреки че законът предвижда облекчение. Това се случва заради маркировка по опаковките, които възпрепятстват споделянето на излишната храна за хората в нужда. Това каза Цанка Миланова от Българската хранителна банка в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Деца от Варна дариха средствата от продажба на коледни картички на стари хора

03 January 2019 16:16

Над 30 хиляди лева събраха по време на благотворителна кампания децата от младежката организация "Делфините" във Варна. Месеци наред те изработваха коледни картички от рециклирани материали, а парите от продажбата им дариха на Дома за стари хора "Гергана".

Хиляди откликнаха на призива за дарения на детски дрехи

02 January 2019 18:32

Хиляди хора от цялата страна и чужбина откликнаха на призивите за дарения за дрешки, обувки и играчки за децата от плевенското село Дисевица. В дните преди Коледа от Националното сдружение на сираците отправиха в социалните мрежи призив за помощ за децата от детската градина "Вит".   Тогава кметът обяви, че е готов да събира помошите и днес кабинетът му вече е препълнен с пакети с дрехи, обувки и играчки, изпратени по куриер или донесени лично, съобщи БНТ.   Например един мъж от София подарил 43 чифта нови зимни обувки - колкото са децата в детската градина. Има колети от Англия, Испания и Израел, получил е обаждания от САЩ. Почти всички деца в селото растат в бедни семейства. Близо 100 са в детската градината "Вит" и в местното начално училище, други учат в Плевен и близките села.   {cbrelatedarticle count="2" /}  Дрехи има за всикчи деца в селото, не само за тези от детската градина. След като всичките 450 деца в Дисевица получат дрехи и обувки, останалите ще бъдат занесени на бедни семейства в други села в община Плевен.даренияблаготворителностдетска градинасираци