Регионални

14 септември 2018 15:00

В Белоградчик започва изграждането на „Център за обществена подкрепа”

На 21 септември в Белоградчик ще бъде направена първа копка за започването на строително – монтажни работи на обектите „Център за обществена подкрепа" и "Дневен център за подкрепа за деца с увреждания и техните семейства –Белоградчик“ и „Център за н...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Изложбата „Безпределният космос на човешкия ум“ гостува в Белоградчик

18 January 2019 12:00

Гостуващата изложба „Безпределният космос на човешкия ум“ е подредена в Художествена галерия „Вълчо Вълчев“ в Белоградчик. Документалната изложба – инициатива на Държавна агенция „Архиви“ и Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“, е посветена на проф. Виден Табаков /1919-2015г./, съобщават от общинската пресслужба.

Дете пострада тежко при пожар в Белоградчик

08 January 2019 13:30

На 7 януари в 9.07 часа бил получен сигнал за пожар в имот на ул.“Здравец“ в Белоградчик. Пристигналият на мястото екип на местната противопожарна служба потушил пламъците в стая на къщата. Огънят унищожил бяла, черна и компютърна техника. Пострадало е малолетно момче.

Община Белоградчик ще привлича посетители с два нови фестивала

07 January 2019 17:00

Скалният град Белоградчик ще привлича туристи с два нови фестивала. Общината вече подготвя първите издания на фестивал на духовите оркестри, като за участници се канят и състави от Сърбия и Румъния и фестивал на електронната музика. Повод за решението е провеждащият се вече три години фестивал „Опера на върховете”. Тогава за една седмица спектаклите от програмата му се посещават от над 10 000 души, съобщават от общинската пресслужба.

664 крайно нуждаещи се лица от община Белоградчик ще получат хранителни продукти

18 December 2018 14:00

В Белоградчик започна раздаването на хранителни продукти на уязвими граждани в местния пункт на Българския червен кръст /БЧК/. 664 бенефициенти, живеещи в общината, от които 451 лица от града, ще получат 16 вида хранителни продукти в изпълнение на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане на нуждаещи се лица, съфинансирана от ЕС, съобщиха от общинската пресслужба.

Грейнаха светлините на коледната елха в Белоградчик

06 December 2018 13:00

В присъствието на много деца и възрастни – родители, баби и дядовци, бяха запалени светлините на коледната елха в Белоградчик, която тази година е висока цели 16 метра. Те озариха небето в центъра на града и украсиха централния площад „Възраждане“, съобщават от общинската пресслужба.

Днес запалват светлините на коледното дърво и в Белоградчик

03 December 2018 14:20

Днес от 17.00 ч. на централния площад „Възраждане“ в Белоградчик ще бъдат запалени светлините на коледното дърво. Така ще бъде поставено началото на наситената с културни събития Коледно-новогодишна програма на община Белоградчик в оставащите дни до края на 2018 година.С празника ще участват актьори от Общински драматичен театър – Видин, възпитаници на Детска градина „Иглика“, танцова формация „Калина“ и танцова формация „Рамонда“.

Община Белоградчик чака зимата в пълна готовност за снега

16 November 2018 14:20

Белоградчик е готов за зимата. Изводът е направен след заседание на общинския щаб за действия при бедствия. Налице е нова техника – трактори фадрома, както и снегорини. За първи път общината ще разполага и с моторна шейна, с която ще се стига до откъснати селища и при голям сняг. Техниката е получена в изпълнение на трансграничен проект, финансиран от европейската програма „Интеррег”, съобщават от общинската пресслужба.

Продължително безработни в Белоградчик получиха трудови договори

02 November 2018 15:05

Двадесет и трима продължително безработни започнаха работа в община Белоградчик. Те ще работят като озеленители на парковите пространства в продължение на една година, съобщават от общинската пресслужба.

В Белоградчик представиха „Популярен автентичен турлашки речник”

16 October 2018 15:00

Акад. Веселин Борисов, почетен гражданин на Белоградчик, определи като събитие книгата на Любомир Веселинов „Популярен автентичен турлашки речник” във встъпителните си думи при нейното представяне в града, съобщават от общинската пресслужба.

Община Белоградчик получи техника и оборудване по спечелен проект

15 October 2018 15:00

На 10, 11 и 12 октомври в Белоградчик бе доставена техника и оборудване за справяне с извънредни ситуации. По този начин община Белоградчик вече разполага с комбиниран багер товарач, окомплектоване с прикачени съоръжения, а именно палетни вилици, булдозерна дъска и щипка за трупи; колесен трактор оборудван с челна товарачна уредба, гребло за сняг и инвентар за раздробяване на клони; машина за раздробяване на дървесни отпадъци със собствен двигател (дробилка); моторна шейна (снегомобил); самосвално ремарке; платформа вишка; пет броя моторни резачки и пет броя храсторези. До няколко дни се очаква да бъде доставена и вископроходим пожарен автомобил, съобщават от общинската пресслужба.