Регионални

14 септември 2018 14:40

Започнаха панаирните дни в Бяла Слатина

С изложба на детските градини от общината, под надслов „Есенна палитра“ и спортно състезание „Бързи, смели, сръчни“за ученици от I- IV клас, беше даден старт на панаирните дни в Бяла Слатина, информират от пресцентъра на Общината....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Разлог се готви за кукерски карнавал

06 November 2018 05:20

Тази събота (12 ноември) ще се проведе осмото издание на международния кукерски фестивал „Старчевата” в Разлог. Събитието е едно от най-значимите в района и предизвика национален и международен интерес.  Именно поради тази причина, от община Разлог обявиха и кандидатстването в карнавала, в който могат да участват маскарадни и кукерски групи от всякъде. „Мероприятието е едно от най-мащабните за годината в община Разлог и цели да съхрани традициите и обичаит

Фестивал на тиквата в русенското село Тетово

03 November 2018 21:30

Фестивал на тиквата, няколко дни след Хелоуин, организираха в русенското село Тетово. Но акцентът тук са българските традиции - ястията, приготвени от нея, както и красиви предмети и украса.

Турнир по стрелба със стари оръжия в Добрич

27 October 2018 09:55

В Добрич хайдути, каубои, казаци ще се сражват днес за медалите на петия национален турнир по стрелба със старовремско оръжие. Задължително условие за участниците е да бъдат облечени с униформи и носии от времето на оръжието, с което стрелят.

Читалището в Руска Бела с две награди от фестивала "Житената питка" в Стражица

18 October 2018 12:21

Народно читалище "Подем 1928" - Руска Бела спечели две награди на VII фестивал на хляба "Житената питка", който ще проведе в гр. Стражица в Световния ден на храната (World Food Day) - 16 октомври. При дебюта си на този форум представителите на община Мездра заслужиха втора награда в категорията за пресъздаване на народен обичай "Никой не е по-голям от хляба" и поощрителна награда в кулинарния конкурс за тестени изделия "Житената питка". Женският народен хор "Росна китка" при рускобелското читалище се представи достойно и във Фолклорната програма "С питка и песен на мегдана", която нямаше конкурсен характер.

Самодейци от Руска Бела ще участват в международен фестивал на хляба в Стражица

16 October 2018 09:00

Женският народен хор "Росна китка" при Народно читалище "Подем 1928" от мездренското село Руска Бела ще вземе участие в седмото издание на международния фестивал "Житената питка", който ще се състои днес в гр. Стражица, община Велико Търново. Това е най-големият фестивал на хляба у нас, който се провежда ежегодно от 2012 г. насам по повод Световния ден на храната (World Food Day) - 16 октомври, в рамките на традиционните "Празници на родния край". Житената питка е един от символите на родния град на сладкодумния вълшебник на словото Ангел Каралийчев. Организатори на фестивала са Община Стражица и местното НЧ "Развитие-1895".

260-килограмова тиква смая всички в Севлиево

13 October 2018 18:58

И тази година на фестивала на тиквата в Севлиево беше излъчен победител в категорията "най-голяма тиква". Тазгодишният победител тежи 260 килограма и идва от село Крива Бара, община Козлодуй. Земеделецът Бисер Пинчев, отгледал гиганта, разказа, че за първи път участва във фестивала. Почитател е на традиционната печена тиква. Ваучер за 1000 лева на победителя връчи Стефани Господинова - търговски мениджър на преработвателното предприятие "Дилмано Дилберо". Фирмата изкупува само български първокачествени плодове и зеленчуци и произвежда продукти по традиционни рецепти.

Севлиево става столица на тиквата

11 October 2018 07:45

Най-дългият тиквеник и най-големият казан с тиквена супа ще приготвят на XIV Празник на тиквата в Севлиево. Между 11 и 14 октомври в Севлиево ще се проведат празниците на града, съпътствани с XIV празник на тиквата и есенния панаир. По време на празненствата готвачът Ути Бъчваров ще забърка тиквена крем-супа за гости и граждани на града и ще помогне за приготвянето на най-дългия тиквеник. Свои шеф готвачи ще изпратят посолства и фирми, за да смаят Севлиево с тиквени специалитети от цял свят.

Днес фестивал събира любителските танцови колективи в Мъглиж

06 October 2018 10:55

Стотици гости посрещна днес Мъглиж за третото издание на Фестивала на любителски танцови колективи под надслов "Приятелю, ела и виж, хора се вият из Мъглиж", който се организира под патро...

Фестивал на уличните изкуства в Габрово

06 October 2018 08:42

Централните улици на Габрово се превърнаха в пъстра сцена за над сто танцьори от града. Мащабното събитие даде началото на фестивала за улични изкуства. Фестивалното шествие завърши със спектакъл на централния площад.

Фестивал на любителските танцови колективи „Приятелю, ела и виж, хора се вият из Мъглиж” тази събота

04 October 2018 10:07

За трета поредна година в Мъглиж на 6 октомври (събота) от 10,00 часа на плащад "3-ти март" ще се проведе Фестивал на любителските танцови колективи, под надслов „Приятелю, ела и ви...