Регионални

14 септември 2018 14:00

В Берковица са санирани и ремонтирани 17 сгради

Община Берковица изпълнява сега проекти за саниране на десет жилищни сгради по оперативна програма "Региони в растеж", съобщават от общинската пресслужба.Ремонтните дейности са на обща стойност над 3 милиона лева. Те предвиждат подмяна на дограма и...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Обновяват 43-километрова отсечка от пътя Берковица - Петрохан - София

12 February 2019 15:37

Тази година завършва обновяването на 43-километровата отсечка от пътя Берковица - "Петрохан" - София. Ремонтът на втората отсечка от прохода до столицата започна през миналата година и строителните работи ще продължат през пролетта, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Подменя се асфалтовата настилка, изграждат се отводнителни съоръжения и канавки, разширяват се тесните участъци. Няколко екипа работят през няколко километра.

Уникална изложба на мартеници подредиха в Eтнографски музей - Берковица

09 February 2019 13:40

В Музеен комплекс - Берковица е подредена уникалната изложба на мартеници, направени с различни техники от майсторките от "Задругата на майсторите на народни художествени занаяти". Изложбата "Баба Марта е тръгнала насам" отвори врати от 7 февруари в Етнографския музей в старопланинския град под връх Ком

Берковица дава стипендии на студенти, за да работят в града след завършването си

04 February 2019 16:00

Община Берковица ще отпуска месечни стипендии по 300 лева на студенти, които поемат ангажимента да работят в общината поне 5 години след завършване на образованието си, съобщават от БТА.

Община Берковица с богат културен и спортен календар през 2019 г.

31 January 2019 17:00

Над 50 значими за град Берковица и общината събития намериха място в културния и спортен календар за 2019 г., който беше приет на януарската сесия на Общински съвет. Намеренията на общината са все повече творчески колективи и спортни клубове да се включват в дейностите, да разнообразяват културния живот в града и селата и да провокират младите хора за дейно участие в проявите. Културният туризъм все повече привлича гости и туристи, които съобразяват почивката си с някои празници в Берковица, съобщават от Община Берковица.

В Берковица наградиха деца добротворци

21 January 2019 14:21

На вълнуваща церемония Берковица награди децата, извършили добри дела през 2018 г. Събитието се състоя на 18-ти януари, а детският център бе препълнен с деца, родители, учители, директори на учебни заведения и граждани, дошли да видят десетките добротворци. Официални гости на церемонията бяха зам.-кметът Радослав Найденов, Пресияна Петкова и Веселин Найденов от Регионално управление на образованието, гр. Монтана.

По-благоприятна макрорамка на Бюджет 2019 на община Берковица

16 January 2019 14:37

Бюджет 2019 на Община Берковица обсъди кметът инж. Милчо Доцов с местната общност. Присъстващите бяха запознати с основните параметри на проектобюджета. На прага на една по-благоприятна, но динамична бюджетна година, Община Берковица ще стартира с бюджет от 16 529 596 лв, който и тази година ще е силно социално ориентиран, балансиран, справедлив, публичен и прозрачен, подчерта по време на обсъждането инж. Доцов.

Кристиян Георгиев спаси кръста на Богоявление в Берковица

06 January 2019 16:30

25-годишният Кристиян Георгиев Кирилов от Берковица се пребори и улови кръста в ледените водите на басейн „Св. Георги Победоносец” в Берковица. Младият мъж за първа година участва в ритуала по вадене на кръста на Йордановден, съобщиха от пресслужбата на Община Берковица.

Доброволци дариха фитнес уреди на хора с увреждания в Берковица

04 January 2019 13:30

Домът в Берковица помещава 14 човека, всеки от които е с различен тип увреждане. Част от хората са с двигателни проблеми, други с умствена изостаналост. За всички тях е жизнено важно да могат да тренират. Малко преди Коледа 7 велотренажора и 2 степера бяха дарени на Дома за хора с увреждания от хора, които вече не използват фитнес уредите си.

Община Берковица вече ще подпомага семействата на новородените с по 350 лв.

03 January 2019 15:40

Първото бебе за 2019 г., родено в общинската болницата в Берковица, е момиче. До 3 януари в лечебното заведение са родени общо три бебета - две момичета и едно момче, съобщават от Oбщинската администрация в града под връх Ком. И тази година Община Берковица ще подпомага семействата на най-младите си жители. Помощта за новородено през 2019 г. става 350 лв., досега сумата бе 300 лв.

"Дървото на живота" в Берковица влиза в учебниците по литература

01 January 2019 15:30

Паметникът символ на писателя земляк Йордан Радичков в Берковица влиза в учебника по литература за 10-ти клас, съобщиха от общината. Издателство „Просвета” е поискало от нея снимка на паметника. Тя ще онагледява текста за писателя, който ще се изучава в 10-ти клас.