Регионални

14 септември 2018 14:00

В Берковица са санирани и ремонтирани 17 сгради

Община Берковица изпълнява сега проекти за саниране на десет жилищни сгради по оперативна програма "Региони в растеж", съобщават от общинската пресслужба.Ремонтните дейности са на обща стойност над 3 милиона лева. Те предвиждат подмяна на дограма и...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Изтичане на газ в берковско училище вдигна на крак пожарникарите

07 November 2018 13:00

Силно изтичане на газ-метан в профилираната гимназия „Д-р Иван Панов“ вдигна вчера на крак пожарникарите от Берковица, Вършец и Монтана. Сигналът е подаден в 17,24 часа във вторник, съобщават от пресцентъра на ОД МВР.

Деца откраднаха консерви от социален дом

05 November 2018 14:40

Четири непълнолетни момчета откраднали консерви и други продукти от склад на социален дом в Берковица са задържани от полицията. Кражбата е извършена за по-малко от половин час привечер в неделя.

Обраха евангелската баптистка църква в Берковица

05 November 2018 10:15

Озвучителна техника е открадната от евангелската баптистка църква „Вяра, Надежда и Любов” в Берковица. Това съобщиха от ОДМВР - Монтана. Кражбата е станала за времето от 12.30 часа на 2 ноември 2018 г. до 08.30 часа на 4 ноември 2018 г., в град Берковица.

Изписаха лика на Радичков върху новосанирана сграда в Берковица

24 October 2018 16:20

"Всеки човек е дълго изречение, написано с много любов, ала пълно с правописни грешки.” Ликът и тази мисъл на Йордан Радичков красят една от стените на санирания жилищен блок 1 и 2 в ж.к „Изгрев“ в Берковица по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщават от общинската пресслужба.

Ученици от Берковица отбелязаха Световния ден за мониторинг на водите

18 October 2018 16:20

В Лесотехническата професионална гимназия в Берковица отбелязаха Световния ден за мониторинг на водите – 18 октомври. Световния ден за мониторинг на водите се отбелязва от 2002 г., обявена за Световна година на чистата вода. Идеята е в този мониторинг да участва широката общественост, доброволни мониторингови групи, организации за контрол на водата, училища и неправителствени организации, съобщават от общинската пресслужба.

Пенсионерският клуб от Берковица е победител в турнира „Северозападът играе шах“

13 October 2018 13:47

На 10 октомври в Берковица се проведе шах турнир „Северозападът играе шах“ за пенсионери от клубовете в областите Видин, Враца, Монтана и Плевен. Организатори на мероприятието са Община Берковица и ПК „Берковски кестен“. Събитието е част от мероприятията за отбелязване на 50-годишния юбилей на ПК „Берковски кестен-1968“, съобщи berkovitsa.bg.

В Берковица назначиха 15 безработни на трудови договори по проект„Работа“

09 October 2018 12:35

От днес 15 души от общината започват работа като озеленители и градинари в Берковица. Кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов подписа трудовите им договори. Те са за 1 година на 8-часов работен ден. Във всекидневната си работа новоназначените ще отговарят за поддръжката на зелените площи и парковете. Назначените безработни са по договор за осигуряване на заетост по проект „Работа“. Те преминаха двумесечно обучение по озеленяване и цветарство, за да може да придобият трудови навици и да успеят да останат на пазара на труда и след края на финансирането на програмата, съобщават от общинската пресслужба.

Ученици от берковското Първо училище снимат филм

08 October 2018 14:15

От няколко дни Берковица е филмова площадка. Учениците от филмовия клуб в Първо училище - Берковица снимат филм за неравенството. Той ще стане част от по-голям филм, като останалите кратки филми ще са на ученици от Италия, Испания, Полша и Турция, съобщава berkovitsa.bg.

Пенсионерските клубове от община Берковица празнуваха заедно

05 October 2018 14:10

На 4 октомври 2018 г. в големия салон на НЧ „Иван Вазов 1872“ всички членове на пенсионерските клубове в Община Берковица отбелязаха Международния ден на възрастните хора. Празникът на хората от третата възраст бе уважен от кмета инж. Милчо Доцов, информират от общинската пресслужба.

15 безработни от Берковица получиха свидетелства за професионална квалификация

04 October 2018 10:55

15 безработни лица в Берковица получиха свидетелства за професионална квалификация „озеленяване и цветарство“. Те ще бъдат назначени като работници в озеленяването по проект „Работа“. Безработните преминаха двумесечно обучение по озеленяване и цветарство, за да може да придобият трудови навици и да успеят да останат на пазара на труда и след края на финансирането на програмата, съобщават от общинската пресслужба.