България

14 септември 2018 15:47

НКЖИ се включи в „Да изчистим България заедно“ за осми път

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) се включи за поредна година в националната кампания „Да изчистим България заедно“ и отбелязване на първия Световен ден на чистенето. Почистването е продължение на традици...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Двор на частен имот в Сопот се е превърнал в сметище

18 April 2019 07:26

Жители на Сопот излязоха на спонтанен протест заради нерегламентирано сметище в частен имот в центъра на града. Те се оплакаха, че боклуците често падали в дворовете им и на улицата. Хората алармираха, че градът се намира пред екологична катастрофа и може да пламне епидемия.

Модерна професионална прахосмукачка ще почиства обществените площи в Мъглиж

16 April 2019 00:19

Модерна професионална прахосмукачка ще почиства обществените площи в Мъглиж. Тя може да се използва за всички видове настилки – бетон, асфалт, тротоари, сгурия, пясък, тревни площи. Прахосмук...

Изграждат площадки за домакински отпадъци в малките населени места

14 April 2019 09:47

До два месеца в местата с население под 10 000 души трябва да бъдат изградени площадки за разделно и безвъзмездно събиране на отпадъците от домакинствата. До момента такива липсват и заради това масова практика е всякакви боклуци да бъдат изхвърляни в речните корита или на други нерегламентирани места. Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив вече е изпратила предписания до кметовете на общините в областта за обособяване на подходящи терени.

Община Лом стартира кампания за пролетно почистване

13 April 2019 13:00

Кампанията „Заедно да почистим нашия град” ще продължи до 21 април. От общинската управа уведомиха гражданите събраните от почистването отпадъци да се поставят в чували до контейнерите и кофите за смет. Клони, треви и храсти да се оставят също до съдовете за битови отпадъци.Общинското предприятие „Чистота-Лом“ е ангажирано да извози всички отпадъци в срок до 25 април. Общинска администрация и институции в Лом ще дадат своя принос в почистването на 19 април. На 20 април ще е почистването на крайбрежната зона на река Дунав.

"Трейс" монтира пешеходен надлез и шумозащитни и предпазни стени на гара Белозем

10 April 2019 16:32

Изграждат се съоръжения, гарантиращи безопасно преминаване на железопътния път за жителите и гостите на Белозем и Маноле

Ремонт на три железопътни гари започва в София

09 April 2019 09:05

Първата ремонтирана гара ще е Подуяне, за която Националната компания „Железопътна инфраструктура“ сключи договор с фирма изпълнител. Предстои такъв да бъде подписан за "Казичене" и "Искър". Изпълнението на проектите се забави заради обжалване на процедурите за избор на изпълнители.

Започват проверки за нерегламентирани сметища в региона на Петрич

07 April 2019 08:46

Община Петрич започва проверки за нерегламентирани сметища в региона. Причината е, че около всяко село в общината има образувани по няколко незаконни сметища, защото хората масово изхвърлят отпадъците си въпреки забраните.

Започва акция "ФАС OFF" за почистване на градския плаж във Варна

06 April 2019 09:45

Във Варна започва акция за почистване на градския плаж от фасове и други отпадъци. Инициативата е на неправителствената организация "Благотворителност и спорт".

Съхраняването и спасяването на Северозапада започна от град Кула!

03 April 2019 12:40

Запазването на Северозападна България стартира от Кула, над 100 доброволци се включиха в кампанията "СЕВЕРОЗАПАЗВАНЕ" два дни почистване на градският парк град Кула. Мероприятието се проведе на 30/31 март, събота и неделя, почистени бяха няколко декара от отпадъци, изрязани десетки храсти, сухи дървета и треви, извозени са стотици чували и десетки ремаркета. Специални медали за участие и ентусиазъм получиха най - малките, а всички получиха лакомства и напитки от спонсорите на кампанията.

Почистват от фасове плажовете във Варна

02 April 2019 08:36

Мащабна акция за почистване на плажове от фасове ще се проведе на 6 април във Варна. Инициативата е на неправителствената организация "Благотворителност и спорт". Инициативата ще премине под мотото "ФАС OFF" или "Да поставим боклука на мястото му". Освен по плажните ивици на Варна, акцията за събиране на отпадъци ще обхване паркове и градинки в още 13 града в страната.Вижте и още във включването на Петър Дойкински.