България

14 септември 2018 15:47

НКЖИ се включи в „Да изчистим България заедно“ за осми път

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) се включи за поредна година в националната кампания „Да изчистим България заедно“ и отбелязване на първия Световен ден на чистенето. Почистването е продължение на традици...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Кметовете на Враца и Мездра подписаха договор с МОСВ за компостираща инсталация

05 November 2018 14:20

Министърът на околната среда и водите (МОСВ) Нено Димов и кметовете на Враца и Мездра Калин Каменов и Генади Събков подписаха договор за изграждане на компостираща инсталация, съобщават от пресцентъра на МОСВ.

Нова вакуумна машина събира отпадъците в Пловдив

31 October 2018 06:58

Почистването на централната градска зона в Пловдив вече се извършва с помощта на нова вакуумна машина. Повече за възможностите и предимствата на иновативната техника вижте в прякото включване на репортера ни от Пловдив Николай Райшинов.

На 8 и 9 ноември мобилни пунктове ще събират опасни битови отпадъци в Стара Загора

24 October 2018 10:03

Община Стара Загора и фирма „БалБок Инженеринг“ АД стартират съвместно Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Събирането на опасни битови отпадъци е част от р...

Започват проверки за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в София

20 October 2018 21:00

Мерки срещу замърсяването на въздуха в София. Общината и регионалната инспекция по околна среда започват проверки за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в автосервизи и пунктове за вторични суровини.

Международна конференция на тема „Железопътен транспорт – стратегия за развитие“ ще се проведе в София

18 October 2018 09:07

На 19 октомври 2018 г., в „Зала София“ на Гранд хотел София, под патронажа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще се състои „Железопътен форум-2018“. Тази година темата на събитието е „Железопътен транспорт – стратегия за развитие“, а организатори са Национално сдружение - Общество на инженерите по железен път (НСОИЖП) и Научно-технически съюз по транспорта (НТСТ). Конференцията с международно участие се осъществява с подкрепата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), Асоциация на европейските съюзи на железопътните инженери (UEEIV), Българската асоциация на консултантските фирми по железопътно строителство (БАКФЖС) и Федерацията на научно-техническите съюзи в България (ФНТС). В рамките на форума ще вземат участие организации и фирми, свързани с провеждането на транспортната политика на ЕС в страната, железопътното строителство, предлагането на материали и услуги за нуждите на железопътния сектор, както и извършващи жп превози. В конференцията с международно участие ще се включат и представители на академичните среди. Началният час на събитието е 10.00 ч.

Чистят с паяк старите автомобили в Монтана

17 October 2018 13:20

Нов специализиран камион за комунални дейности бе доставен в Монтана. Той разполага с кран за вдигане на стари коли и контейнери за зелени отпадъци, уточни кметът Златко Живков. Товарният автомобил е немски с голяма маневреност и товарен капацитет до 5 тона. Оборудван е с италиански кран, който може да вдига тежест до 3 тона. Техниката е на стойност 229 хиляди лева. Със същите специализирани камиони работят от шест месеца общинските фирми в София и Пловдив.

За поредна година НКЖИ участва в Ден на кариерата във ВТУ „Тодор Каблешков“

10 October 2018 17:08

Експерти от НКЖИ представиха възможностите за кариерно развитие в структурите си пред студенти на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. Форумът, организиран от ВТУ „Тодор Каблешков“, се проведе днес (10 октомври) в София и беше открит от заместник-ректора на учебното заведение - проф. д-р инж. Николай Георгиев. Целта е да се даде възможност за среща между студенти и потенциални работодатели. В тази връзка, служители от отдел „Управление на човешките ресурси“ на НКЖИ запознаха студентите от висшето училище с историята, основните дейности и структура на компанията. Бяха представени възможностите за професионална реализация в системата, за успешно стартиране на кариерата чрез стажантската програма, програмата за развитие на кадрите чрез обучение на млади специалисти от висшите учебни заведения в системата на НКЖИ и др. Своята професионална реализация в НКЖИ могат да намерят студенти, завършили специалностите „Комуникационна и осигурителна техника“, „Технология и управление на транспорта“, „Транспортно строителство“, „Електроенергетика и електрообзавеждане“, „Транспортна техника“, „Железопътна техника“, „Икономика на транспорта“ и „Транспортен мениджмънт и логистика“. ВТУ „Тодор Каблешков” е тясно свързано с развитието на железопътния транспорт в страната. Партньорството между Висшето училище и НКЖИ има дългогодишна история. Участието на НКЖИ във форума премина при засилен интерес от страна на студентите.

Глобиха шофьор, заснет да изхвърля боклук от колата си

10 October 2018 16:33

В Пловдив глобиха шофьор, заснет да изхвърля боклук от колата си в движение. Глобата е в размер на 150 лева.

В Козлодуй отново идва Мобилният пункт за опасни отпадъци

02 October 2018 13:30

След като първата кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата на 8 юни тази година в гр. Козлодуй срещна висок отклик от гражданите и събрахме 96 кг опасни отпадъци, сега отново организираме посещение на Мобилния пункт за безплатно приемане на опасни отпадъци от домакинствата в общината, съобщават от общинската пресслужба.

Глоба от 50 лева за изхвърлен фас в Пловдив

30 September 2018 09:43

Глобите за изхвърлен фас вече са факт. В Пловдив само за половин година са издадени 50 фиша. Санкцията за нарушителите е 50 лева.