Образование и семейство

13 септември 2018 20:49

Анонимен дарител подари шанс за живот на 24-годишно момче

Как едно добро сърце спаси друго сърце...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Русенец преплува 30 езера с благотворителна кауза

23 June 2019 12:27

Теодор Цветков от Русе преплува езерото в Лесопарка „Липник" и завърши цикъла от 30 езера в страната. Плуването е част от кампания, започнала в края на май и е с благотворителна цел. Средствата ще бъдат за подпомагане на лечението на хора с онкологични заболявания.

Болницата в Мездра ще получи нов кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще"

18 June 2019 09:00

Блага вест за Мездра пристигна от кампанията „Капачки за бъдеще”, публикувана на сайта на кампанията. „Миналата седмица точно подготвяхме кувьоза за болницата в Берковица, когато наши доброволци ни изпратих информация, че болницата току-що е получила кувьоз дарение. Очевидно не от нас. Веднага проверихме ситуацията и установихме, че друга организация е дарила кувьоз на болницата. Продължихме да се интересуваме и научихме, че кувьозът е нов, качествен и има основните базови функции, които са нужни, за да се стабилизира едно бебенце в първите часове”- се казва в публикацията.

Симеон II връчи Националните младежки награди за благородство и доблест за 2019 г.

17 June 2019 13:07

Много ме радва вашето усещане за справедливост в обществото. В един материален свят, да правиш добро, трябва да се цени още повече, казва царят

Да спасим живот с изкуство! Благотворителна прожекция на "Посоки" в Бяла Слатина

13 June 2019 13:00

На 15 юни (събота) от 19.00 часа в кино "Роял" - Бяла Слатина, ще се състои благотворителна прожекция на българския игрален филм "Посоки" на известния режисьор Стефан Командарев, която е част от кампанията "Всички заедно за Сачко!". Филмът ще бъде представен лично от режисьора Стефан Командарев и част от екипа на продукцията - актьорите Стефан Денолюбов и Ирини Жамбонас. Зрителите ще имат възможност да се срещнат с авторите и да се включат в дискусията за филма. Цената на билетите е 8 лв., като всеки може да дари допълнителна сума в специално приготвени кутии за дарения.

18-годишно момче чака белодробна трансплантация, нуждае се от средства за терапия

13 June 2019 09:36

Полицаи в Бургас се обединиха в помощ на сина на техен колега

Ученици намериха и върнаха дамски портфейл с пари

12 June 2019 16:24

Школниците го предали на учител, който се свързал с полицията

Студент по медицина получи стипендия от младо лекарско семейство

09 June 2019 09:14

Четвъртокурсникът по медицина Стефан Иванов получи стипендията, учредена от семейство Елизар и Лилия Цветкови. Те решиха да дарят 1000 лева, събрани на тяхното сватбено тържество, за да поощрят усилията на студент от Медицинския университет в Пловдив. Освен премията Стефан Иванов получава и двуседмична практика в специализирана болница по неврология в Германия.

Военнослужещи от Ямбол оказаха първа помощ на жена, пострадала в пътен инцидент

04 June 2019 19:45

„Трябваше да реагираме адекватно и бързо. Спряхме и действахме“, разказа за случилото се редник Атанас Иванов – шофьор-санитар в 42-ри механизиран батальон – Ямбол

Деца помагат на деца във Варна

03 June 2019 09:19

Поредната акция "Жълти стотинки - деца помагат на деца" се проведе във Варна. Всеки желаещ можеше да остави малко дарение в пункт край Слънчевия часовник на входа на Морската градина.Тази година средствата от кампанията ще отидат за детското отделение на болницата в Хасково.

Българин ще обиколи с колело Северна Македония с благородна кауза

31 May 2019 20:50

Пътешествие с колело в подкрепа на благородна кауза. Утре Костадин Николов поема към Северна Македония, а освен да открива нови приятели и места с инициативата "Карай колело, подари добро! 25-годишният младеж ще набира и средства в подкрепа на звено "Майка и бебе" в Габрово и SOS Детски селища България.