Регионални

14 септември 2018 16:30

Маломерни паралелки ще има в три училища в община Монтана

В три училища в община Монтана учебната година ще започне с маломерни паралелки, след като общинските съветници в Монтана одобриха този начин на обучение.В Пето средно училище в Монтана ще има паралелка 12 клас с 9 ученици, повечето от които са...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Над 19 000 клиенти са обслужени за първото полугодие в НАП - Монтана

16 July 2019 12:40

Малко над 19 000 данъкоплатци и осигурители са обслужени в офиса на НАП в Монтана през първото полугодие. 6140 са посетили приходната администрация в областния град по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления за трудови договори, а 5350 заради въпроси, свързани със здравния статус.

Сградата на закритата казарма в Монтана се руши

14 July 2019 13:00

Закритата отдавна казарма в Монтана се руши, съобщават от общината. От покрива падат керемиди и дървении, поради което се е наложило спасители от службата за пожарна безопасност и защита на населението да обезопасяват мястото около сградата. Тя има голям двор, но той на места се преминава безпрепятствено. Възможно е хора, които се намират около сградата, да пострадат, обясняват от общината.

Пуснаха свободен безжичен достъп до Интернет в центъра на Монтана

12 July 2019 15:20

Жителите и гостите на Монтана могат да ползват свободен достъп до интернет в централната част на града, съобщават от пресцентъра на Общината. Мрежата е изградена от телеком по проект на общината Монтана, финансиран с 15 хиляди евро по европейската инициатива Free Wi-Fi for Europeans. В нея са включени 113 общини от България.

Язовир "Чернила" край Монтана отваря врати за спортен риболов

10 July 2019 12:00

Язовир "Чернила" край Монтана отваря врати за спортен риболов на от 13-ти юли. Водоема се зарибява всяка седмица с шаран, есетра, толстолоб, лин, бял амур, сом и бяла риба.

Започва ремонтът на пътя Боровци - Монтана

10 July 2019 09:20

Още преди края на юли ще започне ремонтът на пътя Боровци – Монтана. Обществената поръчка за избор на фирмата изпълнител вече е приключила. Предстои АПИ да сключи договор със строителя и работата да започне е съобщил пред журналисти народният представител Дилян Димитров.

Мото събор събира рокери от цялата страна край монтанското село Замфирово

05 July 2019 13:20

От днес до неделя Национален мото събор събира рокери от цялата страна край монтанското село Замфирово. Както всяка година, организаторите от Мотоклуб "Монтана от 1998" са подготвили много изненади за всички гости на събитието. Ще има много игри с награди, а от традиционната томбола един късметлия ще спечели мотоциклет. За доброто настроение на гостите на събора ще свирят групите Four Play Gang, Ер Голям, По-рок, Breathe и други.

В област Монтана обявиха пожароопасен сезон

04 July 2019 14:00

Във връзка с високите температури и стартиралата жътвена кампания, от пожарната напомнят за пълната забрана на паленето на огън в близост до земеделски и горски масиви. Забранено е тютюнопушенето и паркирането на МПС в площите с посеви и на разстояние по-малко от 50м. от тях. След прибиране на реколтата е забранено изгаряне на стърнища, на сухата тревна растителност в слоговете и крайпътните ивици, както и на други растителни остатъци и отпадъци.

Еколози и пожарникари спасиха лястовици в монтанската болница

03 July 2019 15:30

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) и Службата по пожарна и аварийна безопасност спасяваха лястовички от централния корпус на областната болница.

Служители от МВР направиха дарение на областната болница в Монтана

02 July 2019 16:20

Преди професионалния си празник, представител на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (МВР) и изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД - Монтана д-р Тони Тодоров подписаха договор за дарение.

Монтана ще бъде домакин на информационна среща „Растем заедно“

30 June 2019 13:00

Монтана ще бъде домакин на информационна среща „Растем заедно“, организирана от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), Българската стартъп асоциация (BESCO) и Микрофинансираща институция „Джобс“, група към Българска банка за развитие. Събитието се организира с подкрепата на Областна администрация Монтана.