Образование и семейство

13 септември 2018 20:49

Анонимен дарител подари шанс за живот на 24-годишно момче

Как едно добро сърце спаси друго сърце...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Доброволци от БМЧК подпомогнаха финансово абитуриенти сираци в Мездра и Зверино

23 April 2019 16:21

За четвърта поредна година навръх големия християнски празник Цветница (Връбница) доброволци от Българския младежки червен кръст (БМЧК) в Мездра и Зверино организираха благотворителната акция под наслов "Да помогнем на абитуриентите сираци". В нея се включиха младите червенокръстци от Клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле" при СУ "Св. Климент Охридски" - Зверино с ръководител Петя Илиева и от клубовете "Приятели на БМЧК" при градските основни училища "Св. св. Кирил и Методий" и "Христо Ботев" с ръководител Христина Иванова. Те бяха подпомогнати и от участниците в проекта "Научи се да даряваш" ("Learning to Give") на Български дарителски форум, по който работят през тази учебна година ученици от трети и четвърти клас в зверинското школо.

История за доброто: Фитнес зала в помощ на деца с увреждания

21 April 2019 08:40

Седем дни преди Великден и преди призивите за добри дела, група мъже реши да помогне на деца с увреждания. Историята за доброто вижте в репортажа на Татяна Йорданова.

"Великден за всеки": Възрастни и социално слаби хора получиха пакети с храна

20 April 2019 21:04

Днес е Лазаровден. Православните християни почитат възкресението на Свети Лазар. Според поверието той бил възкресен от Исус Христос, а името му означава "Бог помага". На този ден възрастни и социално слаби хора получиха пакети с храна от кампанията "Великден за всеки". За четвърта поредна година това дарение се случва под патронажа на омбудсмана Мая Манолова.

Кампания "Различните" деца на България за интеграция на деца с увреждания

20 April 2019 12:40

Кампания в социалната мрежа за интеграция на деца с увреждания. Организира я фотограф любител. В рамките на инициативата "Различните" деца на България децата с увреждания ще се срещат със своите здрави връстници, за да се забавляват заедно на детските площадки.

Щабът на ВМС във Варна отвори врати за традиционния си благотворителен базар

19 April 2019 22:24

И тази година в навечерието на Великденските празници Щабът на Военноморските сили във Варна отвори врати за традиционния си благотворителен базар. Инициативата е на военните моряци. Събраните средства ще бъдат предоставени на Фондация "Деца на Българската армия".

Купуват 8 кувьоза с пари от събрани над 50 тона капачки

15 April 2019 07:48

Най-мащабна бе акцията във Варна, където стотици се стекоха още от рано сутринта в събота да дадат своя принос

Благотворителна кампания във Варна събира средства за кувьози

13 April 2019 09:19

Поредната благотворителна кампания “Аз вярвам и помагам” започва само след половин час пред катедралния храм във Варна. Все още можете да се включите в нея, ако сте в града и сте прегърнали каузата, предавайки пластмасови отпадъци. Акцията ще продължи до 16 часа.

Ученици събират продукти за нуждаещи се възрастни хора

12 April 2019 09:35

Ученици от Националната природо-математическа гимназия започват кампания за дарения, насочена към възрастни хора в нужда от Северозападна България.Вижте и още в прякото включване на Тереза Ставрева.

Благотворителен концерт за нов качествен роял за Музикалното училище „Христина Морфова” в Стара Загора

10 April 2019 10:04

Музикалното училище „Христина Морфова” се нуждае от спешна помощ за закупуването на нов качествен роял. Инструментът на който в момента се провеждат всекидневни уроци, концерти и редовн...

Събират благотворително торбички в Софийския университет

10 April 2019 07:21

Продължава акцията за събиране на найлонови торбички на територията на Софийския университет.