Регионални

14 септември 2018 14:40

Започнаха панаирните дни в Бяла Слатина

С изложба на детските градини от общината, под надслов „Есенна палитра“ и спортно състезание „Бързи, смели, сръчни“за ученици от I- IV клас, беше даден старт на панаирните дни в Бяла Слатина, информират от пресцентъра на Общината....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Фестивал на мажоретното изкуство в Русе

21 April 2019 10:12

Русе се превърна в център на мажоретното изкуство. 27 състава от България и Румъния с маршова стъпка поставиха началото на третия международен фестивал "Русе - ритъм и марш".

Над 600 участници събра географски фестивал в Стара Загора

21 April 2019 00:36

Петото издание на Българския географски фестивал, който се провежда този уикенд в Стара Загора, събра над 600 участници от цялата страна. Организатори са образователният портал Географ БГ, Бълг...

С цветовете на трикольора свети името на Професионалната гимназия в Бяла Слатина

12 April 2019 15:20

Професионалната агротехническа гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ в Бяла Слатина продължава упоритата си работа по модернизиране на сградата на учебното заведение. След успешните проекти по изграждане на иновативна безжична мрежа и въвеждането на модерна система за контрол на достъпа, училището може да се похвали и с новата си придобивка – надпис с името на училището.

В Бяла Слатина възраждат поразения от ураган парк в центъра на града

21 March 2019 15:00

Навръх "Деня на гората", институции и граждани на Бяла Слатина се обединяват в екокауза за възстановяване на парка в центъра на града, който пострада тежко по време на ураганната буря миналата година, съобщават от общинската пресслужба.

Трескава подготовка за международния фестивал Сурва в Перник

11 January 2019 09:42

Две седмици преди международния фестивал Сурва в Перник подготовката за него вече започна. Този уикенд звънци и хлопатари ще огласят града и региона. По стар стил в нощта на 13 срещу 14 януари идва Новата година и затова местните мъже и девойки, облечени в кожи и страховити костюми, гонят злите сили, за да започнат новата година на чисто.

13 кукерски групи дефилират на фестивала в Благоевград

05 January 2019 14:56

Стотици са участниците от кварталите на областния център и селата около него

Осъден за кражба уби с брадва възрастен мъж в село Враняк

23 December 2018 15:19

Криминално проявен уби с брадва възрастен мъж в белослатинското село Враняк, след което се предаде в полицията, съобщава btv. Престъплението е извършено пред очите на 82-годишната съпруга на загиналия. Жената е в шок и е настанена в болница. Тя разказва, че извършителят влязъл и директно започнал да нанася удари на мъжа й. Убиецът Николай е съсед на жертвата - Димитър Маринов. Лежал е в затвора за кражба на 1 000 лева от дома на същото възрастно семейство. „Казват ми, че са го пуснали

За втора година София е домакин на кулинарен фестивал в каравани

19 December 2018 09:02

Sofia Food Truck Fest за поредна година ще привлича столичани и гости на София с нестандартни предложения. С какво фестът ще изненада тази година - вижте прякото включване на Боряна Черганова.

В Рила започна уникалният за страната "Кратун месец"

14 December 2018 06:42

В град Рила започна "Кратун месец". За местните хора той започва от отточването на вече готовото вино от бъчвите и продължава до празника Трифон Зарезан като включва всички зимни празници. Единственият по рода си в страната празник е създаден преди повече от век от дружество "Пакост". Негов приемник е сдружение "Кратун месец".

С акция "Зелено" залесиха по протежението на две улици в Бяла Слатина

13 December 2018 16:00

Залесяването на пространството по протежението на улиците „Николай Хрелков“ и „Климент Охридски“, като част от проект „Реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици и тротоари, съоръжения и принадлежностите към тях на територията на град Бяла Слатина“, е почти завършено.