Регионални

14 септември 2018 14:40

Започнаха панаирните дни в Бяла Слатина

С изложба на детските градини от общината, под надслов „Есенна палитра“ и спортно състезание „Бързи, смели, сръчни“за ученици от I- IV клас, беше даден старт на панаирните дни в Бяла Слатина, информират от пресцентъра на Общината....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Фестивал на хвърчилата във Варна

17 August 2019 22:13

За седма поредна година небето над Варна се изпъстри с цветни хвърчила. Традиционно фестивалът се провежда на плажа в квартал Аспарухово и винаги е в третия уикенд на месец август.

Започва традиционният празник “Бели нощи” във врачанското село Бели извор

14 August 2019 09:30

Кметството и Народно читалище „Бъдеще 1926“ в Бели извор канят на 8-мия по ред традиционния празник „Бели нощи“, който ще се проведе на 15, 16 и 17 август 2019 г. Вижте програмата на празника:

Заповядайте на събора "Да покажем българското" на "Иванчова поляна" край Вършец

10 August 2019 10:30

Днес и утре в местността "Иванчова поляна" край Вършец ще се проведе Националният събор "Да покажем българското". Програмата на двудневното събитие включва традиционното фолклорно надпяване "Балканът пее", концерт на народната певица Бойка Дангова, на Мъжката фолклорна група "Змей Горянин" - Зверино и на духов оркестър, Национална киноложка изложба на българско овчарско куче и представяне на български породи животни, признати от Министерството на земеделието, храните и горите, изложение на старинно оръжие и базар на български производители. Официалното откриване на събора е в 11:00 часа днес.

Видин е домакин на пътуващия фестивал "Квартална сцена"

09 August 2019 17:00

Фестивалът за изпълнителски изкуства "Квартална сцена" се провежда в рамките на четири дни и се организира от Министерството на културата, Фондация "Арт Офис", Фондация "Асоциация Информбюро", Сдружение "7 Акт", в партньорство с Община Видин и Държавен куклен театър - Видин. За пореден път това лято видинчани и гости на града ще се радват на интересни събития, насочени предимно към деца.

Днес се провежда традиционният Витоша летен фест

27 July 2019 12:01

На хижа "Момина скала" на Витоша се провежда традиционният Витоша летен фест. Спортният празник включва състезания по планинско бягане, планинско колоездене, туристически поход и забавна програма.

Фолклорен фестивал "На весел празник" се проведе навръх Илинден в Долно Озирово

22 July 2019 12:30

По стара традиция на Илинден село Долно Озирово, община Вършец празнува своя събор. Поради промяната в църковния календар, денят на Св. Пророк Илия, чието име носи храмът в селото, смени датата си от 2 август на 20 юли, съобщават от бщинската пресслужба.

Издигнете се с балон над Роженските поляни в петък

15 July 2019 22:02

Caмo в пeтъĸ, 19-и юли, зa дoшлитe нa Cъбopa нa нapoднoтo твopчecтвo и живoтнoвъдcтвo “Poжeн“ 2019, щe имa възмoжнocт дa ce издигнaт в oблaцитe и дa пoглeднaт oт виcoĸo Рoжeнcĸитe пoляни и ĸpacивaтa Poдoпa плaнинa, предаде Smolyannews.com. Πaнopaмнoтo издигaнe c пpивъpзaн бaлoн c гopeщ въздyx щe e нeпoвтopимa eмoция и шaнc дa ce нacлaдитe нa глeдĸaтa oт птичи пoглeд. 10-минyтнитe въpзaни пoлeти ca cъбитиe, ĸaĸтo зa възpacтнитe, тaĸa и зa дeцaтa, ĸoитo щe мoгa дa видят cвeтa oт дpyгa глeднa тoчĸa. Бaлoнът щe ce издигa нaд Poжeн в пeтъĸ oт 8:00 дo 11:00 ч. и oт 18:00 ч., дoĸaтo имa жeлaeщи. Beчepнитe пoлeти oбeщaвaт дa ca oщe пo-вълнyвaщи, зaщoтo бaлoнът щe e ocвeтeн oтвътpe. Зaпиcвaния зa пoлeтитe щe ce пpaвят нa мяcтo, a тaĸcaтa e 20 лв. зa дeтe и 40 лв. зa възpacтeн.

През август в Царевец ще се проведе Четвъртият фолклорен фестивал "Белокаменица"

15 July 2019 09:00

За четвърта поредна година в разгара на лятото в мездренското село Царевец ще се проведе Националният фолклорен фестивал "Белокаменица", който вече се утвърди като неделима част от културния календар на каменоделското селище и на Община Мездра. Организатори на събитието са Кметство Царевец и местното Народно читалище “Просвета-1928”. Тазгодишното издание на фестивала ще се състои на 31 август (събота), когато ще бъде честван и празникът на каменоделеца, който е традиционен за селото.

Античен римски фестивал в село Никюп

13 July 2019 13:21

Местните пресъздадоха римо-дакийски и римо-готски войни

Тече усилена подготовка за мотосъбора в Берковица

12 July 2019 15:40

От 12 до 14 юли в Парк “Св. Георги Победоносец“ – гр. Берковица“, непосредствено до басейна, ще се проведе „МОТО РОК ФЕСТ БЕРКОВИЦА 2019”. Събитието е традиционно в календара на любителите на двуколесните возила, информират от пресцентъра на Община Берковица.