България

14 септември 2018 13:23

Захариева: Тази година е редно премиерът да води делегацията ни в ООН

Президентът е бил уведомен, че Бойко Борисов ще ходи в ООН и уточни, че има писма между двата кабинета...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Президентът наложи вето върху промените за финансирането на политическите партии с дарения

16 July 2019 11:43

Държавният глава приветства гражданската позиция, заявена на национален референдум от над 2.5 млн. български граждани, за ограничаване размера на финансовата субсидия за партиите

Главният секретар на Радев: Ф-16 са като от 1913 г.

11 July 2019 20:52

За да се придобие такъв самолет като Ф-16, сделката е добра. Но ние ще придобием един изключително скъп самолет с ограничена функционалност. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ главният секретар на президента полк. Димитър Стоянов по повод сделката със САЩ за осем нови изтребители за армията ни. Не е сигурно, че САЩ ще поемат 60 млн. лева от сделката, отбеляза той. Има ли въоръжение "въздух-земя", има ли бомби с лазерно насочване – не, има свободно падащи бомби. Способностите му са сведени до 1913 година, когато отивахме до Одрин, пускахме бомбата и се прибирахме. Въоръжението, което купуваме, е изключително слабо, подчерта полк. Стоянов, като добави, че логистичният пакет също е значително орязан при сделката. Тъй като няма да бъдат закупени високоточните оръжия, летателният състав няма да бъде обучен сега, а когато бъдат закупени оръжията и бъде обучаван съставът, цената на сделката ще расте невероятно.

Радев за сделката за F-16: Тотална доминация на политически мотиви над способности

10 July 2019 19:51

Не машините са виновни, а ниската ефективност на администрацията, каза президентът за машинното гласуване

Захариева заминава на работно посещение в Грузия

10 July 2019 12:20

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на работно посещение Грузия, където ще участва в Батумската международна конференция, посветена на 10-ата годишнина на Източното партньорство. Събитието ще събере политици от страните - членки на ЕС, и от страните от Източното партньорство, представители на бизнеса, академичните среди и неправителствения сектор. Захариева ще участва в дискусия с колегите си от Германия, Швеция, Полша и Чехия, посветена на постигнатото от инициативата през последните 10 години, и предизвикателствата, пред които са изправени страните от региона по пътя на тяхната европейска интеграция. Участниците ще направят преглед на основните области на сътрудничество между ЕС и страните от Източното партньорство и ще споделят нови идеи за по-нататъшно укрепване на инициативата и след 2020 г. Ще бъдат обсъдени процесите на демократизация в региона, развитието на сигурността в Черно море, сътрудничеството в областта на транспорта, енергетиката, комуникациите. Вицепремиерът Захариева ще се срещне с президента на Грузия Саломе Зурабишвили и с министър-председателя Мамука Бахтадзе. Източното партньорство е създадено през 2009 г. като инициатива на Европейския съюз, която обединява страните - членки на Съюза и Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. Целта му е засилване на регионалното сътрудничество между страните, както и активизирането на отношенията им с ЕС.

Захариева: Общото ни бъдеще на Балканите минава през помирение

04 July 2019 19:50

Министрите на външните работи на страните от Берлинския процес се събраха в Познан, утре започва срещата на държавните лидери с участието на премиера Бойко Борисов

Румен Радев остро критикува сделката за Ф-16

28 June 2019 21:09

Президентът Румен Радев остро критикува тази вечер подготвяната от правителството сделка за купуване на осем изтребителя Ф-16 Блок 70 от САЩ. В интервю за "Панорама" по БНТ Радев каза, че за да намали цената, правителството се е съгласило да ореже оборудване и въоръжения на самолетите и обучение на летците, което ще ощети бойните им способности и предполага по-късни допълнителни разходи за България. Очаквайте подробности.  

Румен Радев ще участва в 41-та сесия на Съвета на ООН по правата на човека в Женева

21 June 2019 14:09

Държавният глава ще проведе срещи с българската общност в Женева, както и с наши сънародници, които работят в ЦЕРН

Захариева: Ще бъде историческа грешка, ако Скопие и Тирана не започнат заедно преговори за ЕС

19 June 2019 17:02

Добрата новина е, че Северна Македония и Албания не се разделят, подчерта вицепремиерът и министър на външните работи

Президентът отговори на критиките, че атакува АМ "Хемус"

18 June 2019 19:01

Румен Радев не "атакува" инфрастраструктурни проекти, а законодателство, което се отклонява от Конституцията

Екатерина Захариева: Западните Балкани трябва да бъдат ключов приоритет в Глобалната стратегия на ЕС

17 June 2019 17:46

Политиката на разширяване е доказала своята трансформираща сила, изтъква министърът на външните работи