Регионални

14 септември 2018 15:00

В Белоградчик започва изграждането на „Център за обществена подкрепа”

На 21 септември в Белоградчик ще бъде направена първа копка за започването на строително – монтажни работи на обектите „Център за обществена подкрепа" и "Дневен център за подкрепа за деца с увреждания и техните семейства –Белоградчик“ и „Център за н...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Белоградчик чака зимата в пълна готовност за снега

16 November 2018 14:20

Белоградчик е готов за зимата. Изводът е направен след заседание на общинския щаб за действия при бедствия. Налице е нова техника – трактори фадрома, както и снегорини. За първи път общината ще разполага и с моторна шейна, с която ще се стига до откъснати селища и при голям сняг. Техниката е получена в изпълнение на трансграничен проект, финансиран от европейската програма „Интеррег”, съобщават от общинската пресслужба.

Продължително безработни в Белоградчик получиха трудови договори

02 November 2018 15:05

Двадесет и трима продължително безработни започнаха работа в община Белоградчик. Те ще работят като озеленители на парковите пространства в продължение на една година, съобщават от общинската пресслужба.

В Белоградчик представиха „Популярен автентичен турлашки речник”

16 October 2018 15:00

Акад. Веселин Борисов, почетен гражданин на Белоградчик, определи като събитие книгата на Любомир Веселинов „Популярен автентичен турлашки речник” във встъпителните си думи при нейното представяне в града, съобщават от общинската пресслужба.

Община Белоградчик получи техника и оборудване по спечелен проект

15 October 2018 15:00

На 10, 11 и 12 октомври в Белоградчик бе доставена техника и оборудване за справяне с извънредни ситуации. По този начин община Белоградчик вече разполага с комбиниран багер товарач, окомплектоване с прикачени съоръжения, а именно палетни вилици, булдозерна дъска и щипка за трупи; колесен трактор оборудван с челна товарачна уредба, гребло за сняг и инвентар за раздробяване на клони; машина за раздробяване на дървесни отпадъци със собствен двигател (дробилка); моторна шейна (снегомобил); самосвално ремарке; платформа вишка; пет броя моторни резачки и пет броя храсторези. До няколко дни се очаква да бъде доставена и вископроходим пожарен автомобил, съобщават от общинската пресслужба.

Заради международния събор "Кадъ Боаз" отварят границата със Сърбия

20 July 2018 06:13

От 13 до 23 ч българско време днес границата ни със Сърбия ще бъде отворена за свободно преминаване при погранични селища - Салаш и Ново Корито.

В Белоградчик честваха празника на града и проведоха традиционния панаир

02 July 2018 14:50

Със сигурност и тази година Празникът на Белоградчик и Традиционния белоградчишки панаир датиращ от 1906 година, наситени с много културни прояви са донесли на белоградчичани и гостите на града много радост, веселие, емоция и позитивни вълнения. Общинското ръководство се съобрази с желанието на преобладаващата част от населението на града, панаирът да се провежда на централния площад, като по този начин се дава възможност за посещението му от повече хора. Това отбеляза в своето слово и кметът Борис Николов в деня на неговото откриване, съобщават от общинската пресслужба.

В Белоградчик организираха състезание „Еко арт“- изкуство от отпадъчни материали

04 May 2018 15:07

За седма поредна година Детският комплекс в Белоградчик организира „Еко арт“ – изкуство от отпадъчни материали, свързано с формирането у подрастващите на екологично мислене и грижа за околната среда, а също да се покаже на практика как от вече употребени и ненужни предмети може да се създаде изкуство. Това съобщават от пресслужбата на Община Белоградчик

Екип на „Европа директно” гостува в Белоградчик

19 April 2018 14:15

В община Белоградчик гостува екип на „Европа директно”. Представени бяха различните институции, служби и видовете финансиране от Европейския съюз, както и възможностите за получаване на отговор на индивидуални въпроси, съобщават от общинската пресслужба.

Врачански военни обезвредиха ръчна граната край Белоградчик

16 March 2018 10:07

В сряда към 12:30 часа гражданин сигнализирал в полицията в Белоградчик, че в местността "Субашин" в землището на града е намерил предмет, оприличаван на ръчна граната, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Видин. Районът бил отцепен незабавно и охраняван от полицейски служители до пристигането на военни специалисти. Боеприпасът е обезвреден вчера около 11:30 часа от специализирана група на военното формирование 54 990 във Враца.

По 100 000 туристи са посетили общините Видин и Белоградчик през 2017 г.

16 February 2018 09:55

По време на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" в Интер Експо Център в София, област Видин представя акценти от общините Видин, Белоградчик, Кула и Чупрене. "Област Видин е една от най-красивите места в България, има невероятни природни красоти и културно-исторически обекти. Определено природата е това, което прави нашия регион фантастичен", каза пред Actualno.com Eвтим Стефанов, ръководител на Агенцията за регионално развитие с бизнес център - Видин. П