Регионални

14 септември 2018 12:45

Откриха скулптура на арменския художник Бедиг Бедросян в Силистра

Днес, на Кръстовден - празник на Силистра, беше открита скулптура на арменския художник Бедиг Бедросян. Неин автор е почетният гражданин на Силистра и творец Георги Чапкънов....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Омбудсманът Мая Манолова откри новата учебна година в Силистра

17 September 2018 14:25

Омбудсманът Мая Манолова участва в церемонията за откриване на новата учебна година в най-старото училище на Силистра - "Отец Паисий". Възпитаничка там е 11-годишната Ния Атанасова, едно от момичетата посланик на омбудсмана сред децата.

Мая Манолова организира приемни в седемте общини в Силистренска област

17 September 2018 09:54

Омбудсманът Мая Манолова и експерти от институцията ще приемат днес граждани във всички общини на Силистренска област - Алфатар, Главиница, Дулово, Кайнарджа, Силистра, Ситово и Тутракан. Това съобщиха от кабинета на обществения защитник.

Три нови случая на марсилска треска са регистрирани в Силистренско

08 September 2018 14:29

Три случая на марсилска треска и два - на лаймска болест, са регистрирани през август в Силистренско, показва справка от Регионалната здравна инспекция в Силистра. Заболелите са инфектирани след ухапване от кърлежи. Регистрирана е и жена с тениаринхоза, заразена след консумация на недостатъчно термично обработено говеждо месо. Увеличават се заболелите от чревни инфекции, но няма съобщения за бум на тези инфекции. Няма регистрирани случаи на остър вирусен хепатит. Регистрирани са два случая на варицела и три на туберкулоза.

Без опасност за живота е жената, която падна от балкона си в Силистра

07 September 2018 18:59

В стабилно състояние и без опасност за живота е жената от Силистра, която падна от четвъртия етаж заедно с парапета на балкона си. Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая.

Възрастна жена е с опасност за живота след срутване на тераса в Силистра

06 September 2018 14:43

70-годишна жена e в тежко състояние, с опасност за живота, след, като парапета на терасата и се срути от 4-ия етаж.

Болницата в Силистра е поискала помощ за решаването на два спешни проблема

29 August 2018 07:37

МБАЛ - Силистра поиска помощ от общините от област Силистра за решаване на два проблема, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Силистра. Д-р Даниела Костадинова – изп. иректор на МБАЛ Силистра АД, представи съдържанието на своя докладна записка относно спешната необходимост от ремонт на покрива на „Психиатрично отделение“, което е единствено по рода си в област Силистра, и създаване на фонд „Здраве“ за подпомагане на лекари специали

31 свободни места за учители са обявени в област Силистра

22 August 2018 07:21

31 свободни места за учители са обявени в област Силистра към 20 август. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Шумен от Регионалната служба по заетостта в Русе. В Бюрото по труда в Силистра, в чийто обхват попадат общините Силистра, Ситово и Кайнарджа, са обявени 24 позиции за учители. Две са местата за старши учител – по английски език, гимназиален етап и по електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника, гимназиален етап. Две позиции са заявени

Доброволци превръщат ръждясал самолет в детска атракция в Силистра

06 August 2018 12:48

Доскоро в квартална градинка в Силистра ръждясваше самолет ТУ-134, подарен на местната власт от гражданската авиация, преди повече от 30 години. Днес той е на път да придобие нов облик, така както се случи с районът около него. С доброволния труд на живущите от квартала пустеещото място вече е зона за отдих за деца и възрастни.

Родители на деца с увреждания издигнаха палатков лагер в Силистра

02 July 2018 15:21

Палатков лагер издигнаха и в Силистра родителите на деца с увреждания. Постоянното им присъствие в центъра на града ще продължи до края месеца, засега.

Покривът на Етнографския музей в Силистра тече трета година

18 May 2018 08:33

Има опасност ценни експонати в Етнографския музей в Силистра да бъдат повредени от влагата. Трета година продължават течовете от покрива, а скоро няма да може да бъде спасена и самата сграда, която е на една от най-старите в града. Музеят е третият в страната специализиран етнографски музей след София и Пловдив.Вижте репортажа на Незабравка Кирова и Александър Леви.