Регионални

14 септември 2018 14:40

Започнаха панаирните дни в Бяла Слатина

С изложба на детските градини от общината, под надслов „Есенна палитра“ и спортно състезание „Бързи, смели, сръчни“за ученици от I- IV клас, беше даден старт на панаирните дни в Бяла Слатина, информират от пресцентъра на Общината....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Празник на Тетевенската саламура събра почитатели на рибното ястие

22 June 2019 22:48

Празникът на Тетевенската саламура е една от големите гордости на града. За първи път се организира през 2016 г. и от тогава се превръща в традиция. С всяка изминала година празникът става все по-вълнуващ и добива все по-голяма популярност и в България и сред чуждестранните туристи.

Шопските празници в Елин Пелин започнаха за 50-и път

21 June 2019 23:14

За 50-та поредна година жителите на град Елин Пелин отбелязват традиционните шопски празници.

Международен фолклорен фестивал събра 500 участници от 8 държави във Вършец

17 June 2019 14:40

Седмото издание на Международния фолклорен фестивал "Пъстра огърлица", организиран от Община Вършец и Туристически информационен център Вършец събра на 15 и 16 юни в курортния ни град стотици почитатели на фолклора, съобщава varshets.bg.Събитието е част от културния календар на Община Вършец и бе открито от зам.- кмета на общината Петър Стефанов.

В Монтана стягат Осмия фестивал на народната кухня „Бабина душица”

14 June 2019 12:40

Кулинарна изложба на традиционни ястия, подготвена от читалищата в Липен, Студено Буче, Смоляновци, Мала Кутловица, Долно Белотинци и Горна Вереница, ще бъде новият момент в осмото издание на фестивала на народната кухня „Бабина душица”. По традиция той се провежда в съботния ден преди Празника на Монтана Свети Дух и е съпътстващо събитие на Международния фолклорен фестивал. Тази година ще започне в 10:00 ч. на 15 юни в Градската градина.

Да спасим живот с изкуство! Благотворителна прожекция на "Посоки" в Бяла Слатина

13 June 2019 13:00

На 15 юни (събота) от 19.00 часа в кино "Роял" - Бяла Слатина, ще се състои благотворителна прожекция на българския игрален филм "Посоки" на известния режисьор Стефан Командарев, която е част от кампанията "Всички заедно за Сачко!". Филмът ще бъде представен лично от режисьора Стефан Командарев и част от екипа на продукцията - актьорите Стефан Денолюбов и Ирини Жамбонас. Зрителите ще имат възможност да се срещнат с авторите и да се включат в дискусията за филма. Цената на билетите е 8 лв., като всеки може да дари допълнителна сума в специално приготвени кутии за дарения.

В Зверино стягат Третия национален фолклорен фестивал "Змей Горянин"

06 June 2019 09:37

В рамките на традиционните "Ботевите дни 2019" тази събота, 8 юни, в мездренското село Зверино ще се проведе Третият национален фолклорен фестивал "Змей Горянин". Организатори на събитието са Кметство Зверино и местното Народно читалище "Факел-1926".

Пети фолклорен фестивал на храните и занаятите в берковското село Боровци

28 May 2019 10:30

За пета поредна година на 1 юни, НЧ „Развитие-1927“, с. Боровци, Община Берковица и кметство с. Боровци организират Фолклорен „Фестивал на песните, танците и традиционните храни и занаяти”, съобщават от общинската пресслужба.

Студенти със своя инициатива за фолклорния фестивал „Леденика”

25 May 2019 14:30

И тази година студентите от специалност "Трудотерапия" към филиал "Проф. д-р Иван Митев" към Медицинския университет-София ще се включат в програмата на Национален фолклорен събор "Леденика". Те ще очакват всички малки посетители на обособения детски кът, където заедно ще измайсторят кукли, маски, цветни венчета, гривни и още много красиви сувенири.

Задържаха мъж от Бяла Слатина, издирван в Германия

22 May 2019 10:45

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Враца съобщиха, че вчера в Бяла Слатина, е установен и задържан 42-годишен мъж от същия град, обявен за издирване от Германия.

Арменска и италианска кухня днес на панаир на кулинарното изкуство в Пловдив

19 May 2019 10:45

Продължава третото издание на панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“, който тази година се провежда до площад "Джумая джамия" в Пловдив.