Регионални

14 септември 2018 14:40

Започнаха панаирните дни в Бяла Слатина

С изложба на детските градини от общината, под надслов „Есенна палитра“ и спортно състезание „Бързи, смели, сръчни“за ученици от I- IV клас, беше даден старт на панаирните дни в Бяла Слатина, информират от пресцентъра на Общината....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Трескава подготовка за международния фестивал Сурва в Перник

11 January 2019 09:42

Две седмици преди международния фестивал Сурва в Перник подготовката за него вече започна. Този уикенд звънци и хлопатари ще огласят града и региона. По стар стил в нощта на 13 срещу 14 януари идва Новата година и затова местните мъже и девойки, облечени в кожи и страховити костюми, гонят злите сили, за да започнат новата година на чисто.

13 кукерски групи дефилират на фестивала в Благоевград

05 January 2019 14:56

Стотици са участниците от кварталите на областния център и селата около него

Осъден за кражба уби с брадва възрастен мъж в село Враняк

23 December 2018 15:19

Криминално проявен уби с брадва възрастен мъж в белослатинското село Враняк, след което се предаде в полицията, съобщава btv. Престъплението е извършено пред очите на 82-годишната съпруга на загиналия. Жената е в шок и е настанена в болница. Тя разказва, че извършителят влязъл и директно започнал да нанася удари на мъжа й. Убиецът Николай е съсед на жертвата - Димитър Маринов. Лежал е в затвора за кражба на 1 000 лева от дома на същото възрастно семейство. „Казват ми, че са го пуснали

За втора година София е домакин на кулинарен фестивал в каравани

19 December 2018 09:02

Sofia Food Truck Fest за поредна година ще привлича столичани и гости на София с нестандартни предложения. С какво фестът ще изненада тази година - вижте прякото включване на Боряна Черганова.

В Рила започна уникалният за страната "Кратун месец"

14 December 2018 06:42

В град Рила започна "Кратун месец". За местните хора той започва от отточването на вече готовото вино от бъчвите и продължава до празника Трифон Зарезан като включва всички зимни празници. Единственият по рода си в страната празник е създаден преди повече от век от дружество "Пакост". Негов приемник е сдружение "Кратун месец".

С акция "Зелено" залесиха по протежението на две улици в Бяла Слатина

13 December 2018 16:00

Залесяването на пространството по протежението на улиците „Николай Хрелков“ и „Климент Охридски“, като част от проект „Реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици и тротоари, съоръжения и принадлежностите към тях на територията на град Бяла Слатина“, е почти завършено.

Пламна селскостопанска постройка в Галиче

13 December 2018 12:21

Изгоряла е покривната конструкция на стопанска постройка в частен имот в село Галиче. Пламъците са унищожили около 1 300 бали с люцерна и грахово сено, 30 куб. метра дървен материал. Сигналът за пожара е получен вчера около 16:30 часа в Районното управление на полицията в Бяла Слатина. Причините са в процес на изясняване. По случа е образувано досъдебно производство.

За дванадесети път празник на пелина готвят в старозагорското село Змейово

12 December 2018 11:49

За дванадесети пореден път в старозагорското село Змейово ще се проведе Празник на пелина. Той се организира от местното читалище със съдействието на Община Стара Загора. Село Змейово е разположе...

Общините Мездра, Враца, Бяла Слатина и Козлодуй чакат 50 млн. лв. за ВиК проекти

06 December 2018 16:30

Около 50 млн. лв. за модерни ВиК-проекти ще влязат във Врачанска област. Средствата ще се разпределят между четирите най-големи общини в региона – Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй, информира преди дни областният управител Малина Николова.

Започва фестивалът "Хляб и вино" в Стара Загора

01 December 2018 15:26

Петото издание на Фестивала "Хляб и вино" ще дари събраните средства от входната такса от 5 лева за лечението на 17-годишната ученичка от Стара Загора Фани. Неин покровител и лице на фестивала ще бъде Ива Гургуриева, Мисис България 2016. Миналата година фестивалът дари от такса вход над 2000 лв. на 2 болни от детска церебрална парализа деца, а в предишното издание събра 1500 лв. за закупуването на специализирана количка за 9-годишно момче, страдащо от мускулна дистрофия. Организаторит