Регионални

14 септември 2018 16:00

Поне още месец ще се работи на моста край с. Краводер

По-малко от половина от предвидените ремонтно-възстановителни работи на моста над р. Ботуня край с. Краводер са изпълнени. Предвижда се съоръжението да бъде завършено до края на строителния сезон, съобщават от АПИ, без да уточняват дата за приклю...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Обявиха обществени поръчки за надзор при ремонта на пътя Мездра-Ботевград

16 November 2018 09:17

Агенция "Пътна инфраструктура" стартира обществените поръчки за строителен надзор при изграждането на 33 км от път I-1 Мездра - Ботевград. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Кандидатите могат да подават оферти до 17:30 часа на 10 януари 2019 г., съобщават от пресцентъра на пътната агенция.

Завърши ремонтът на моста при 9-ти км на АМ „Хемус“

14 November 2018 23:00

Завърши ремонтът на дилатационните фуги на мостовото съоръжение при 9-ти км на АМ „Хемус“, в района на с. Яна. Движението се осъществява без ограничения и в двете платна. По време на възстановителните дейности, които започнаха през септември т. г., трафикът преминаваше двупосочно в едно платно. Продължават ремонтните работи на долното строене на 5 виадукта на АМ „Хемус“ - при 19-ти км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-ти километър (виадукт „Коренишки дол“), при 37-ми км и при 51-ви км (виадукт „Разлив“). Пътноподдържащите фирми работят максимално мобилизирано, за да завършат предвидените дейности най-късно до средата на декември. Ремонтните дейности на съоръженията са необходими, за да се пътува по тях след това удобно и безопасно. За улеснение на трафика в ремонтираните участъци там, където е възможно в последния работен ден от седмицата - петък, има две летни за пътуване в посока София - Варна, а в неделя, когато хората се прибират има две ленти към София. Поради извършващите се ремонтни дейности е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

БСП внесе за втори път искане за независима проверка на магистралите

14 November 2018 16:55

БСП внесе за втори път искане до Агенция "Пътна инфраструктура" за независима проверка на магистралите у нас. Сега обаче то е подписано от всички 79 депутати на левицата. Причината за повторното внасяне са поисканите от Камарата на строителите в България оставки на четиримата депутати, Елена Йончева, Крум Зарков, Христо Проданов и Георги Свиленскси, внесли първото искане.

Завърши рехабилитацията на 12 км от пътя Плевен - Ловеч

13 November 2018 13:53

Строително-монтажните работи по рехабилитацията на 11,784 км от пътя Плевен – Ловеч са завършени. Отсечката е включена в лот 7 на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се съфинансира чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Предстои издаването на акт 16 и разрешението за ползване на обекта, съобщи днес Агенция „Пътна инфраструктура“. Второкласният път осигурява най-кратката връзка между Плевен и Лов

„Трейс Груп“ още преди месец оповестява, че проби от пътя край Своге са взимани многократно

12 November 2018 16:43

Още при изпълнение на проектното задание ДЗЗД „Трейс Своге” констатира несъответствие на проекта с реалното съществуващо положение. И информира за това Възложителя, Надзора, Инженера и Проектанта.

Километрични опашки на Е-79 между Мездра и Враца

12 November 2018 15:00

В момента на Главен път Е-79 между Мездра и Враца се извършват строително-ремонтни работи, които предизвикаха образуването на километрични опашки в посока Враца - Ребърково. Ремонтните дейности се извършват от фирма "Пътстройинженеринг-М", които са основен изпълнител на Агенция "Пътна инфраструктура".

От Камарата на строителите заплашиха с протест

12 November 2018 08:29

Камарата на строителите ще организира протест, ако до 18 ноември депутатите от БСП - Елена Йончева, Георги Михайлов, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов, не подадат оставка. Това заяви в студиото на Сутрешния блок на БНТ изпълнителния директор на Камарата на строителите инж. Мирослав Мазнев.

Шефът на Пътната агенция: Не сме проспали казуса "Своге"

12 November 2018 08:18

Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” е било информирано за искането на Община Своге фаталната отсечка край града да бъде ремонтирана заради лошо сцепление, но тромава процедура в комуникацията с „Трейс” е довела до забавянето. Това доведе до катастрофата край Своге, която отне 20 човешки живота. Това стана ясно от думите на шефа на агенцията инж. Светослав Глосов по бТВ. Той беше категоричен, че АПИ не е „проспала” казуса. Според Глосов документът от 2017 г. с първо предписание „Пълна подмяна на асфалтовото покритие” и срок за изпълнение „Незабавно”, показан от Елена Йончева от БСП, не е „нито сензация, нито откритие”. Голяма част от другите констатирани дефекти са били отстранени, но точно въпросът със сцеплението се е оказал спорен, твърди шефът на АПИ. Отправяни са искания към изпълнителя да ремонтира пътя гаранционно, но последвал отказ. От „Трейс” изтъкнали, че твърденията в протокола не отговарят на истината и че общината в Своге не е страна по договора за пътния участък. „След техния отказ е направена оценка от нашата пътна лаборатория, която е констатирала конкретни проблеми”, обясни Глосов. Такава бил оформен нов протокол с предписания към „Трейс”. Той обаче е с дата само няколко дни преди трагичния инцидент. Единственият начин да бъде „притиснат” изпълнител на пътен проект бил в рамките на законово разписаните процедури, твърди Глосов.   Освен това той отново призова да се изчака следствието преди да говорим за това дали пътят или шофьорът на фаталния автобус имат вина за трагедията. Шефът на агенцията обаче няма обяснение как асфалтът се е оказал със състав, различен от утвърдената рецептура. Според него тук не можело да се говори за измама, защото разликата би била под 2000 лв. за 350-метров участък.

Камарата на строителите изпрати писмо до ОЛАФ с искане за незабавна среща

11 November 2018 11:37

Браншовата организация счита, че срещу нея се разпространява „подвеждаща информация, свързана с изразходването на европейски средства“

Зам.-кмет на Своге: Изпратили сме протокола за проблемите на пътя до институциите

11 November 2018 10:19

Па базата на експертиза, са били изброени в 7 точки проблеми с пътя, където загинаха 20 души