Регионални

14 септември 2018 15:00

В Белоградчик започва изграждането на „Център за обществена подкрепа”

На 21 септември в Белоградчик ще бъде направена първа копка за започването на строително – монтажни работи на обектите „Център за обществена подкрепа" и "Дневен център за подкрепа за деца с увреждания и техните семейства –Белоградчик“ и „Център за н...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Горя сградата на бившия икономически техникум в Димово, пожарът в умишлен

22 April 2019 11:15

На 21 април в 15.15 часа в дежурната част на белоградчишката противопожарна служба чрез тел.112 бил получен сигнал за пожар в сградата на бившия икономически техникум в град Димово. Екипи с два автомобила потушили пламъците.

Българско 3D-студио създаде виртуаленo копие на Белоградчишките скали

03 April 2019 15:40

Българското 3D-студио „ZenART VR” изработи пълно виртуално копие на Белоградчишките скали, което потребители от цял свят ще имат възможност да посетят онлайн. Дестинацията е част от проекта на талантливи български 3D-художници наречен „ZenEarth VR”, който цели създаването на изцяло ново поколение от свръхреалистична виртуална реалност за туризъм и забавление.

В Белоградчик обновиха "Алеята на здравето"

29 March 2019 13:40

Над двадесет хиляди лева вложи общината в ремонт на „Алеята на здравето“. Така едно от любимите места за разходка на белоградчичани и гостите на града ще посрещне активния туристически сезон с нов облик, съобщават от общинската пресслужба.

Белоградчик показва туристическите си атракции с информационно пътуване

14 March 2019 16:00

Община Белоградчик ще покаже туристическите си обекти чрез информационно пътуване, организирано с Асоциацията на екскурзоводите в България. То носи името „По въздух и вода, под скали и по върхове – приключенски туризъм на граници, без граници”. По традиция се провежда в началото на активния туристически сезон и е за три дни. Стартът се дава на 15 март и ще приключи на 17 март 2019.

Полицаи от Белоградчик задържаха двама 18-годишни извършители на грабеж

19 February 2019 12:30

За броени часове служители на РУ-Белоградчик и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Областна дирекция МВР-Видин са разкрили извършители на грабеж. За престъпното деяние в полицейския арест са задържани двама 18-годишни, съобщават от пресцентъра на МВР.

Над 100 000 гости и туристи са посетили Белоградчик

25 January 2019 13:40

През 2018 година Белоградчик е бил посетен от 118 566 туристи, съобщи Росен Младенов, заместник-кмет на общината и председател на местния съвет по туризъм. 31 642 от тях са били чужденци. През 2019 година се очаква броят им да нарасне и градът на скалите да бъде посетен от туристи от нови страни – Китай, Испания, Италия, Русия. По тази причина общината отпечатва листовки за всяка забележителност на езиците на новите страни.

Белоградчик чака туристически групи от Китай

22 January 2019 15:30

Тази година в Белоградчик очакват туристически групи от Китай съобщава кметът на Белоградчик Борис Николов. До сега градът на скалите е посещаван от индивидуални туристи от далечната страна. Вече се печатат листовки за природните забележителности на китайски език. Интересът е към пещерата „Магура”, затова описанията на китайски език са най-напред за подземната гордост на общината.

Изложбата „Безпределният космос на човешкия ум“ гостува в Белоградчик

18 January 2019 12:00

Гостуващата изложба „Безпределният космос на човешкия ум“ е подредена в Художествена галерия „Вълчо Вълчев“ в Белоградчик. Документалната изложба – инициатива на Държавна агенция „Архиви“ и Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“, е посветена на проф. Виден Табаков /1919-2015г./, съобщават от общинската пресслужба.

Дете пострада тежко при пожар в Белоградчик

08 January 2019 13:30

На 7 януари в 9.07 часа бил получен сигнал за пожар в имот на ул.“Здравец“ в Белоградчик. Пристигналият на мястото екип на местната противопожарна служба потушил пламъците в стая на къщата. Огънят унищожил бяла, черна и компютърна техника. Пострадало е малолетно момче.

Община Белоградчик ще привлича посетители с два нови фестивала

07 January 2019 17:00

Скалният град Белоградчик ще привлича туристи с два нови фестивала. Общината вече подготвя първите издания на фестивал на духовите оркестри, като за участници се канят и състави от Сърбия и Румъния и фестивал на електронната музика. Повод за решението е провеждащият се вече три години фестивал „Опера на върховете”. Тогава за една седмица спектаклите от програмата му се посещават от над 10 000 души, съобщават от общинската пресслужба.