България

14 септември 2018 17:31

Корнелия Нинова: Грешка е ЕП да наложи такава санкция на Унгария

Не за пръв път със Сергей Станишев сме на различни позиции. Доскоро спорихме за Истанбулскатка конвенция, каза председателят на БСП...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Нинова: Оставката на Симеонов беше задължителна, но е закъсняла и неискрена

17 November 2018 14:22

Поздравяваме майките на деца с увреждания, че не отстъпиха 26 дни, както и хората, които ги подкрепиха, заяви лидерът на БСП и на ПГ на левицата Корнелия Нинова относно оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Голямата победа не е само оставката, голямата победа е събудената гражданска енергия, посочи тя. По думите й хората преди време са се страхували, но чувството на справедливост е надделяло над апатията.

Лиляна Павлова се срещна с ученици от Кубрат, посланици на Европейския парламент

16 November 2018 13:10

Бъдете смели, задавайте въпроси, имайте увереност и самочувствието на граждани на Европейския съюз, обърна се към децата тя

Корнелия Нинова: Внасяме 30 000 подписа на пенсионери за преизчисляване на пенсиите

16 November 2018 11:58

Подписката на Съюза на пенсионерите е подкрепена и от млади хора, изтъква лидерът на БСП

Борисов в Солун: Няма по-добро място от ЕС

16 November 2018 09:30

"Няма по-добро място от Европейския съюз. И Гърция като изпадна в криза, кой застана до нея - Европейският съюз. Ако стане проблем, кой ще ни помогне най-много - НАТО и ЕС". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в изказването си пред участниците в Третата среща на високо равнище в Солун, посветена на европейската перспектива, свързаността, индустриалното развитие и сътрудничеството със Западните Балкани, съобщиха от правителствената пресслужба. "Нашата свързаност е и г

БСП внесе за втори път искане за независима проверка на магистралите

14 November 2018 16:55

БСП внесе за втори път искане до Агенция "Пътна инфраструктура" за независима проверка на магистралите у нас. Сега обаче то е подписано от всички 79 депутати на левицата. Причината за повторното внасяне са поисканите от Камарата на строителите в България оставки на четиримата депутати, Елена Йончева, Крум Зарков, Христо Проданов и Георги Свиленскси, внесли първото искане.

Нинова: Съгласни сме с КНСБ за данъците, но не и за оценката за бюджета

14 November 2018 11:44

Синдикатът и БСП се разминаха и по позицията си за данъка за старите коли

БСП не организира протестите, но ги подкрепя

13 November 2018 17:40

БСП подкрепя исканията на недоволните, но не е инициатор на протестите. Така Корнелия Нинова отговори на твърденията, че протестите се организират от левицата. Тя потвърди позицията на партията за предсрочни парламентарни избори. Смята, че недоволството от последните дни може да ускори тези процеси.

Корнелия Нинова: Внасяме искане за отпадане облагането на старите автомобили

13 November 2018 13:03

Въпросите, които хората поставят на протестите, имат решение. Те могат да се решат в парламента и чрез закони. Започваме инициатива, с която да ги решим. Ще внесем искане за отпадане на облагането на старите автомобили. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

ЕК представя докладите за напредъка на България и Румъния

13 November 2018 06:40

Европейската комисия представя днес докладите за напредъка на България и Румъния по механизма за сътрудничество и проверка. Очакванията са наблюдението върху България да бъде снето в рамките на мандата на тази Комисия. Той изтича през октомври догодина. Наблюдението върху правосъдната система и борбата с корупцията в Румъния вероятно ще продължи.

Пленумът на БСП освбоди Йордан Мичев като и.д. шеф на "Дума"

11 November 2018 17:39

Пленумът на БСП освободи Йордан Мичев от поста и.д. главен редактор на в. "Дума". Така на практика социалистите бламираха своя лидер Корнелия Нинова, чиято номинация бе Мичев. Въпросът с неговото назначение е бил повдигнат от опозицията срещу Нинова, която организира и подписка по темата преди дни. В изказване на пленума самият Мичев е обявил, че се оттегля от поста. Пленумът е решил, че от утре започва конкурс за нов главен редактор на партийния ежедневник със срок до януари. Дотогава начелона вестника ще е Ивелин Николов, който се оказва че е единственият легитимно избран на този пост в последните години - след гласуване на Националния съвет. Пред Клуб Z участници в пелнума разказаха, че Николов е назначил Мичев за първи зам.-главен редактор.