Регионални

14 септември 2018 16:00

Поне още месец ще се работи на моста край с. Краводер

По-малко от половина от предвидените ремонтно-възстановителни работи на моста над р. Ботуня край с. Краводер са изпълнени. Предвижда се съоръжението да бъде завършено до края на строителния сезон, съобщават от АПИ, без да уточняват дата за приклю...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Родители отказаха да пуснат децата си на училище заради лош път

17 September 2018 18:02

Родители блокираха пътя между общините Кирково и Крумовград в района на село Пашинци и отказаха да пуснат децата на училище. Протестът им е заради лошото състояние на шосето, което е част от републиканската мрежа. Заради него над 150 деца тази сутрин не влязоха в класните стаи. Така учебната година в село Токачка не беше открита, а в село Тихомир са отсъствали над 1/3 от учениците. Протестиращите настояват за спешни мерки и заплашват с блокада на международния път за Гърция през прохода Маказа.

АПИ не е водила разговори с депутати за пътищата

16 September 2018 11:44

Агенция "Пътна инфраструктура" не е водила разговори с народни представители за вземане на асфалтови проби от участъци по автомагистралите „Люлин”, „Тракия” и др. републикански пътища за проверка на качеството. Уточнението е по повод твърдения на народния представител Елена Йончева в ефира на Нова телевизия. Припомняме, че по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков ще бъде направена инвентаризация на републиканската пътна инфраструктура, която е 20 000 км. Информацията трябва да бъде и обобщена от АПИ до средата на месец октомври 2018 г., като се определят пътищата, за които трябва да се предприемат незабавни мерки. Докладът ще включва данни за състоянието на настилката, канавките и банкетите, мантинелите, вертикалната и хоризонталната маркировка. Ще бъдат посочени последните ремонти на пътните отсечки, както и кой ги е изпълнявал. За всяка пътна отсечка ще бъдат посочени сигналите, които са подавани, както и какви мерки са взети по тях. За всеки път трябва да се предложат мерки, за да бъде приведен в нормално експлоатационно състояние, както и срокове, в които могат да бъдат изпълнени.

Протестиращи блокираха за кратко главния път Пловдив - Смолян

14 September 2018 11:12

Десетки жители на родопската община Лъки, хора от Асеновград, Смолян, Хасково и Пловдив и от селата Загражден и Давидково блокираха за кратко главния път Пловдив - Смолян на разклона за Кръстова гора.

Протестиращи затварят пътя Пловдив - Смолян

14 September 2018 08:09

Протестиращи ще затворят пътя Пловдив - Смолян за кратко в 10:00 часа. Те настояват да бъде построена 7-километрова отсечка, която чакат от 60-а година. Вижте още по темата във видеото.

Предстои основен ремонт на пътя Ребърково - Люти дол - Литаково - Ботевград

13 September 2018 09:17

Това стана ясно от отговора на Министъра на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Николай Нанков, на въпрос, поставен по време на парламентарния контрол от народния представител от коалиция "Обединени патриоти“ и областен председател на ВМРО - Враца Красимир Богданов. "Пътят, свързващ няколко населени места и явяващ се единствената им връзка с общините Мездра и Ботевград, се намира в лошо състояние. Заедно с това от МРРБ беше оповестено за предстоящите дейностите по изграждането на високоскоростния път София - Видин. В участъка Мездра - Ботевград път III-161 се явява алтернативен и трябва да поеме част от трафика до завършване на строителните дейности. Неминуемо недоброто му състояние ще затрудни шофьорите, а преминаването на тежкотоварни камиони още повече ще увреди пътната настилка“, констатира народният представител и поставя въпроса: "Предвижда ли МРРБ ремонтни дейности път III-161 Ребърково - Люти дол - Литаково – Ботевград?"

120 семейства от общините Кирково и Крумовград ще бойкотират първия учебен ден

12 September 2018 16:45

120 семейства от общините Кирково и Крумовград ще бойкотират първия учебен ден на 17 септември. Те отказват да пуснат децата си на училище заради лошото състояние на пътя между селата Чорбаджийско и Токачка, който е част от републиканската мрежа. Местните администрации са изпратили писма до Пътната агенция и регионалното министерство, но до момента проблемът не е решен. Според кмета на Кирково Шинаси Сюлейман, причината е, че няма заделени средства за ремонт на отсечката. Родителите на ученици

Село Маца се вдигна на бунт заради разбит път

12 September 2018 07:58

От пътното управление в Стара Загора, заявиха, че до края на годината ще бъде извършен частичен ремонт

От днес: одит на цялото Искърско дефиле от София до Мездра

10 September 2018 11:05

Започва одит по пътната безопасност на цялото трасе през Искърското дефиле след тежката катастрофа преди 2 седмици, става ясно от съобщение на АПИ. Оттам не предупреждават за евентуални затруднения на придвижването. Участъкът Мездра – Своге – Нови Искър е дълъг над 82 километра, а одитът ще се направи от лицензирани одитори по пътна безопасност. Утре слагат нов асфалт на "оня" участък до Своге До средата на септември резултатите ще бъдат обобщени от областните пътни управления и ще се направи анализ на пътната обстановка. По разпореждане на министъра на регионалното развитие Николай Нанков до средата на септември ще бъде направена инспекция на всички републикански пътища. "Въз основа на техните заключения (на експертите, б.р.) ще бъдат взети решения какви допълнителни ремонтни дейности трябва да бъдат предприети и мероприятия, свързани с повишаване безопасността на движение, включително и с поставянето на допълнителни ограничителни системи и пътни знаци. Според Правилника за прилагане на Закона за пътищата - чл. 48, т. 1, „б“, в урбанизираните територии за населените места до 100 000 души, каквато е и община Своге, Агенция „Пътна инфраструктура“ отговаря за поддържането на платното за движение - т. е. от бордюр до бордюр. Отговорност на конкретната община са тротоарите, подземните съоръжения, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване извън платното за движение на републиканските пътища в границите на населените места", напомнят от АПИ.

Самоков излиза на протест заради лошите пътища

09 September 2018 08:44

Жителите на Самоков излизат на протест заради лошите пътища в района. Местните хора настояват за спешен ремонт на шосето, което свързва магистралите „Тракия” и „Струма”, както и на пътя Радуил-Боровец, съобщи Нова тв. Сигнали до институциите за състоянието на пътя се подават от години и от години ремонтът предстои. Наскоро и свлачище затрудни придвижването в района. От АПИ заявиха, че вече подготвят документите за рехабилитация на участъка. Днес жители на Самоков ще затворят за движение трасето Самоков-Дупница, както и пътя Радуил-Боровец.

Положиха и маркировката на преасфалтирания участък край Своге

08 September 2018 18:12

Участъкът от второкласния път Своге - София е с подменен износващ асфалтов пласт и с шумяща маркировка за повишаване безопасността на движение. Обновена е отсечката от водостока, преди пътния инцидент, до моста над река Лесковдолска. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.