Регионални

14 септември 2018 15:00

В Белоградчик започва изграждането на „Център за обществена подкрепа”

На 21 септември в Белоградчик ще бъде направена първа копка за започването на строително – монтажни работи на обектите „Център за обществена подкрепа" и "Дневен център за подкрепа за деца с увреждания и техните семейства –Белоградчик“ и „Център за н...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Заради международния събор "Кадъ Боаз" отварят границата със Сърбия

20 July 2018 06:13

От 13 до 23 ч българско време днес границата ни със Сърбия ще бъде отворена за свободно преминаване при погранични селища - Салаш и Ново Корито.

В Белоградчик честваха празника на града и проведоха традиционния панаир

02 July 2018 14:50

Със сигурност и тази година Празникът на Белоградчик и Традиционния белоградчишки панаир датиращ от 1906 година, наситени с много културни прояви са донесли на белоградчичани и гостите на града много радост, веселие, емоция и позитивни вълнения. Общинското ръководство се съобрази с желанието на преобладаващата част от населението на града, панаирът да се провежда на централния площад, като по този начин се дава възможност за посещението му от повече хора. Това отбеляза в своето слово и кметът Борис Николов в деня на неговото откриване, съобщават от общинската пресслужба.

В Белоградчик организираха състезание „Еко арт“- изкуство от отпадъчни материали

04 May 2018 15:07

За седма поредна година Детският комплекс в Белоградчик организира „Еко арт“ – изкуство от отпадъчни материали, свързано с формирането у подрастващите на екологично мислене и грижа за околната среда, а също да се покаже на практика как от вече употребени и ненужни предмети може да се създаде изкуство. Това съобщават от пресслужбата на Община Белоградчик

Екип на „Европа директно” гостува в Белоградчик

19 April 2018 14:15

В община Белоградчик гостува екип на „Европа директно”. Представени бяха различните институции, служби и видовете финансиране от Европейския съюз, както и възможностите за получаване на отговор на индивидуални въпроси, съобщават от общинската пресслужба.

Врачански военни обезвредиха ръчна граната край Белоградчик

16 March 2018 10:07

В сряда към 12:30 часа гражданин сигнализирал в полицията в Белоградчик, че в местността "Субашин" в землището на града е намерил предмет, оприличаван на ръчна граната, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Видин. Районът бил отцепен незабавно и охраняван от полицейски служители до пристигането на военни специалисти. Боеприпасът е обезвреден вчера около 11:30 часа от специализирана група на военното формирование 54 990 във Враца.

По 100 000 туристи са посетили общините Видин и Белоградчик през 2017 г.

16 February 2018 09:55

По време на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" в Интер Експо Център в София, област Видин представя акценти от общините Видин, Белоградчик, Кула и Чупрене. "Област Видин е една от най-красивите места в България, има невероятни природни красоти и културно-исторически обекти. Определено природата е това, което прави нашия регион фантастичен", каза пред Actualno.com Eвтим Стефанов, ръководител на Агенцията за регионално развитие с бизнес център - Видин. П

Младежи от Белоградчик подписаха трудови договори по Проект „Обучение и заетост"

29 January 2018 16:10

Кметът на община Белоградчик Борис Николов връчи трудови договори по Проект „Обучение и заетост за младите хора“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съгласно сключен Договор между общината и Агенцията по заетостта, съобщават от общинската пресслужба.

Здравното министерство започва проверка на болницата в Белоградчик

09 January 2018 16:01

Здравното министерство започва проверка за фиктивни назначения на лекари в болницата в Белоградчик. Това стана ясно от думите на министър Кирил Ананиев. Причина за извънредната инспекция са твърденията на кмета на града Борис Николов, че в общински лечебни заведения фигурират десетки фалшиви документи и дипломи, за да се спазят медицинските стандарти и изискванията на здравната каса.

Болницата в Белоградчик настоява за промяна на стандартите за отдалечени болници

08 January 2018 06:51

За промени в медицинските стандарти за болници в труднодостъпни и отдалечени от областните центрове райони настояват в Белоградчик. Искат общински болници като тази в града да могат да работят с по-малко лекари, за да се намалят и разходите. Преди месец целият персонал беше готов да напусне, защото болницата дължи пари за заплати за година и половина. Все още чакат общината да получи кредит, с който да покрие и част от заплатите.

Полицията в Белоградчик иззе голямо количество пиротехнически изделия

15 December 2017 11:00

860 пиротехнически изделия са иззели вчера белоградчишки полицаи. Към 11.30 часа униформените проверили хранителен магазин в село Медовница. В обекта установили четири вида пиротехника, артикулите били с инструкция на български език, но без надлежно издадено разрешение за съхранение и търговия. Продавачката доброволно предала предлаганите за продажба изделия, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Работата по случая продължава, в РУ - Белоградчик е образувано досъдебно производство.